Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kist ameliyatı olmam gerek. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

UZAKLAR

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar başımızda var olan mevcut sakatlık azmış gibi şimdi bir de omurilik L1 de 6 mm boyunda bir kist tespit edildi, renkli MR da iyi huylu olduğu yönde bilgi verdi doktorum, moral bozukluğuna ameliyat ayrıntılarını soramadım bile, şimdi ise izine ayrılmış bayram sonrası gidip ameliyat günümüzü belirleyecektik 10 eylülden sonraya kaldı. Bu tip ameliyatlar kapalı mı yapılıyor, açık mı? genel anestezi mi, lokal anestezi mi? Bu konular hakkında bilgisi olan var mı aramızda acaba?

Bir sene önce başladı şikayetlerim, ben ilk önce ayağımdan lift attı ondan ağrıyor sol bacağım diye düşünmüştüm, ha bu arada mevcut durumum şu şekilde sol ayak tamamen sağlam, sağ ayak da kısmı felç var küçük yaşta geçirmiş olduğum ateşli silah yaralanması sonucu oluşmuştu. Ayakta neredeyse hiç duramaz oldum, yürüme mesafem iyice kısaldı, sol ayağım her zaman soğuk duruma geldi, gece krampları ve uykuda ayak el kol uyuşması, vücudumun sol tarafında aşırı terleme ve güç kaybı hissi gibi bir durum ve burada daha önce yazılanlardan edindiğim bilgiyle sanki saliselik bir anda ayağınızı boşa basıyor gibi hissetme durumları.

Daha önce bu gibi bir operasyon geçiren arkadaşlarımdan ameliyat şeklini, ameliyat sonrası evreleri, hastanede yatış süresi gibi durumları, sonda takılıp takılmadığını merak ediyorum. Her şeyi normal seyrinde olarak var sayarak bu konuda bana biraz bilgi verebilecek olanlara şimdiden teşekkürler.

Doktorum Samsun 19 Mayıs Ün.Tıp Fak. Prof.Dr Keramettin AYDIN'dır.

UZAKLAR

Çok çok geçmiş olsun. Ameliyat illa ki açık olacaktır diye düşünüyorum. Bu tür ameliyatlarda içerdeki kitlenin omuriliğe mesafesi ve gerçek boyutu ancak açık ameliyata girildiğinde anlaşılabilir. O nedenle şimdiden bir şey söylemek güç. Her şey yolunda giderse 1 ay kadar küçük sorunlar yalarsın his konusunda, sonra düzelir.
Ne dersin MeTePe

Kistin L1 gibi aşağı bir seviyede olması iyi. 6mm gibi küçük olması da iyi.

Bu tür ameliyatlar kapalı da yapılabilir, açık da yapılabilir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi her cerrahın da tercih ettiği yaklaşımlar vardır.

Aslında nörolojik bir sorun yaratmıyorsa ve büyüme ihtimali yoksa sadece takip bile edilebilir.

Ameliyatın zorluğu kistin pozisyonuna, şekline vs. bağlı olacaktır. Ancak yatma sürenizin uzun olacağını sanmam. Ameliyat sonrası mutlaka fizyoterapi dönemi olacaktır ki onu da sanıyorum ayaktan yaparlar.

Merhaba geçmiş olsun. Ben 8 ay önce T12-L1 den kist (2 cm) ameliyatı oldun. Ameliyat genel anesteziyle acık ameliyat şeklinde yapıldı. Sırttan 2 omur kemiği kesilerek omuriliğe girildi. Benim kist omuriligin icinde sinirlere yapısık durumdaydı o nedenle çok başarılı geçemedi. Sinirler biraz zedelendi. 2 gün yatış oldu.

Özellikle sol bacagımda olmak üzere iki bacağımda güçsüzlük ve yürürken denge kaybı gibi bir şeyler oldu. Bu 1 -2 ay sonra düzeldi. Sol arka bacağım ayak ucuma kadar uyuşuk durumda bu zamanla azaldı ama hala biraz var. İdrar ve gaitada da biraz sıkıntı oldu. Çünkü o bölgede uyuşuktu ama azaldı. Ameliyattan sonra bir hafta sonda takılıydı.

Ameliyattan bir kaç saat sonra idrarımı yapamadığım için bir hafta sonda takılı olmasını istediler. 15 gün sonra falan fizik tedaviye basladım. 2.5 ay tedavi gördüm.

Ameliyattan önce tek sorunum sağ bacağımdaki siddetli ağrıydı. Baska sorun yoktu.

Üst Alt