Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanması sonrası tedavi..?

lovest42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
T8-T9-T10-T11-T12 omurilik hasarı olupta yürüyenler yada bunların ne gibi gelişmeleri oldugunu sorabilirmiyim?

şuanki his durumları ayaklarında his yada hareketlerinde bi değişiklik varmı?

sevgili arkadaşım aramıza yeni katıldın galiba?
bu işin tsi csi lsi yok kardeşim.milli piyangoyu biliyon dimi?aynen onun gibi.kapalı bi devre eğer şansın varsa bu tde olsa döner cde olsa döner.
bak ben mesela c3 gördüm.adam 3 ay sonra normal insan gibi yürüyodu.c3 direk ölüm tehlikesi olan bir bölgedir ama adam yürüyor.
T12 gördüm yürüyodu.hisleri de vardı.
yani seviyen aynı da olsa önemli olan sendeki sinirlerin ne kadar tahribat gördüğü önemli.
yürüyen de var yürüyemeyen de.sen bunları kafana takma.
yanlız yukarda yazdığın gibi kırık t8 den başlayıp t12ye kadar gidiyosa iş biraz tehlikeli::))
kal sağlıcakla

seviyenin pek önemi yok.önemli olan omurilikteki hasardır.tam kesi mi, yarım kesi mi bu önemli bence..

saolun bilgilenmiş oldum sora sora öğrenecez gönül isterki herkez yürüsün...

slm

ben yaklasık14yıl oluyo bende ilerleme var ama az az tabıkı matdı sonumdan gereken yerlerde tedavı göremıyomnedenı iyileşmesın deyıp bırakıyorlar ondan bızlerı evde zaden dovru durus tedavı yok sadece dusun dusun ben ne olcam deyıp allah yardımcımız olsun tedavı çıkdı çıkacak 14yıl oldu hala beklıyoruz sonumuz ne olcak bılmıyorum

öncelikle selamlar benim seviye t5 t6 t7 haziranın 15 de 1 yıl olacak 1 ay ankara fizikte tedavi gördüm sen yürüyemessin deyip postaladılar onlara inat inşaallah bir gün ayağa kalkıp karşılarına çıkmayı o kadar çok istiyorumki bu benim tek arzum hani ben bir daha yürüyemiycektim diyebilmek herkese sağlık diliyorum daha dün değilmiydi kalp nakli by pas ameliyatı şimdi hepsi oluyor yarın buda gerçekleşicek biliyorum ama biz görürmüyüz bilmiyorum ölmeden görmeyi çok isterim şifalar dileğiyle

benimde T9-T10-T11 seviyesi idrar kontrolü yok yaklaşık 18 ay oldu fazla gelişme yok biraz his geldi (duyu) sol taraf dize kadar birde aynı tarafta ayak üstünde az bir yer dokununca duyuyorum ama bukadar

Arkadasımızında dedıgı gıbı sevıyenın T'Sİ C'Sİ yok nerden ne derece hasar aldıgımız onemlı tam-kesi mı zedelenmemı ne kadar kesı var vb vb vb...hepımıze gecmıs olsun allah tez zamanda sıfalık versıc.

Trafık kazası sonucu bende omuilik felçlisi oldum.Merak edıyorum sızlerınde tanıyıp ve omurilik yaralanması olupta.iyleşen yürüyen kımse varmı.?
Tanımıyorum duymadım ben..ya siz...?

Benim var.Benim bir dr.ark. var motosiklet kazası geçirdi.C boyun kısmından hasar görmüştü 1,5 yıl sonra yürüdü.Ama ben iş kazası sonucu t-12 kırıldı 5 yıldan beri yürüyemedim.Tabii bu yaralanmanın ne kadar tahribat oluşturdğuna bağlı bu yüzden herkes aynı değil herkesin farklı farklı.ALLAH cümlemizin yardımcısı olsun.

