Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik platinlerinin alınması sonrasında bizi neler bekliyor?

hamzaakarca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabar Bundan 2/2.5 yıl önce 5.cı kattan düşen nişanlımın omuriliğinin kırılması üzerine 16 tane platin takıldı bir kaç ay önce doktoru kemiklerin kaynadığını ve artık platinlerinin görevini tamamlamış olduğunu söyledi ve almamız gerekiyor demesiyle bizide bir koruku sarmaya başladı bu tip bir ameliyatta risk nedir yürümede sorun yaşanırmı platinlerin çıkması hayatını nasıl etkiler bunları doktoruna sorduk fakat böyle bir ameliyat geçiren omurilikteki platinlerini aldıran kimseler varmı durumları nedir diyede merak ediyorum yürümesinde hiç bir sorun yok herşeyi çok rahat yapıyor ama işte bu ameliyat korkusu sankı platinleri çıkınca onu ayakta tutamıycakmıs gibi hissediyor ve korkuyor aranızda varsa yardımcı olursanız sevınırım platinleri vidaları bursa tıp fakültesinde takılmıstı şimdiden teşekkürler

Merhaba. Öncelikle gelmiş geçmiş olsun.
Bana da 8 ay önce 8 tane platin takılmıştı. O zamandan beri beni bazı rahatsız eden yanları oluyor. Özellikle hapşurduğum zaman sırtımdaki tüm omurlar kırılıyormuş gibi hissediyorum. Bunu doktoruma söylediğim zaman bana; kaza üzerinden 2 yılı geçmiş kişilerde isteğe bağlı platinler alınabiliyormuş. Çünkü bazı kişilerin vücudunun platin ile uyum sağlayamadığını söyledi. İstersen seninkinde de öyle birşey yapabiliriz ama düşünme şimdi bunları sen demişti. Yani benim bildiğim kadarıyla bu kişinin isteğine bağlı bir durum. Öte yandan 15 yıldır platinleri ile yaşayan birisini tanıyorum mesela.

Ayrıca bildiğim bir diğer durum ise kemiklerin 1,5 ay içinde %80'ini kaynıyor (ki bu da korseyi çıkarma zamanına denk geliyor) 3 ay içinde ise tamamı kaynıyor.

Tabi bunları söylüyorum ancak belki alınmasını gerektiren bir durum farketmiştir doktor. Bu yüzden benim tavsiyem buradaki diğer kullanıcıların da fikirlerini alabilirsiniz ama başka bir doktorla daha bu durumu görüşseniz çok iyi olur.
Nişanlınıza ve size saygılar, selamlar.

bende 8 sene once platin takıldı. ilk ameliyatımı yapan doktor istersen gel 6 ay sonra çıkartırız demişti. ikinci ameliyatı doktorada sorduğumda eger seni rahatsız etmiyorsa çıkartmaya gerek yok yarın Allah göstermesin bikaza maza yaparsan platın takması zor olur dedi bide boşuna bıcak masasına yatmana ne gerek var dedi.

bu pilatinleri çıkarmakta takmak kadar zordur diye biliyorum yani çok araştırın başınıza iş açmasın sakıncası yoksada muhakkak çıkarın sonucu da lütfen buraya yazınız.

Merhaba Ben 14 Yaşındayım Ve Yaklaşık 1,5/2 Ay Önce Skolyoz Ameliyatı Oldum Banada Doktorum 5 sene Sonra Kadar Platinleri Çıkartabileceğimi Söledi Ayrıca Belirtmek İsterim Ki Bende 15 Tane Vida Varmış Benim Şu Anlık Hiçbir Soruum Yokk....
Ama Hapsurduğum Zaman Böle Hafif Hissediyorum Ki.. O Kadar da Olsun Bence Sonuçta Kolay Şeyler Değilll...
Belki Sizin Kıonunuzla Alakası Olmayabilir Ama Sadece Yazmak İstedim Hepinize Geçmiş Olsun.... :)

16 sene önce sırtıma iki adet 40 cm boyun da platin takıldı. Bir kaç sene sonra doktoruma bu platinler ne olacak dedim. O da gel çıkartalım dedi. Başka bir doktora danıştım; rahatsızlık vermiyorsa kalsın dedi. Sonuçta kritik bir bölge ve yapılacak en ufak hata zarar verebilirmiş. Bizler gibi doktorların da görüşleri farklı. Karar size kalıyor.

