Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik sıvısı artışından dolayı ameliyat olan var mı?

kübraa

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar ben sipina bıfıda hastasıyım,ellerimde guc kaybı baslayınca dr a gıttım ve bana omurıllıksıvısında artıs oldugunu ve bu yuzden amelyat olmam gerektıgı soylendı bızım gıbı hastaların bırcogunda oluyormus bu amelyatı olan arkdaslar varmı? amelyat oncesını ve sonrasını merak edıyorum...

Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar?

ben arastırarak buldugum ve amelyatımı yapmasına karar verdıgım dr adını yazım belkı benım gıbı arayısta olan varsa bı fıkır olur.. Marmara üniversitesi
nöroşirurji bolumu Doç.Dr Deniz Konya...

Merhaba , ben de spina bifida hastasıyım. 4 yıl önce sağ kolumdaki sürekli ağrı ve sıcak/soğuk his kaybı sebebiyle beyin cerrahına göründüm (kollarımda güçsüzlük yok). Yapılan MR tetkikleri sonucu, omurilik sıvısında artış olduğu söylendi ve hemen ameliyat dedi.
Önceki kötü tecrübemden ötürü ameliyata hemen yanaşmadım, başka bir beyin cerrahına gösterdim MR sonuclarımı, o ameliyat şart değil dedi, bu şekilde idare edebilirsin. Geçen yıl raporumu veren beyin cerrahı uzmanına da fikrini sordum. Cevap: böyle bir ameliyat riskli, yarardan ziyade sana zarar getirme olasılığı yüksek dedi. Ben de zaten sıcak bakmıyordum, neticede omurilik ameliyatları çok riskli.. Allah korusun!

hımmmm dedıklerın kafamı iice karıstırdı landish? bende suan sıcak soguk hıs kaybı yok ama kollarda oldukca fazla gucsuzluk mevcut ve gıttıkce artıyo bana soylenen suan kollarda olan sorunlar mudahele edılmedıgı takdırde bacaklardada olmasının soz konusu oldugu :confused::confused::( benım bu sıkayetlerım teshıs konulduktan bır yıl sonra ortaya cıktı ve hızla artıs gosterdı pekı sende bu durum nasıl seyredıo?

buna eşlik eden başka bir hastalığın varmı (2002 de banada ameliyat söylemişlerdi fakat sonrasında cerrahpaşada ameliyata gerek olmadığını söylediler. ayrıca behçet hastalığım vardı.) pos pasınçını belinden sıvı alarak hiç ölçtülermi.

Kübraa,

Bana teşhis konulduğundan bu yana ( teşhis şiringomiyeli) 4 yıl geçti, bir değişiklik yok. Kollarım oldukça kuvvetli, ama sağ kolum hala ağrıyor, ve (sıcak/soğuk/acı ) his kaybı var.
Seninki daha farklı olabilir tabii ki, durumun kötüleşiyorsa önlem alınması gerekli, bu kötüleşmenin önü kesilmeli tabii ki.
Bir de bende şöyle bir şey var, hapşırdığımda, yere düştüğümde (yani ani hareketlerde) sırtımdan kollarıma enseme ve başıma(sağ gözüme doğru) doğru bir ani ve keskin sancı yayılıyor, uyuşma hissi ile birlikte :( ağrı ve uyuşma bir süre devam ediyor. Ben bunun sebebini o ani hareketle birlikte omurilikteki fazla sıvının yer değiştirmesine bağlıyorum... Aynı sorunu yaşayan var mı aramızda?

siringomiyeli den 4 defa ameliyat oldum ... sağ ayak ta güçsüzlük şikayetiyle doktora gitmiştim .. sıcak, soğuk, acı his kaybı da vardı . sağ ayak ta güçsüzlük artmaya başlayınca ameliyat oldum .. bi kaç doktora mr sonuçlarınızı gösterin ve bu doktorlardan en az bi tanesine sürekli kontrollerinizi yaptırın

eren,boberklerdede sorunlar yasıyorum... yanlız dedıgın pos pasınçını belinden sıvı almayı gıttıgım 4 dr da soylemedı onermedi de dedgın olcumu nıcın yapıolar pekı? bırde cerrahpasada hangı dr a gıttın...

