Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanması sonucu ayaklardaki kasılmalar hakkında bilgi..?

Konular
44
Reaksiyonlar
12
ayaklarımda sürekli kasılmalar ve titremeler oluyor kaza yapalı 4 aydan fazla oldu bu kasılmalar zamanla durur mu? yoksa hep böyle devam mı edecek

Ayaktaki kasılmanın nedeni beyinden kaynaklanıyor ve hareket öncesi gelişimdir ama beyin bölgeye tam hakim olamadığı için fazla kas çalıştırmakta ve bu tüm kasların çalışmasından kaynaklı aşırı güçle beraber tüm bacak kasları çalışmakta, normalde eklem bölgesine ve hareket alanınA göre çalışması gerekir.. Ama benim açımdan kasılmalar çok sevindirici ve iyiyleşmeye yönelik çok önemli bir adım ve gelişmedir. özellikle tıppın ulaştığı son nokta daha doğrusu fizik tedavinin ulaştığı son nokta kasılmalardır işte ondan sonrası meharet ister yani o kasılmayı harekete çevirmek çok önemli tabi bu bir süreçtir kasılmaların arttığı dönmelerde olumlu müdahele ve doğru tedavi uygulanmasa kaslar aşırı zarar görür ve kaslarda sertleşme ortaya çıkar..

İşte beyin kontrolu ele geçirmeye çalıştığı kasılmalar aslında iyileşme için çok büyük bir sinyaldir ama dediğim gibi kasılma dönemi beyin egzersizleri yani sinir üzeri beyin egzersizleri tedavi yöntemi uygulanacakki beyne giden aşırı sinyallere karşılık beynin aşırı güç gönderdiği bölgedeki sinyaller biraz azalmalı ve normal kasılma ve harekete döünüşsün..

benim tedavi yöntemimin başarısı burdan kaynaklanıyor kasılma dönemini harekete çok iyi dönüştürüyorum çünkü kasılma döneminde kaslara değil beyne yönelik ileti akışını düzenliyorum.. Normalde de benim tedavi yöntemim kas üzeri değil beyin üzeri kas çalışmasıdır..

NOT:yine saldıracaksınız ama ben bunu ıspatladım ister inanın ister inanmayın ve inanmamanız benim başarıma gölge düşürmez.. ve yine söylüyorum kimseyi kendi tedavi yöntemime davet etmiyorum bunada ihtiyacım yok zaten kendi alanımda çok yoğunum bu alanda yeterince hastam var bunlar yetiyor bana..

bendeki kasılmalar bazen dayanılmaz oluyor
nasıl bir tedavi yöntemi uyguladınz ögrenebilirmiyiz

mutıner duzenlı egzersızlerle bu kasılmaları en azamıye ındırbelırısınız ayak ve eklme buklemelerı bunlara ornek verılebılır.

ayrıca arkadaşların kulandığı lieoresel diye bır duzenlıyci hap vardı

tum oflu dısable praplajık tetraplajik hastalarda bu tur kasılmalar olağandır ancak bunu hareketsız kaldığınız anlarda oluştuğunu sızde farkedebilirsiniz dolayısıyla ara ara bır saate ıkı sate bır eğlip bukulme eklemelerı eğip bukma gb. hareketlerle bu kasılmları sorun olmaktan çıkarabılırsınız

yalın ayak nıcklı arkadaş sen kaçıncı boyuttan çalışyorsun bılmıyorum ama bılımsel olarak kendını arahatlamatan oteye gıtmez senın ifade ettiklerin yanı bılımsel bır ozeliği yok velhasıl saygı duyuyorm sende hipotezını bu şekilde ileri sürüyosun
vesselam

Kasılma olup olmamasının ayağa kalkmayla ya da his/hareketin geri kazanılmasıyla hiç hiç hiç hiç ama hiç bir ilgisi bulunmamaktadır! yalinayak kullanıcı adlı arkadaşın yazdığı şeyler saçma sapan ve içinde "tuzak" barındıran ifadelerdir. 10 yıldır omurilik felçli olan ve bu konuda hem yemediği b.k kalmayıp hem de tüm gelişmelerden bir şekilde haberdar olan ben söylüyorum bunu.