Bence başka doktorlara da danışın... Protez bir zarar vermiyorsa kalmasında hiç bir sakınca yok derler genelde. Bizim sitede de protezler alınmamış belki yüzlerce üye var...

Herkese merhaba acil sifalar hepimize, arkadaşlar 3 yıl önce trafik kazasi sonucu omurilik hasarı ve ameliyat vs. derken belime platin ve civatalar takıldı. Şimdi ise bu civatalarin iki tanesi yamulmus ve akciğer zarar verebilirmis. Dört hastaneye altı tane doktora mr sonucumu gösterdim her biri farklı şeyler söyleyerek 4 dr civatalari aldırmadan ameliyat riskli olur deyip ameliyatı onermediler 2 dr ise civatalarin kalması riskli ameliyat olmamı söylediler. Kafam çok karışık ameliyat olsa da riskleri var ameliyat olmasamda riskleri var diye söylemleri var diyorlar. Lütfen sizlerde fikirlerinizi paylasirmisiniz.

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Yaralanma seviyeniz nedir acaba? Akciğere zarar verme ihtimali olduğu için t5 civarı olduğunu sanıyorum. Gerçekten çok ortada bir durumdan bahsediyorsunuz. Bir kez daha güvenilirliği kanıtlanmış iyi bir doktora görünmeye çalışmanız dışında ben bir tavsiye veremiyorum ne yazık ki. Acil şifalar!

Merhaba .. 10 ay önce dar kanal ameliyatı oldum ve belime 6 adet platin (vida) takıldı . bu takılan platinler insan sağlığı için herhangi bi uyumsuzluğu yok . 2 yıl sonun da alınabilir ama sökmek takmaktan daha zor olduğunu söyledi doktorum . yaşım 26 ve daha kemik gelimişi olmıyacağı için ömür boyu belimde kalıcağını söyledi . kemik gelişimi tamamlamamış insanlarda ve çok nadir olarak bazı hastalar psikolojik olarak rahatsızlık duyuyormuş ve sökmek gerekiyormuş ..

shifty evet maalesef t5 den de aşağısı
T 2 3 4 5 6 7 8 tam kesi. Evet tam bi çıkmaza girmisim. Bugün bi başka dr a yine gidecem. Ama galiba riski göze alıp ameliyat olacam.

Selamun aleyküm

sağlık açısından sıkıntı çıkarmıyorsa, doktorlarr mutlaka alınmalı demiyorsa ameliyat gerekli değil.. üstüne bir de ameliyat risklerini, iyileşme sürecini koyun. Zorunlu olmayan Yapay her müdahale risk demektir.. zorunlu durumlarda Allah a sığınmaktan başka çare yok, Bismillah deyip tevekkül etmeli...

Merhabalar
Bende 8 ay önce disk dejenerasyonu sebebi ile ameliyat oldum 12 vida 1 tane kafes koydu lar ve 2 disk boşaltıp yapay disk koydular fakat ben cok rahatsızım sürekli ağrı var ve battıklarını hissediyorum bu platinlerle çıkartmak istiyorum fakat kimse cıkarartmamı istemiyor daha erken diyorlar diskler oluştuktan sonra anca oda tam belli değil diyorlar acaba aranız da cıakrarak sorun yaşamayan varmı yada beni ne süreçler bekliyor beynen ve vücudan cok berbat durumdayım cıkartırsam belki omurga göçer diyenler de var acaba konu hakkında bilgi sahıbı olan varımdır göçermi yada bu yapılan dıskler ne kadar zamanda oluşuyor sağlam oluyor

Merhaba çok geçmiş olsun. Ameliyat oldunuz mu acaba. Vidalarin neden egrildigine dair bilgi verdi mi doktorunuz. Bende de var 26 tane vida. Titanium olduğunu söylemişti hocam
Sizinki de öyle mi ?

