Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümöründen ameliyat oldum. Hangi oranda rapor verilir?

erdincaksoy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2011 Yılında yakalandığım Omurİlik Servikal C2 Tümörüne Ekim 2011 ayında 1 Opere 2012 Mart Ayında 1 Opere 2012 Ağustos Ayında 3 Günde 2 Opere ile noktalandı.
Ameliyatların tekrar olmasının sebebi osteoblastom tümörün tekrar nüks etmesi.
Son ameliyatlardan önce Sol kol Sol Bacak Tamamı ile kayıp Sağ kol Sağ Bacak Güc kaybına sebeb olmuştu. ameliyatlardan sonra gördüğüm yoğun fizik tedavi ve radyoterapi şuanda birazda olsa hayatımı normale getirdi.
Fakat Omurilikte 2 Rot 8 Vida Kollarda hala zamansız uyuşma güç kaybı boyun harektlerinde sıfır veya minumum hareket kabiliyeti sebebi ile Öğrencisi olduğum denizcilik güverte bölümünden gemi adamlığı sağlık raporu onayı alamadığım için okuyamamaktayım ve iş hayatımda ciddi sıkıntılar yaşamaktayım
bu sebeble rapor almaya niyetlendim sizlerin bana önerebilceği bir yol veya alabilceğim % ile bilgisi bulunan kişilerden yardım talep ediyorum.

Not: Şu an kontrol altındayım 6 ayda 1 gidiyorum 1 önceki Mr raporlarında tümörün nüks ettiği bölgede belli dokular izlenmekte en son geçen ay çektirdiğim Mr raporu ise ordaki izlenen bulguların birazdaha büyüdüğünü göstermekte doktorların bilgisi bu..
Teşekkür ederim Sağlıklı huzurlu mutlu bir ömür dilerim..

radyoterapi zorlu bir süreçmi acaba ... hangi bölgeden aldınız çok geçmiş olsun...

Kollarınızda ve bacaklarınızda hareket kısıtlılığı devam ediyorsa durumunuza göre aşağıdaki tablolara göre oran alırsınız:

Bacaklarınızdaki hareket kısıtlılığı için alınabilecek oranlar:

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (periferik sinir sistemi, nöromusküler bileşke ve kas sistemi hastalıkları , santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Kollarınızdaki hareket kısıtlılığından alınabilecek oranlar;

1-Hafif: Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım, kavrama ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 20

2-Hafif Orta: Kişi her iki ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:% 40

3-Ağır Orta: Kişi her iki ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 80

4-Ağır: Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 90

Bölge olarak çok sıkıntı ilk etapta dişlerimin dökülebilmesine kadar konuşuldu fakat dökülmedi ama etkiler bıraktı ilk 10 gün kadar hiç birşey hissetmiyorsunuz zehir istifra ettiğimi biliyorum su içemediğim günleri biliyorum boğaz yolları su topladığından dolayı fakat doktorum iyiydi bu süreci 20 gün içinde atlattım.

Verilen bilgilerden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.

Durum uzun mesafe yürüyememek bacaklarda ve kollarda ciddi güç kaybı titreme kas zayıflığından kaynaklı olsa gerek bi hayli fazla ağır yük taşıyamama gibi maksimum 5 kg kısa mesafe.
Ama en net olanı ise boyun hareketleri çok ama çok yetersiz dönüş imkanı %1 %2 oranında.. Sürekli olarak boyun ağrısı şikayetim var ağrı kesici içecek kadar olmasada Rod denilen plak var 8 vida.

aslında bu raporu almak istemiyorum fakat Ekpss için ihtiyaç çünkü çok isteyipte mezun olduğum Güverte Kaptanlığını Gemi Adamlığı sağlık raporu alamadığım için yapamıyorum..

Çok teşekkür ediyorum ,
İyi yıllar..

Üst Alt