Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanmalarında akupunkturun fayası var mı? [Soru]

Konular
26
Reaksiyonlar
0
Ben 19.07.2007 de trafik kazası sonucu parapleji olarak sakatlandım. yalnız 9 ay sonra mecidiye köyde taniş vasıtasıyla gittim, doktor fizikten
sonuç almamışsın, akapuntur uygulayalım dedi. ama işin içerikliğini detaylı bilmediğim için gitmedim. uygulatan veya bilenlerin yazmasını rica ederim..?

Necati, omurilik yaralanması sonucu felç olmaktan bahsediyorz değil mi? Hangi seviyeden? His ve hareket durumun ne? Akupunktur tedavisi ile neyi amaçlıyorsun? Doktor akupunktur ile nasıl bir gelişme olacağını söyledi sana?

Bseviyem t.9 t.10 tabiki omurilik felci evet his hareket yok ama yüksek
yürüme cıhazıyla parelel barda ortalama günde 65.m.yaklaşık yürüyorum
başka

benim eşimde sizden 1 ay sonra kaza sonucu t11-t12 seviyesinden felç oldu.biz bir seans akapunkturu denedik 2.seansa da gidicez.biliyorsunuz ki tıpta bunlar alternatif tedavi olarak geçiyor ve bir çok doktor onaylamıyor.ama biz denemek istedik.herhangi bir yan etkisi olmadı,faydaya gelince faydası sanırım oldu,yani ayak hareketleri biraz daha arttı,tuvalet kontrolü vardı zaten ,idrarını daha net hissetmeye başladı .tabiki hala uzun yol yürüme cihazı kullanıyor.diğer tedavilerimize hala devam ediyoruz.bu tedaviden ne beklediğiniz önemli.eğer imkanlarınız varsa deneyin derim.

Anladım.

Akupunkturun felçle ilgili olarak herhangi bir gelişme sağlaması olanaksız. Yani sinirleri iyileştirmesi ya da benzeri bir gelişme olmaz. Bu tür yan tedaviler sadece barsakların iyi çalışması, metabolizmanın genel anlamda rahatlaması vs. için önerilir.
Henüz çok yeni bir yaralanma olduğu için çalışmaya devam etmelisin. Unutma, her ne düzeyde hareket ve his geri gelecekse, bu, 2 yıl içinde olacak. Yani en az iki yıl boyunca mutlaka ççabalamalısın:
1- Her gün ayak bileği, diz ve kalça eklemlerini gerdirme hareketleri yapmalısın. Ailenden biri günde 15 yapsa yeter. Çok özenli, yumuşak, asla zorlamadan basit açma kapama hareketleri yeterli.
2- Her gün mutlaka ayağa kalkıp yürü.

Bunları yap yeter. Akupunktura felan para kaptırma :)

Üst Alt