Duyduguma cok sevındım azmım ınancım bıraz daha artı..allahın ıznı ıle bende ınsallah kalkan arkadaslardan olurum.duanızı eksık etmeyın...

slm
karstan bir arkadasım L1 seviyesinden yaralandı 8 ay sonra koltuk degnekleriyle yürüdü

Rehabilitasyon merkezinde yatarken c5 seviyesi omurilik yaralanması olan bi arkadaş yürümüştü kazasından 6 ay sonra...Ama tabiiki burda asıl önemli olan omurilikteki hasarın büyüklüğü ve ilkyardım ..söylediğim arkadaş denize balıklama atlama sonrası iskele dibine atılmış bi sandalyeye kafasını çarpması sonucu boynunu kırmış , orda tatil yapmakta olan birdoktor tarafından ilkyardımı yapılmış ve hemen ambulans helikopterle hastaneye gönderilmiş.Tabi 6 sonrasında da bastonla yürüyerek rehabilitasyon merkezinden taburcu olmuştu..

Evet haklısınız anlıyorum önemlı olan L yada T yada C degıl sevıye degıl hasarın derecessı fakat omurılıkten yara alıpta yuruyen varmı..demek varmış sukurler olsun cok sevındım..

yürüyen tabiki var 3 bucuk yıl sonra asla yürüyemessin denilen c5c6c7 kırığı olan hasta iki karadyenle şimdi yürüyor.

cokk guzell:) ınşallah bende onlardan olacam..ınsallah allah hepımıze yasatır..

İnşallah kardeşim Allah gönlüne göre versin..;)

bende omurilik yaralanması sonrası iyi bir yol katetmistim ki ta ki doktorlar beni katledene kadar, dikkat edin hersey iyi giderken bir anda tersine donebiliyor.

bülent uygun cok haklısınız tam her sey yoluna gırdı derken.toparladım toparlandım derken her sey bozulabılır.yada kucucuk bır sey senı yıllarca gerıleyebılır.hakkımızda hayırlısı ne ıse allah onu nasıp etsın.

Omuriliğinde kaza veya hastalık sonucu ,hasar olan arkadaşlarımızın, izlemesi gereken yol fizik tedavi sürecidir.Diyeceksinizki fizik tedavinin ,hasarlı sinire faydası nedir, böle düşünebilirsiniz,sağlam insan bile yatakta 1 ay hiç durmadan yatsa, inanın ayağa kalkamaz, dik duramaz bel sala sola yaylanır,bunları yaşadım çünkü.Bu süreçle takriben 1 sene içinde belirgin düzelme olmazsa, sinir hasarı fazladır kanaatimce.

yasinayva;
Geçmiş olsun arkadaşım, 1 ay fizik yetersizdir.Allah bilir onuda tam uygulamamışlardır tahminim, belkide pasif egsersiz yaptırmışlardır benim gibi, özel bir merkezle görüşmeni tavsiye ederim.Orada yapılan tedaviyi gör, sonra , bir tens cihazı alıp, kendinde evinde devam edebilirsin, fizik tedavi ayağa kalkana kadar devam etmek zorunda.

faruk34 Fızıktedavının onemını faydasını bılmeyen yoktur sanırım..Ve sadece fızıktedanın ayaga kalkma surecının oldugunu soyluyorsunuz fakat yanlıs...gerektıgı kadar...:)))Bence,ben kendım 14 aydır omurılık felclısıyım kaza sonucu fakat fızıktedavıye bır ay gırmedım bıle..evımde kendım yaptım.yapabıldıklerımı sukurler olsun en ıyı fızyoterapısttende en ıyı FTR'dende ıyı yaptım..:)herkes kendısının doktorudur bır noktadan sonra.