landish, hapsirdıgıda olan agrılar bendede mevcut yanlız yanlarımda hatta sırtımı kaplayan cok sıddetlı bı agrı bazen o anda nefes almaya bıle zorlandıgım oluyor... ama hic bunun omurıllıksıvısından olacagı aklıma gelmemıstı :confused:sizin soyledıgınız gıbı( şiringomiyeli) tanısı bana konmadı herhangi birsey soylenmedı yanlız , kucuk beyincikte sarkma oldugu soylendı...

can,neden 4 dafa amelyat oldun?sorunlar takrarladıgı yada artarak devam ettıği icin mı yoksa 1.2.3. amelyatların yolunda gıtmedıgı icin yadaa???:confused:

omurilik sıvısı 2-3 yerde birikmişti bende .. ilk ameliyatta hepsi başarılı bir şekilde temizlendi .. ama tam 1 sene sonra farklı bi yerde tekrar birikim oldu bende . sağ ayakta tekrar güçsüzlük başladı .. benim rahatsızlığım siringomiyeliydi ..

kübra, belden alınan sıvıyla pos pasınçını yani kafa içindeki pasınçı ölçüyorlar. yüksekse sıkıntı var demekdir. mesela şiddetli baş ağrıların hiç oldumu cerrahpaşada nöroloji bölümüne gitmişdim.ameliyata gerek yok demişlerdi

Benim bu konuda hiç bilgim yok fakat duyduğum kadarıyla bu biriken sıvı alınmazsa ilerki safada kafa buyumesine kadar gider bu ağır vakalarda beyne şant denen bişey takıyorlar oradaki sıvıyı karın boşluğuna veriyorlar.Hafif derecede olanlarda belirtiler daha az gözukebilir, omurilikteki sıvı ile beyin sıvısı aynı bağlantılıdır eğer omuriliğe baskı yaptıysa beynede baskı yapacaktır başağrısı belki ondan yapar, geçmiş olsun.

Kübra,

Benim de hapşırdığımda cok şiddetli bi ağrı tüm sırtıma yayılıyor, kollarıma başıma doğru gidiyor, bir süre kendime gelemiyorum. Önceleri hiç anlam veremiyordum, ama yere aniden düştüğümde de aynı şeyi yaşamaya başlayınca, omurilikteki fazla sıvıdan şüphelendim. İkimizde de olması bence bu şüphemi doğruluyor.
Ameliyat konusunda bizler ne desek boş tabi, dua ediyorum ki işinin ehli vicdanlı bir doktora denk gelesin inşallah. Süreç konusunda bizi bilgilendir lütfen, merak ediyorum.

mrb arkadaslar yasanan bı kac sorundan oturu bıraz gec olmakla beraber buraya yazmak istedım :( soyledığim amelyatı hala olamadım hala amelyat sırasındayım dıyebılırım cvp olarak,aslında bundan suan icinde sikayetci değilim cünku bu gecen surede bnm bahsettiğim rahatsızlıktan kaynaklı belırtıler hemen hemen bı coğu bıtti bnde acıkcası nedenını bılmıyorum dıeyebılırım,bunu dr'ruma sordugumda gecıcı bı durum desede suan bı sıkıntım yok ufak tefek seyler harıcınde..bunları yazmak ıstedım bnmle aynı seylerı yasayan bırıleri olabılır mı dıe?

Kübra, daha iyi olmana çok sevindim. Ben de tekrar MR cektirip 5-6 yıl önce cekilen MR'larla birlikte tekrar Beyin ve Sinir cerrahisi uzmanına görünmeyi düşünüyorum, şiringomiyeli ile ilgili. Özellikle son 3-4 yılda bacaklarım oldukça güçsüzleşti, yürüyüşüm bozuldu, omurilik sıvısının artmış olabileceğinden ve bunlar sebebiyet vermiş olmasından endişeleniyorum. :(

Üst Alt