Spastisite, kasların istem dışı kasılması anlamına gelir kabaca. Eğer gündelik yaşamı ya da uyku düzenini bozacak dereceye gelmişse, mutlaka müdahale edilmesi gerekir.
1. basamak, fizik tedavidir
2. basamak Lioresal vb. ilaçlardır (doz doktorun önerisi ile belirlenir. Günde 1 adet alan da var, 10 adet alan da! Deneyimleyerek doz ayarlanmalı)
3. basamak daha güçlü ilaçlardır
4. basamak da cerrahi müdahaledir.

Her gün 1 saat ayağa kalkmak, düzenli olarak eklemleri hareket ettirmek ve kasları gerdirmek, barsakların düzenli olarak boşaltılması, mesanenin enfeksiyondan arındırılması, soğuk ve rüzgardan korunmak, ve gerekiyorsa doktor önerisi ile Lioresal almak kasılmaları önlemek için yeterlidir. Nadiren bunlara rağmen kasılma devam eder. O zaman da iyi bir nörologa giderek ne yapılması gerektiğine karar verilmeli.

Buraya tıklayarak Türk Noroloji Derneği'nden spastisite hakkında genel bilgi içeren bir makaleye erişebilirsiniz

Kasılmanın önemli bir zararı, kalsifikasyona neden olmasıdır. Yani eklemlerde kireçlenmelere neden olur. O yüzden kasılmaların önlenmesi çok önemlidir.
Kasılmalar, çok nadiren işe yarayabilir. Mesela, ayağa kalkmakta zorlanan omurilik felçliler, bu kasılmayı tetikleyerek ayağa kalkabildiklerini söylüyorlar. Tabii zaten ayakta durabilen omurilik felçlilerden bahsediyorum... Onun dışında kasılmaların yararına dair hiç bir şy söylenemez.

kasılmaları azaltmanın en iyi yöntemi olabildiğince yavaş egzersiz yapmaktır bendede aşırı oluyordu.yaptığımız hareketleri hızlı ve yanlış yapıyormuşuz şu anda kasılmalarım çok azaldı yavaş yaptığımız egzersizler sayesinde.

selamlar
mutiner arkadaşımızın dediği gibi bende de kazadan 2 yada 3 ay sonra aynı şekilde kasılmalar başladı 16 yıl oldu ve halen devam etmekte. Ben de kasılmalar bazen rahatlık hissi uyandırıyor nedeni ise otururken kendi irademle uzatamadığım o bacaklarımı kasıntı sayesinde uzadığını görmek bir nebzede olsa rahatlatıyor işte :)
Ben kasıntıyı azaltmanın yolunu şu şekilde buldum ilk zamanlar lioresal adlı ilacı kullanıyordum ama pek faydasını görmedim sonra hareketler sayesinde azaldığını gördüm. Ama kısa sürelide olsa bende kasılmayı nerdeyse sıfıra indiren metot şu; bilmiyorum o şekilde oturmanın bir mahsuru varmı ama ben bağdaş kurmak derlerya o şekilde 15-20 dk. oturdurğum zaman yaklaşık olarak 1 saate yakın kasıntılarım nerdeyse sıfıra iniyor. Sağlıklı günler dilerim.

zaten bu rahatsızlığı olan bir doktordan daha çok bir bilgiye sahip bide doktorlardan fazlalığı deneyimleri çok fazlqa olduğu için bayağı bilgililer.. oturan boğa sende siyasi lederler gibisin çamur atmasan siyaset yapamıyorsun.. ben oraya kendi düşüncemi yazdım sende kendi düşünceni yazdın.. niye beni karalıyorsun inan bana bana bişey olmuyor sizin bu laf atmalarınızı okudukça sizlere üzülüyorum.. benim size ihtriyacım yok ve burdaki üyeleri kendi cepheme çekme gibi bir derdim de yok.. diyorum ya belki üzüleceksin ama ben işimde çok başarılıyım ve yanındada sevdiğim bir kaç hastam var onlara da dewrim niteliğinde gelişme sağlayan tedavi uyguluyorum eminim yine sinirlenmişsin.. ya niye bilgiçlik taslıyorsun bırakta insanlar kendi okuduklarına kendileri değerlendirme yapsın.. sen tedavi yöntemini yukarda yazdın bende uyguladığım tedaviyi kendi yerimde uyguluyorum ama benimkinde gelişme var ama seninkinde gelişme olsa sana hayrı olurdu işte aramızdaki kalite farkı bu benim yöntemimde iyileşme oluyor senişnkinde ise hala tavsiye.. herşeye rağmen yinede seni sevdim çünkü ben insanları seviyorum.. insanların kendilerini sevmemelerine rağmmen..

sevgili yalın ayak iyileştiriyorum deyip duruyosun iyileştirdiğin hastaların telefonunu verde arayıp soralım yada iyileştirdiğin hastaları televizyona çıkarda şöyle bi yürüsünlerde bütün dünya sana sen bu işte bir numarasın desin heykelini diksinler.

