Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik kist ameliyatı sonrası durumum ve süreç ile ilgili yorumda bulunur musunuz?

Doğa4

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Sık rastlanmayan bir durum olduğundan sanırım bu konuda, burası dışında deneyimlerin paylaşıldığı bir platform bulamadım. Kafamdaki soru işaretlerini giderebilmek hem de aynı rahatsızlığı yaşayan/ yaşayacak olanlara ışık tutmak adına konu açma gereği duydum.

24 ocakta T12-L1 seviyesinde 1.9×1.5 cm intremedular kitle ameliyatı oldum. Doktorum ameliyatımın beklediğinden zor geçtiğini sinirlere tamamen yapışık bi kitle ile karşılaştığını ve tamamını alamadığını söyledi. Daha çok sol taraftaki sinirlere yapışık olduğundan sol bacağımda ameliyat sırasında sinyal kesildiğini söyledi.

Ameliyattan önce çok şiddetli olmayan bacak ve bel ağrılarım dışında bir sıkıntım yoktu. Ameliyattan sonra sol bacağımda güç kaybı, uyuşukluk, karıncalanma, his kaybı, kalçamda ve genital bölgemde de uyuşukluk ve his kaybı oluştu. Idrarımı yapamadığım için ilk 1 haftayı sondayla geçirdim. Sonda çıkarıldığında uyuşukluk ve his kaybı hafifte olsa kaybolmuştu ve idrar yapmakta zorlanmadım fakat kaslarımı şu an dahi kasıp gevşetemiyorum.

Gaita ya gelirsek orda da aynı şekilde uyuşukluk ve his kaybı devam ediyor. Çok hafif şekilde uyuşukluk kaybolmuş durumda. Tuvaletimi yapmakta zorlanmıyorum fakat ilk hafta 2-3 defa tutamadım ve altıma kaçırdım. Geldiğini hisseder hissetmez tuvalete gidiyorum. Çünkü tutamayacağımı düşünüyorum. Gazı da tutamıyorum.

Yürüme de şu şekilde; ameliyattan sonra aynı gün yürüttüklerinde sol bacağımla boşluğa basar gibi his vardı. Daha sonraki yürümelerimde bu his azaldı. Şu an yürüyorum fakat aksayarak yürüyorum. 16 günlük süreçte pek bi değişiklik olmadı yürümemde. Sol ayak parmaklarımın üstüne basamıyorum. Topuk kısmım uyuşuk. Üst taraflarda da yer yer uyuşuk kısımlar var. Ayrıca baş dönmesi dengesizlik gibi bir durum hissediyorum yürürken.

2 gün önce kontrolüm vardı. Patoloji sonucumda kitle iyi huylu çıktı. Dikişlerim alındı ve doktorum fizik tedaviye yönlendirdi bacağım için. 5 gün sonra fizik tedavim başlayacak.

Sıkıntılarımdan kurtulabilecekmiyim beni nasıl bir süreç bekliyor hiç bilmiyorum. Yaşayıp görücem ve gelişmeleri burda paylaşıcam.
Buna benzer deneyimleri olanlar ya da bu konuda bilgisi olanlar varsa dinlemek isterim.

@Doğa4

Çok hafif aksaklıklar bunlar ve operasyon henüz çok yeni. Büyük-küçük tuvaleti hissediyor ve yapabiliyor olmak hasarın çok da büyük olmadığının en önemli göstergesi.

Düzenli bir fizik tedavi, beraberinde yüzme, bol bol yürüyüş ve kas güçlendirme ile kısa sürede toparlayacağınızı düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorum için umarım söylediğiniz gibi olur.

merhabalar, çok geçmiş olsun. yazdıklarınızı okuduğumda kendimi buldum sanki. aynı durum bende de mevcut 2010 yılında başladı 4 defa ameliyat oldum. intramedullar kitle olduğu için hala takipteyim doktorum tarafından. sol taraftaki uyuşukluk, his kaybı hala geçmedi ben de. sürekli bir baskı ve üşüme var bende. doktor ameliyatla birden halledilebilecek bişey değil dedi ve duruma göre müdahale ederiz dedi. fizik tedaviyi aksatma. ilk başlarda çok yıldırıcı oluyor. pes etme. ameliyattan her çıktığımda yürümeyi yeni öğrenen bir bebek gibi düşe kalka ayakta kaldım. yaşınız kaç acaba ve ağrınız nasıl başladı?

Geçmiş olsun ayağındaki sekmeler boşluk yani kontrol düşmesi belinde hala kalmış tümörden dolayı devam ediyor bende omirilik ameliyatları çok geçirdim hala geçiriyorum felç olduğum olmuş ameliyatta düzeldim tekrar eski haline geldim tekrar ameliyat oldum sizin gibi ama yürüme yüzde 100 düzelmedi ayaklarda gevşeme güçsüzlük dengesizlik vardı boşluğa adım atma gibi bunun nedeni alınmayan tümörden dolyaı riklidir her amleiyat ama sonuçta riske girmişsin alınmaması dahada riske neden olabilir

mecbur kabullenip yine amleiyat oldum ayaklarım düzeldi sizin içinde varsa kalmış kitleniz alınmadan pek huzur vermiyor tabi sizi bilmem ben her yıl bu hala düşüyorum sürekli riskli ameliyatlar oluyorum nereye kadar yaşarım bilmem: ama sen moralini bozma yeni amelyat olmuşsan bekle en az 6 ay dolan dolaş geri kalan riskliyse alınamıyorsa bu halde idare edebilirsen sana kalmş bir durum

