Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik tümörüne bağlı nörojenik mesane için verilecek rapor oranı..?

Oktayab

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

4 yıl içinde 2 kez omurilik tümöründen ameliyat oldum birde radyoterapi gördüm ve günde 6 defa TAK yapıyorum.Ve gaita yapamıyorum.Benim asıl öğrenmek istediğim nörojenik mesane tanısı ile özürlü veya engelli raporu nasıl alabilirim.Sonda raporuna mı özür oranını yazdırmam gerekli?

Mesanemde hiç refleks yok.Özür raporu için nasıl bir yol izlemem gereklidir.lütfen yardım edebilecek arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Oktayab ;
Rapor için herhangi bir başvuru da bulundunuz mu? Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'in birinin sağlık kurulu birimine başvurmanız gerekiyordu. Üroloji testini yapar ve heyete girersiniz. Alacağınız oranlar şu şekilde ;

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu
Belli oranda istemli kontrol var, ‘urgency’ veya ara kaçırma oluyor
10
Mesane refleks aktivitesi iyi, kapasite limitli, istemli kontrol olmaksızın intermittan/ara boşalma
25
Mesane refleks aktivitesi bozuk, intermittan damlama oluyor, istemli kontrol yok,
40
Mesanenin refleks veya istemli kontrolü yok 60

Üst Alt