Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kırığı ve nörojen mesane ile ÖTV indirimli araba alabilir miyim?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Benim şu an %55 engelli raporum var. Engelim omurilik kırığı ve nörojen mesane. Ama Rabbime şükürler olsun ayaktayım ve hiç bir sıkıntım yok. İdrar için mitrofanoff ameliyatı oldum. Doktor raporumu yükseltebileceğimi söyledi. Benim sizlere sormak istediğim, ÖTV muafiyeti için olan raporu sadece H sınıfı sürücü belgesi olanlara mı veriyorlar? Benim sürücü belgem B-A2.

%90 üstü muafiyet yaptırabiliyor. Ama %40 ile %89 engelli raporu olanlar, muafiyet yaptırabiliyor mu? Daha doğrusu, soruyu biraz açayım; benim dışarıdan görünüşümde bir sıkıntı yok. normal araba kullanabiliyorum. Muafiyet için başvuru yaparsam, sonuç ne olabilir.

Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm hastalara şifa diliyorum.

Sinan ERSİNOĞULLARI

Belirteyim %40 diye alt sınır yok. %1 de olur..
Dr. görüşü gerekli olan bir durum bu %1 ile %89 arası..

Genelde; uzuv kaybı olan ortopedik engelliler ve boy kısalığı olanlar alır. Diğer sakatlığa gelince dr. görüşü gerekiyor. Uygun görürse yönetmeliği yazarak ÖTV muaviyeti uygundur derse iş tamam..

ancak sizin durumunuzda olanlara gelince bana göre vermeyebilir. yinede dr. görüşü alabilir ve şansınızı deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim bilgi için. Benimde umudum yok. Muhtemelen şansımı denemeyeceğim :) 2 yıldır usandım hastanelerdeki işinden nefret eden memurlardan.

Sinan eğer ki omuriliğinden kaynaklı his kayıpların güç kayıpların varsa ayaklarında özel tertibatlı araç kullanır doktor görüşüyle yazılır ise ÖTV MTV indirimli araç alırsın.

Üst Alt