Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanması olan halam için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

bayram35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar...
Halam 10 yıl kadar önce trafik kazası geçirdi. omurilik hasarı meydana geldi. Başlarda iyiydi. Belden aşağısı hareket etmiyordu ama en azından tekerlekli sandelyeye oturabiliyordu. Daha sonra doktorlar beline platin taktılar. Halam da bir umut yürüyebilme umudu için kabül etti ancak ameliyattan sonra daha da kötü oldu. Şimdi oturamıyor. Sadece yatakta uzanıyor. Ellerini kullanabiliyor.
10 yıl önce ben çocuktum şimdi allaha şükür işim var ve artık halama yardım etmek istiyorum. İlk ve en büyük hedefim duam onu tekrar tekerlekli sandalyeye oturtabilmek. Bilgili dostlarımdan bana bunun mümkün olup olmadığını söylemelerini istiyorum. Mümkünse nasıl bir tedavi yolu izlemeliyim? Halam İstanbul'da oturuyor. Ben ona uzağım devamlı yanında olamıyorum ama tedavisi için izin alacağım. İstanbulda bildiğiniz iyi bir doktor veya hastane var mı?
Bir de diğer pratik önerileriniz ona alabileceğim neler olur bası yaralarını önlemek için havalı yatak gibi başka kullandığında yararlı olabilecek şeyler var mı? Bir de işin duygusal moral yönü var değil mi?
Çok teşekkür ederim herkese. Allah hepimizin en büyük yarı olsun inşallah...

Şu anda oturamamasının nedeni nedir? Platin nasıl engel oluyor oturmasına? Oturmaya çalıştığında ne oluyor?

Selamlar Bülent Abim...

Durumunun daha fazla detayını bilmiyorum. Kendisinden uzun süre ayrı kaldım. Ama Bu hafta sonu yılbaşı tatili için bir kaç günlüğüne İstanbul'a gidecem Alibeyköy'de oturuyor halam.

Durumu hakkında çok daha detaylı bilgi sahibi olduğum an burada paylaşacam inşallah oturabilmesi için önemli bir sorun yoktur. Varsa da çözülebilece türdedir.

Hayat her şeye rağmen güzel, yaşamaya değer, Yüce Allahın verdiği canı yine ancak kendi alır, sadece sebepler vardır, bu dünya sınav yeriyse herkes farklı şekilde farklı sorulara maruz kalıyor, güçlü olmak lazım, mutlu olmayı öğrenmek gerek, hale şükretmek gerek, koşamıyorsan yürüyemeyen var, yürüyemiyorsun, oturamayan var. Konuşamıyorsan, duyamayan var, Duyuyorsun şükret göremeyen var. Yaşıyorsun yine de, öleceği süre söylenen var. Nihayetinde herkesin gideceği yer belli, erkeni var, geci var. İnsanlar bunu bilmiyor işte, günlük dünyevi meselelerle yoruyor kafasını ha bire, üzülüyor, üzüyor, kırıyor, kırılıyor, çalıyor çırpıyor...

Allah bizleri iyi insanlardan eylesin. Allah hepimizin yanında olsun. Sağlıcakla...

Hele bir öğrenin bakalım oturmamasının nedeni neymiş. Umalım ki çözümü vardır...

Üst Alt