Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Omurilik yaralanmasi sonrası yürürken denge sorunum oluyor. Ne yapabilirim?
Ben 2008 yilinda yuksekten dusme sonucu omurilik yaralanmasi oldu ben yuruyurum ama dengemi saglayamiyurum dengemi saglayabilmek icin ne yapmaliyim lutfen bilgisi olan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim simdiden tesekurler
Yürüyüş bozukluğunu bütün olarak ele alınmalı.Bel ,kalça, diz kasları ne kadar güçlü olursa yürümekte o kadar düzgün olur.Ayak bileklerinde kuvvetsizlik varmı ?
Tesekur ederim faruk bey ayak bileklerimde kusur var ikisinide yuzde 30 oynatabiliyurum normalde ayaklarimda afo var afo olmasa ayakkabinin icinde yuruyemiyurum ama afoyla tek kanedyen ve kanedyensiz yuruyurum dengemi tek elimle sagliyabiliyirum elimi biraktigimda dusuyurum
Kanedyensiz yürümeye kalkma sakın ! her an düşecekmiş gibi kendini sağlama al düşüpte bir yerini incitme.Söylediğim kasları güçlendirmen lazım buna kol kaslarıda dahil.Bunları aslında erken dönemde yapmanız lazımdı düşmeden sonra ne kadar yattınız bilmiyorum yatar vaziyette bile fizyoterapistiniz bazı teknik hareketleri göstermeliydi.Bundan sonra aksatmayın bu hareketlerin devamında durumunuzda iyi yönde gelişme olursa kefeni yırttınız demektir.
Slm arkadaslar ben yuksekten dusma sonucu L1 kirigi omurilik yaralanmasi ben kanedyensiz yuruyurum ama dengemi sağlayamiyurum benim durumda olan arkadaslar varmi ve dengemi saglamam icin ne yapmalliyim