7 sene sandelyede gecmis bu saatten sonra yurusem ne olur; istemiyorum da zaten su an ki saglik durumum bozulmasin yeter

besalti20;

Azimli olman iyi fakat, fizik tedavi cok geniş alandır, fizik tedavi ,elini kolunu oynatmak değildir, nefes eksersizlerinden tut, dik oturma, sağlam olan uzuvlarımızla, başarabildiğimizin en iyisini öğrenme, ve bunun yanında elekro terapi, günümüzde ,piyasada satılan tens aletleriyle elektro terapimizi kendimizde yapabiliriz, önemli olan doğru bilgi, nasıl yaparım, bu bilinçle hareket ettinizmi, iyileşme olacaksa inanın, ilk 2 ayda hissedersiniz.Benim 2 ayak felç,hareketsiz ve hissizdi, idrar olayını hissetmezdim, anlayacağın ,saksıda çiçektim, her zaman söylerim ilk bir sene ful , fizik tedavi, ne olaçaksa 1 sene içinde olur, yatağın kenarında oturabilmek bile büyük başarıdır.

FARUK34 kARDES COK HAKLISIN TABI KI ANLATIGINIZ BİLİNLİ VE BİLİNCSİZLİK ARASINDA FARK GIBI...EVET BELKI BIR YIL ICINDE OLUMLU SEYLER GORURU,OLUMLU SEYLER ALIRSIN FAKAT.BİR YİL FELEN YANI SUREC'I KIMSE BELLI EDEMEZ YA BENCE.SIZ BIR YIL DIYORSUNUZ BASKA ARKDASLAR 2 YIL 24 AY FELEN.ASLINDA BUTUN BUNLAR BILIMSEL SURECTIR OYLE BIR SEY YOK OLAMAZ.NE GEREKIRSE YAPALIM HEP YARIN YURUYCEKMIŞ GIBI...

merhaba bende 2 iki yıl önce bir tırafik kazası geçirdim t7 t8 de kırıklar vardı 1 ay hastahanede yattım daha sonra çıkar çıkmaz ilk iki ay fizik tedavi gördüm ama iki ayın ilk ayında ayaga kalktım ve yürüdüm 2. ayda desteksiz yürüdüm doktorlar bana hiç yürümez dediler hatta beni fizik tedavi merkezine bile almıyorlardı ama ben çok azimliydim ve de çok inançlı... fizik tedaviye başladıktan 1 hafta sonra ayak parmaklarım oynamaya başladı hepsi benim inancım sayesinde ve ailemin desteği moreli sayesinde oldu... nefes aldığımız sürece her zaman umut vardır ne olursa olsun sakın ama sakın umudunuzu kaybetmeyin siz inanın Rabbim yardım edecektir. dua kalbin özüdür duanıza ne kadar çok inanırsanız o kadar çok gerçekleşir.şifa sadece Allah tan. kim ne derse desin umrunuzda olmasın. ben öyle yaptım ve çok şükür iyileştim... Rabbim ŞAFİ ismiyle şifasını tüm hastalara tez vakitte ulaştırsın. (amin)

merhebalar bende 5 ekim 2010 tarihinde trafik kazası sonrası omrilik felci yaşadım l3 te %50 çökme kırığı vardı ameliyattan sonra doktorumun dediği cevize çekici vurduğunda ceviz nasıl dağıldıysa senin sinirlerin durumuda öyleydi demişti şükür başarılı bir ameliyat ve sabırlı bir aile ve yüryeceğine inan bir beden ve her şeyden önemlisi yüce yaradanın taktiri ile çok hızlı bir iyileşme gösterdim kazanın 29 cu gününde ilk defa ayaklarımın üzerine tekrar geldim bardan tutarak walkerla kısa mesafeleri gitmeye başladım her gün walkerla yürüme mesafem uzadı ve 3 ay sonra tek kaladyenle yürümeye başladım sol ayakta düşük ayak problemi olduğu için afo kullanıyorum şükür yeniden işlerimi görebiliyorum kendi kendime inşallah bütün arkadaşlarımızada yaradanım iyileşmeyi nasib eder hepimize geçmiş olsun

Üst Alt