Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kırığı sonrası idrar yapamama ve ürodinami..?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm abilerim, ablalarım, kardeşlerim

6 ay önce trafik kazası geçirdim tavanın sırtıma çökmesi sonucu omuriliğim parçalandı ameliyat oldum şu an durumum çok şükür iyi ayağa kalktım yürüyorum fakat idrarımı ıkınarak yapabiliyorum. Büyük abdrstimide parmak yardımıyla yapabiliyorum.

Rapor almak için gittiğim üroloji doktoru ürodinami önerdi. Bu ürodinaminin tedavi etkisi var mıdır?

Rabbim herkese Şafii ismiyle şifa versin.

Sinan ERSİNOĞULLARI

Çok geçmiş olsun. Durumunuz gayet iyi görünüyor. İdrar ve barsak boşaltımı her zaman en zor konulardır.

Ürodinami işeme kapasitesine dair değerlendirme için yapılır. Mesaneden ne kadar idrar kaldığı, oluşan iç basınç... Tedavi edici bir yanı yok yani.

Ürodinami test amaçlı yapılır, sorunlar tespit edilir. Test sonucuna göre gerekiyorsa tedavi uygulanır.

Cevaplarınız için teşekkürler, 2 adet vida kırıldı tekrardan ameliyat olacağım. Daha sonra yaptırmayı düşünüyorum ürodinamiyi çünkü böbreklere kaçma olup olmadığını da tespit ediyorlarmış herhalde.

Üst Alt