ayaklarımda sürekli kasılmalar ve titremeler oluyor kaza yapalı 4 aydan fazla oldu bu kasılmalar zamanla durur mu? yoksa hep böyle devam mı edecek
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bunları yazan ve bunlara inanan kişi ya sahtekardır ya da meczup! Ha, bir de utanmaz! Utanmaz, çünkü böyle bir sitede bunları yazmak için hakikaten ar damarının çatlamış olması gerek!Ben mardinde yaşayan bir beden eğitimi öğretmeniyim.. Refleksoloji ile tanışmam 3-4 ayı bulmadı. ama daha önce çin masajı olarak bilinen ayak altı masajı yaparak kişileri rahatlatıyordum.. özellikle kız arkadaşım üzerinde uzmanlaştım çünkü her seferinde hadi ayağıma masaj yapsana ile başlayan seanslar bir şekilde bu alanA ilgimin dahada artmasına neden oldu çünkü gerçekten kişiyi rahatlatıyordu.. En son 4 ay önce halilk Tabur hocayı tv kanalında izlerken aslında yaptığımın refleksoloji olduğunu farkettim.. ve artık çalışmalarıma masaj değilde refleksoloji ismini verdim..
Neyse konuyu dağıtmadan paraplejiye geleyim..
Mardin/Kızıltepede trafik kjazasında T8 omuriliğinden hasar görüp belden aşağı felç olan bir hastam vardı. nerden buldularsa beni bilmiyorum ama beni onla tanıştırdıklarında ben direk ayak altına yöneldim.. ve sinir noktalarına sert basınç yapmama rağmen kişi hiç bişey hissetmiyordu.. sadece t8 omuriliğin olduğu bir bölgede çok büyük bir baskı sonucunda ayak baş parmağını hafif bir açıyla geri çektiğini farkettim.. ve direk kişiye yönelerek ben seni iyileştiririm dedim ve sonra hafta içi 5 gün olmak üzere her gün 1 ile 2 saat arasında değişen tedaviye başaldım.
ilk ay refleks noktalarına basınç uygulayarak ama yaninda tai masajı ve kendim geliştirdiğim kas esnetme ve sinirleri uyarma tekniği olarak isimlendirdiğim rekreasyon çalışmalarım ile bir ay sonra eskiye göre daha az bir basınçla kişinin bir sürü sinir noktasında basınca tepki olarak ayağını bileğe kadar oynatıp geri çektiğini gördüm..
2 ay geçtikten sonra hastam artık ayağın her noktasında basınç uyguladığımda sadece ayak parmağını değil dizinide çekiyordu.. bir hafta refleksoloji bir hafta kendim geliştirdiğim rekreasyon tedavi yöntemimle devam ettim. çünkü her gün refleksoloji uygulandığında yeni yeşeren yani yeniden canlanan sinirleri rahatsız ettiğini farkkeettim ..
2,5 ayın sonunda ayağına dokunduğumda yani sadece dokunmalarda bile hemen refleks yapıp ayağını geri çektiğini farkettim ve hiç dokunmadan kendisinin ayağını oynatmasını istediğimde gözyaşlarımı tutamadım çünkü kişi hiç bir destek almadan kendisi ayak parmaklarını oynatıyordu.. buda felç durumun ortadan kalktığını gösteriyordu.. aileye söylediğimde çok sevindiler şimdi ise başka bişey daha keşfettim..
ismini şimdilik vermeyeyim bir böcekle bu hastama refleksoloji uyguluyorum ve bu böcek benden daha verimli çalışıp vücudun rahatsız olduğu bölgeleri kendisi bularak masaj yapıp ayağın refleks vermesine neden oluyor.. bu böcek orayı bulup refleksoloji uyguluyor hatta bunun kamera çekiminide aldım.. ama sertifikam olmadığı için problem olacağından medyaya haber vermedim.. Bu böceği artık dersimin bir parçası olarak kullanıp kişiyi gün geçtikçe iyileştiriyoruz. bu böcek hastamın uyku problemini, stresini, ağrılarını ve ayaklarının uyguladığı refleks sayesinde dengede durmasını sağladı.. Ve daha bir sürü rahatsızlığını iyileştirdiğini gördüm..
Refleksoloji seanslarımda: müzik yani uygulama yerine ve şiddetine göre ritim, haftanın bir günü tüm vücudu zeytinyağı masajıyla tüm vücuda yedirip, böcek, tuzlu su ve rekreasyon çalışmam sayesinde bu duruma geldik darısı diğer hastaların başına..
Bu hastamla 4 ayımı doldurmak üzereyimm.. BU BİR DEVRİMM BENCEEE..
Şuan 6. ayımı doldurdum.. Hastam yürümeye geçti ve paralel barda hiç durmadan gidiş gelişle 2 tur atabiliyor.. Anlayacağınız yürümeye geçtik. İnşaallah 2 ay sonra tammen bağımsız yürüyebilecek..
ömer HATTAPOĞLU