Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörü ameliyatı sonrası beni neler bekliyor?

Denis55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba omurilik tümörü ameliyatı olalı 3 hafta oldu.Zorlada olsa yürüyebiliyorum.Sol kolumu biraz hissediyorum.Kuvvetsizlik var.Uyusukluk var.Heryerimde sertlik var.Fizik tedavi alıyorum.Akupunktur yaptırıyorum.Ama fizik tedavi dısında pek hareket etmiyorum.Cünkü mücadele etmekten yoruldum.Benden daha zor durumda olanların oldugunu biliyorum.Son on senedirde atipik psikoz hastasıyım.Sizce fizik tedavi dısında pek hareket etmesem bile iyilesebilir miyim,kac ayda iyilesebilirim

Geçmiş olsun kardeşim umarım aynı rahatsizligi olan arkadaşlar cevap vercektir sana iyi günler dilerim

@Denis55,

geçmiş olsun.
Ben ameliyatımı, kötü şans denk gelir de komplikasyon durumumu daha da kötüleştirir diyerek erteliyorum
Umarım durumunuz iyiye gider. Arada bir gelip buraya gelişmeleri yazarsınız umarım

@Denis55, geçmiş olsun. Omurilik hastalıkları hep zaman ister. Bütün hareketleri yapabiliyorsanız . Bence sorun olmaz. Sabır işi bu , zamanla güç kazanacaksınız. Daha çok yeni, önemli olan sabırla fizik tedaviye devam. Güç kazandıkça daha az yorulursunuz, fizik tedavi dışında da hareketleriniz artar. Nasıl hiç spor yapmayan biri, spora başlayınca çabuk yorulur ve ağrı çeker, kondisyon kazandıkça, ağrılarda, yorgunluk da azalır. Bunu da öyle düşün. Azimle çalışmaya devam. Uyku düzenine dikkat edersen, kendini daha dinç hissedersin.gece uykusu önemli.

Geçmiş olsun. Bende 1 sene önce oldum omurilik tümörü ameliyatı. Uyuşukluklar kasılmalar vs. Zamanla azalıyor fakat tam anlamda geçmiyor. Bunada şükür yürüyoruz ayaktayız. Sizinki henüz çok yeni. Psikolojik olarakta büyük bir olay. Gerçekten insanın attığı her adıma aldığı her nefese şükretmesi gerekiyor. Doktorlar bu ameliyat için öyle şeyler söyledi ki şuan her anıma şükrediyorum. Sabırla yavaş yavaş inşallah olabildiğince düzelirsiniz.

Üst Alt