Merhaba öncelikle burada bulunan herkeze çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin ben de 1.5 yıl önce l2 omurga kırığından ameliyat oldum 4 platin var çok şükür bende büyük bir kayıp olmadı Ama işim gereği oturarak çalıştığım için vidalar çok batma yapıyor rahatsız ediyor. ağrı yapıyor. bendekilerde çok şükür kırık yok, ama artık çok rahatsız etmeye başadı. bunu istege bağlı çıkarıyorlarmı? bu şekilde çıkarttıran arkdaşlar varmı? çıkartırırsam pişman olurmuyum omurgada çökme felan olurmu kanbur durumu felan kemik kaynamış demişti daha önceki kontrollerde doktor vida çıkartt ıran arkadaşlar buraya yorum yaparlarsa çok memnun olurum artık dayanamıyorum fena rahatsız ediyor. şimdiden teşekkur ederim.

[FONT=sans-serif]Platinler alındıktan sonra hareket kısıtlılığıda düzeliyor mu? Öne doğru eğilirken mesela normale dönüyor mu vücut? Bana 4 ay önce 8 tane platin takıldı. Öne doğru çok fazla eğilemiyorum bel boşluğuma ince bir sızı giriyor. Komşu omurgada kifoz dedikleri omurga rahatsızlığıda meydana gelebiliyormuş. Açıkçası bunun içinde korkup pek zorlayamıyorum kendimi

[/FONT]
benimde L2'de patlama kırığı mevcut. Yoğun bakımda yatarken aileme ömür boyu kalacak demişler. 4 ay oldu takılalı, Bende 8 tane vida var ama eğilip doğrulamıyorum hareketlerimi çok kısıtladı. Bu şimdilik mi böyle yoksa ömür boyu mu böyle olacak bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Kırılan tek bir omur olmasına rağmen L4'ten T12'ye kadar vida atıp sabitlemişler. Mantıken bakınca bana çok fazla geldi bu platinlerin sayısı.. Acaba kemikler kaynayınca bu platinleri aldırmam mümkün mü? Aldırırsam eğer söküldükten sonra eski hareket kabiliyetime kavuşmam mümkün mü?

Bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız herkes için çok faydalı olur arkadaşlar

inzibat
Geçmiş olsun bir sorum olacak ayaklarda yanma donma oldumu saygılar

GC Skyfall
Geçmiş olsun siz dar kanal ameliyatı mı oldunuz yoksa skolyozmu

Merhaba, geçirdiğim kaza sonucu l1 l2 de çökme kırık oluştu ve sonrasında omuriliğime 10tane vida takıldı. Ameliyat olalı 2 buçuk yıl oldu. Dokturuma düzenli kontrole gidiyorum ve bana bir sorun yaşamadıkça vidaların alınmasına gerek olmadıgını söyledi.
Yukarıda yazılarda okudugum 4 ay oldu hala öne eğilemiyorum yazısını okuyunca yazmak istedim, henüz erken , zaten ilk aylar doktor fazla egilmeyi, agır kaldırmayı yasaklıyor, zamanla platinin varlıgının hiçbir sıkıntısı kalmayacaktır. Bende tek kalan dikiş yerlerindeki hafif karıncalıbir his. Vidaları çıkartmak için tekrar böyle büyük bir ameliyatı gerekli olmadıkça olmam . GC Skyfall

