Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörü nedeniyle ayak parmaklarının içe doğru kasılması..?

uğuracar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
merhaba,

omurilikdeki tümörler nedeniyle ayak parmaklarım yere doğru döndü, çengel durumundalar. Oldukça sancı ve acıya neden oluyor bu durum.

Benzer olayı omurilik felçli ve ya diğer arkadaşlardan çözüm önerilerini ve tecrübelrini yazmalarını bekliyorum.

Birde diz altı bacak ve ayaınızda ağrı oluyor mu?

Teşekkürler

Ben spina bifidalı, omurilik hasarlıyım. Omurilik ameliyatımdan sonra ayak parmaklarımda çekiç parmak denilen deformasyon gelişti. İki tanesi hariç hepsi ameliyat edildi. Ameliyat olanların birçoğu yine deformasyona uğradığı için tekrar ameliyat edildi. Amelyat olanlardan bir tanesi bahsettiğiniz gibi pençe şekline geldi. Yine ameliyat olmam gerekiyor. Ama anlayacağınız ameliyat ta kesin çözüm olmuyor. :(
Rahatlatmak için elinizle masaj yaparak uzatmaya çalışın, iyi bir medikalci ile görüşüp atel yapmasını isteyebilirsiniz (en azından geceleri takmak için). El parmakları için hazır ateller var ama ayak parmakları için bulmak zor. Özellikle de benimkiler gibi minicik ayak parmaklarınız varsa.
Allah sabır versin arkadaşım...

Ben de şunu ekleyebilirim belki: Bu tür kasılmalar beklenir zaten. Düzenli fizik tedavi, kendi başına yapılan aktivitelerin tamamının aksatılmadan yapılması ve gerekirse doktor önerisiyle kasılmayı azaltıcı ilaç içilmesi lazım.

Ameliyat olmadıysanız, önce ameliyat olmalısınız, omuriliğe baskı artıkca, seviyesine bağlı olarak diyelim tümör bel hizasında, ayaklarda uyuşukluk , kuvvetsizlik, kasılma, ileri derecede ise idrar da zorlanma yapamama , büyük abdesti hissetmeme ve tutamama gibi belirtiler görülebilir.Bu şikayetlerin coğu eğer tümör ileri derecede baskı yapıp sinire hasar vermişse ameliyat mükemmel geçsede bu belirtilerin bir kısmı kalır ,özellikle düşük ayak yani bilek felçi gelişmişse.Beyin cerrahisine gidin derim, şikayetlerin dahada artmadan.Geçmiş olsun.

sayın arkadaşım ben ahmet yaşım 33 bende omurılıkte kfoskolyoz vardı yanı omurılıkte ılerı derecede kamburluk bu yaşıma kadar ağrı sızı uyuşma karıncalaşma ve aşırı derecede cımkışma oluyordu ancak bukadar dayana bıldım ve 1.5 yıl önce izmir ege ünüversıtesınde amalıyat oldum şuan felc kaldım ama agrılarım yınede gecmedı neolursa olsun amalıyat olmadıysan ben senı korkutma amaclı demıyorum mutlaka bır beyın ve nerojırüjı bır doktora gözukun acıl şifalar dılerım

bende omurilik tümörü çıktı ve bazı drlar takip edelim diyor bazıları da ameliyat ol diyor napacağımı bilmiyorum ameliyat olan arkadaşlar tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Felçli bölgelerde yara iyileşmesi çok yavaş oluyor. Özellikle bası olan bölgelerle ilgili çok dikkatli olmalı.

Allah şif versin...

Bir de arkadaşlar kullandığınız tekerlekli sandalyede doğru pozisyonda oturmak, ayakların ayak tablasına tam ve doğru şekilde pozisyonlandığından emin olmak çok önemli. Serbest/eğiri pozisyonlanan vücut ayakta-omurgaya kadar deforme olmaya mahkumdur.

Üst Alt