Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörü ameliyatı sonrası fizik tedavi..?

hafise

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,4 ay önce omurilik tümör ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası 1 seans ışın tedavisi gördüm ve şuanda da kematoropi görüyorum 3. Seansa giricem kaç seans gireceğim belli değil, ameliyat sonrası deynekle yürüyebiliyordum rahat bir şekilde ama son 15 gündür sol bacağımın hissi azaldı şuanda yürüyemiyorum, doktoruma fizik tedavi dedim şuanda olmaz kematoropi sonrası fizik tedavi vereceğini evde egzersiz yapmam gerekyiğini söyledi, ameliyat olalı 4 ay oldu fizik tedavi ameliyat sonrasımı verilmesi gerekiyor, yoksa kematoropi tedavisi bittikten sonra mı, eğer bittikten sonra ise kaç seans gireceğim belli değil ve her geçen gün daha kötüye gidiyor, sizce ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

kemoterapi sonrası vücut yorgun olur bu dönemde vücut direncini artırmanız gerekiyor. fizik tedavi direncinizi düşürebilir ve olası bir kaza kemoterapi almazı önleyebilir. bu dönemde oldukca iyi beslenmeniz gerekir. sanırım 1 yıl kadar terapi görürsünüz

slm kızım da 7 ay önce t7 t11 den sinir içinden tümör amaliyatı oldu amaliyattan sonra belden aşasını hissetmiyor şuan fizik tedavi görüyor ama beş para etmez biz elimizden geleni yapıyoruz.siz kemoterapi ve ışın gördüm diyorsunuz tümörün seviyesi ve türü nedir.çünkü kızım için bunlara gerek olmadığını söylediler.seviye 1 plositik astrisitom türünden geçmiş olsun allah yar ve yardımcımız olsun...

Zaman sabır etmelisin öncelikle moralini yüksek tut ve ilk önce tedavi sürecini bir tamamla daha sonra egzersizlere yüklenirsin doktorunu dinlemekten başka çaren yok geçmiş olsun...

Hafise hanım, kendinizi çok fazla yormadan bol bol hareket edebilirsiniz. Kendi başınıza yapabileceğiniz her şeyi kendiniz yapın. Hafif ağırlıklarla kaslarınızı güçlü tutmaya çalışın. Mümkünse yüzün... Özellikle kilo almamaya özen gösterin.

Gecmis olsun hafize hanim konuyu acmissiniz sonu yok son durumunuz iyidir insanlah.bende omurilik tumoru ameliyati oldum, sonrasinda radyoterapi (isin tedavisi ) 21 seans gordum.sonrasinda fizik tedaviye basladik.ameliyattan sonra bacaklarda his ve hareket 7 ay surdu iyilesme sureci.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar merhaba kardeşim omurgasında gelişip omuriliğe t5 seviyesinde bası yapan tümör sonucu hareketi kaybetti. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Kaybolduğu gün geçirdiği ameliyat ile 15 günde tekrar yürüyecek seviyede iyileşme olmuş derken omurganın 4 yerinde daha bası oldu ameliyat olmaz dediler ve hareketi 2. Kez kaybetti. Yine hareketin kaybolduğu gün yüksek oranda ışın tedavisi almaya başladı 5. Gün ayak baş parmağını oynattı. Fakat idrar ve büyük wc sıkıntısı vardı. [/FONT]
[FONT=sans-serif]1 ay sonra idrarını tutmaya başladı şu an 3 ay geçti. Büyük wc vw idrar sıkıntısı yok. Fizik tedaviye vucudundaki tümörlerden dolayı gidemiyoruz. Bir miktar daha gücünü toplaması gerekliymiş. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sorum şu anda 2 bacağınıda hissediyor. Hiç gitmemişti hissi. Ayaklarını bileklerinden ve parmaklarını kısmen oynatıyor. Destekle bacaklarını karna çekip itekliyebiliyor. Ama gücü bayağı az. Biz ufaktan hareketler yaptırdıkça artıyor günden güne. Bacakları çok zayıf acaba egzersizle kaslar tekrar gelirmi. Ayak parmak ucuna kadar olan hareket tüm bacakta vardır anlamı verir mi. Tüm hareketleri ben yapabildiğini hissediyorum ama güç zayıf kendi ağırlığını alamıyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Sizin düşünceleriniz ne olur. Teşekkür ederim.[/FONT]

Segregasyon

Bence oldukça iyi durumda. Yoğun bir fizik tedavi, mümkünse beraberinde bol bol yüzmek oldukça iyi gelecektir.
Bir fizik tedavi hastanesine yatış yapılmasını öneririm.

Üst Alt