Merhaba.ben 1 sene oldu ameliyat oldum.6 cm tümör alındı.epandimon 2.halen bacaklarimda güçsüzlük var tuvalet sıkıntısı devam ediyor.ayaklarimin altı havada gibi.1sene sonunda ancak 3 km den sonra zorlanıyorum yürürken.

ilk başlarda hiç yoktu.50mt gidemiyordum.simdi yavaş yavas baston kullanmamaya başladım.uzak mesafeler haric yanıma almıyorum.ve bende kontrol altına alindim.sabir etmek lazım.evet çok zor bir süreç.fakat olabilgince umutlu ve güçlü olmalısın.ustune gitmelisin.dertlsmek istersen telefon numaramı verebilirim.facebookdan erkandomur olarak bulabilirsin.

Geçmiş olsun. Umarım çok daha iyi olursunuz en kısa zamanda.
36 yaşındayım. Ağrılarım ameliyattan 3 ay kadar önce başladı. Son zamanlarda sağ bacağımda ağrı sürekli bir hale gelmişti.Sabahları kalktığımda belim ağrıyordu.
Siz neden 4 kere ameliyat oldunuz?

Bu arada üstteki cevabı arpenik20 ye verdim.

suat65 teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Size de çok geçmiş olsun. Siz de ümidinizi kaybetmeyin. Daha önceki ameliyatta nasıl tamamen düzeldiyseniz umarım yine öyle olur. Defalarca ameliyat olmanız eminim çok yıpratıcıdır allah kolaylık versin.

Erkandomur teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun. Yavaşta olsa gelişmelerin olmasına çok sevindim sizin adınıza. Tuvalet sıkıntısı en önemlisi sanırım. Benim doktorum izmir ege üni hastanesinde 2 doktor tavsiye etti tuvalet sıkıntıları için. Bu doktorlar özellikle bu his kayıplarıyla ilgileniyolarmış. Isimlerini de yazayım belki gitme fırsatınız olur. Üroloji prof. Dr. Ceyhun özyurt ve fizik tedavi Dr. Simin hepgüler

Ameliyattan 47 gün geçti. Fizik tedavi nin de 20. günündeyim. Yürürken hala aksıyorum. Sol ayak parmak ucuma basamıyorum. Uyuşukluklar da azalmakla birlikte hala devam ediyor. Ama bacaklarımın güçlendiğıni hissediyorum. Idrar konusunda bir sıkıntım yok. Gaita konusunda biraz var sanırım. Gazımı bazen tutuyorum bazen tutamıyorum. Ama ilk zamanlara göre daha iyi. Arka sol bacağım kalçadan dizkapağına kadar uyuşuk hala ama o da ilk zamanlara göre oldukça azalmış durumda.

Bir kaç gün önce kontrolüm vardı. Mr çekindim ve görüntüde kistin bulunduğu yer tertemiz görünüyordu. Sanırım ilk yorumumda zannettiğim gibi değilmiş. Yani gözle görülebilecek büyüklükte bişi kalmamış kistten. Takip etmemiz lazım 6 ay sonra tekrar mr la bakarız dedi doktorum.

Tuvalet sorunları için üstteki yorumda belirttiğim gibi ege üni.has. iki doktora görünmemi istedi doktorum. Aslında pek sorunum kalmadı gibi ama bir kaç gün sonra oraya gidicem.

Ameliyattan 2 ay geçti. Nepitin ve b vitamini kullanıyorum. Nepitin i içmeyi unuttuğumda bacaklarım oldukça çok ağrıyor. Acaba hiç geçmeyecek mi bu ağrılar???

30 günlük fizik tedavim geçen hafta bitti. Bacaklarımdaki güçsüzlük ve uyuşukluk azalıyor gün geçtikçe. Ama sol ayak ucuma hala basamıyorum ve aksayarak yürüyorum.

Doktorum fizik tedaviye devam etmemi söyledi. Şu an sadece evde egzersiz yapıyorum. Merak ettiğim bir şey var. Fizik tedaviye devam edersem ilerleme düzelme şansım var. Peki devam etmezsem gerileme durumu var mı? Yani bacaklarım tekrar eskisi oranda güçsüzleşebilir mi?

Doğa4

Kesinlikle fizik tedaviyi aksatmayın. Aksi halde geriye gidişe neden olursunuz. Ve mutlaka yüzün. Yüzmek en iyi gelen hareketlerden biridir.

Ameliyatın ardından 7 ay geçti ve kayda değer bi gelişme yok. Kalça, bacak ve ayağımda uyuşukluk ve yürümede aksama devam ediyor.
Beni asıl kaygılandıran nöropatik ağrılar. Aylar önce doktora ağrılarım oldugunu söylediğimde ağrı olmayacağını psikolojik olduğunu söyledi. Nepitin kullanıyodum hala kullanıyorum. O öyle deyince ben de bişey diyemedim herhangi bi bilgim olmadığı icin. Ama burda araştırdığımda bir cok kişide bu ağrıların oldugunu öğrendim. Yani olası bir durum. Dr un o şekilde söyleme amacını anlayamıyorum. Ağrılar bazen gerçekten dayanılmaz oluyor.

Üst Alt