Mami1800
Ben trafik kazası sonucu başka türlü hasarlarında yanında bel kemiğim kırıldığı için ameliyat oldum.
Holda
Geçmiş olsun. Yani 2.5 yılın sonunda hareket kısıtlılığınız normale döndü mü? Artık rahatlıkla eğilip doğrulabiliyor musunuz? Şuan operasyonun üzerinden 7 ay geçti biraz biraz eğilip doğruluyorum. Bu paylaşımı yaptığım zamanlardaki kadar sorun yok ama yinede eskisi gibi değil. Benim doktorum kontrole gelmen gerekiyor gibi birşey söylemedi hiç. 3 hafta öncede rapor yazdırmak için tekrar gittim yanına fakat zor bela 30 gün daha yazdırabildim, bir daha gelme işine başla dedi. İşim ağır; beyaz eşya/klima teknisyeniyim. Ciddi bir sorun olur yada platin kırılır diye korkuyorum dedim. Korkma herşey serbest, istediğin herşeyi yapabilirsin zorla kendini dedi. O kadar yazı okuyorum bu platformda ve başka yerlerde olsun. Acaba benim doktorumda mı bi sorun/umursamazlık var yoksa 7 ay herşeyin normale dönmesi için yeterli bir süre mi?..

GC Skyfall Her şey serbest diye bir şey yok. Kendini korumalı ve dikkatli olmalısın. Hareket kısıtlılığı ister istemez oluyor maalesef. Egzersiz hareketleri ve yüzme gibi spor aktiviteleri sayesinde bu kısıtlılık bir nebze olsun azaltılabilir ama normal bir bireyin esnekliğine ulaşmak zor. Ağır kaldırma konusunda kendime 15-20 Kg gibi bir sınır belirledim. Bu sınırın üstünde bir şey kaldırmamaya çalışıyorum.

Taz
Yani.. En ufak bir ani harekette bele sızı girince insan ister istemez korkuyor; bir daha aynı ağrı sızıyı hissederim diye. İçgüdü olarak kendini korumaya alıyor. Yalnız en başta benim mesleğim ağır. Yani 15-20 kilonun haricinde bazen daha fazlasını kaldırmak zorunda kalabiliyorsun. Ben bu yönden endişeleniyorum sadece. Doktorum herşey serbest deyince çok rahatladım ama korkum geçmedi ne yazık ki.. Peki fazlasını kaldırdığında , birşey taşırken falan ağrı sızı yaptığı oluyor mu?

GC Skyfall Ani hareketler de çok tehlikeli. Fazla yüklendiğimde, özellikle bel bölgemde yanma ile karışık bir sızı oluşuyor. Bu yüzden mümkün olduğunca zorlamamaya çalışıyorum. Mesleki açıdan daha uygun bir birime geçme imkanın var mı?

Taz
ne yazık ki yok.. ben ağırlık taşırken sorun yaşamıyorum kendimi birkaç kez zorlayıp denedim. Sorun; yerden birşey alıp taşıyacakken oluyor. Yere eğilip aldığım anda tık diye bir ses geliyor sanki belimden , peşine ince bir sızı giriyor

GC Skyfall Çalışma hayatı çok acımasız maalesef. Şimdi işverene durumu izah etmeye çalışsan: "Biz bu iş için daha uygun birini arayalım!" diyecek, işinden olacaksın. Söylemesen ve maazallah yarın öbür gün ciddi bir sorun yaşasan, bu sefer de: "Ya zamanında bize niye haber vermedin, senin için daha uygun bir şeyler ayarlardık." diyecek. "Suçun sahibi olmaz!" derler, dolayısıyla kimse sorumluluğu üzerine almak istemez. Çalışırken bir yandan da daha uygun işleri araştırmanı ve asla kendini zorlayarak riske atmamanı tavsiye ederim. Ha yine bir şeyler kaldıracaksan, ağırlığı kollarına ve bacaklarına eşit yaymaya çalış. İnternette, uzmanların gösterdiği doğru ağırlık kaldırma metotları var, onlara dikkat ederek hareketlerini ayarlayabilirsin en azından.

Üst Alt