Seni karalamıyorum, sadece ne kadar saçma sapan işler yaptığını ve boş konuşup insanları kandırdığını herkese göstermek istiyorum! Daha doğrusu, denize düşen yılana sarılır misali, yazdığın saçma sapan mesajlara kanmasın insanlar diye insanları uyarıyorum. Ne olup olmadığın kimsenin gözünden kaçmasın istiyorum! (http://www.engelliler.biz/forum/sag...felcinde-iyilesme-hangi-kriterlere-bagli.html)

Zaten ne kadar boş (ve tehlikeli) biri olduğunu göstermek için yazılarını alıntılamak yeter de artar bile!

Foruma yazdığın lk mesajın başlığı: "BU BİR DEVRİM (Parapleji ve Refleksoloji ve BEN)"

Ben mardinde yaşayan bir beden eğitimi öğretmeniyim.. Refleksoloji ile tanışmam 3-4 ayı bulmadı. ama daha önce çin masajı olarak bilinen ayak altı masajı yaparak kişileri rahatlatıyordum.. özellikle kız arkadaşım üzerinde uzmanlaştım çünkü her seferinde hadi ayağıma masaj yapsana ile başlayan seanslar bir şekilde bu alanA ilgimin dahada artmasına neden oldu çünkü gerçekten kişiyi rahatlatıyordu.. En son 4 ay önce halilk Tabur hocayı tv kanalında izlerken aslında yaptığımın refleksoloji olduğunu farkettim.. ve artık çalışmalarıma masaj değilde refleksoloji ismini verdim..
Neyse konuyu dağıtmadan paraplejiye geleyim..

Mardin/Kızıltepede trafik kjazasında T8 omuriliğinden hasar görüp belden aşağı felç olan bir hastam vardı. nerden buldularsa beni bilmiyorum ama beni onla tanıştırdıklarında ben direk ayak altına yöneldim.. ve sinir noktalarına sert basınç yapmama rağmen kişi hiç bişey hissetmiyordu.. sadece t8 omuriliğin olduğu bir bölgede çok büyük bir baskı sonucunda ayak baş parmağını hafif bir açıyla geri çektiğini farkettim.. ve direk kişiye yönelerek ben seni iyileştiririm dedim ve sonra hafta içi 5 gün olmak üzere her gün 1 ile 2 saat arasında değişen tedaviye başaldım.
ilk ay refleks noktalarına basınç uygulayarak ama yaninda tai masajı ve kendim geliştirdiğim kas esnetme ve sinirleri uyarma tekniği olarak isimlendirdiğim rekreasyon çalışmalarım ile bir ay sonra eskiye göre daha az bir basınçla kişinin bir sürü sinir noktasında basınca tepki olarak ayağını bileğe kadar oynatıp geri çektiğini gördüm..
2 ay geçtikten sonra hastam artık ayağın her noktasında basınç uyguladığımda sadece ayak parmağını değil dizinide çekiyordu.. bir hafta refleksoloji bir hafta kendim geliştirdiğim rekreasyon tedavi yöntemimle devam ettim. çünkü her gün refleksoloji uygulandığında yeni yeşeren yani yeniden canlanan sinirleri rahatsız ettiğini farkkeettim ..
2,5 ayın sonunda ayağına dokunduğumda yani sadece dokunmalarda bile hemen refleks yapıp ayağını geri çektiğini farkettim ve hiç dokunmadan kendisinin ayağını oynatmasını istediğimde gözyaşlarımı tutamadım çünkü kişi hiç bir destek almadan kendisi ayak parmaklarını oynatıyordu.. buda felç durumun ortadan kalktığını gösteriyordu.. aileye söylediğimde çok sevindiler şimdi ise başka bişey daha keşfettim..

ismini şimdilik vermeyeyim bir böcekle bu hastama refleksoloji uyguluyorum ve bu böcek benden daha verimli çalışıp vücudun rahatsız olduğu bölgeleri kendisi bularak masaj yapıp ayağın refleks vermesine neden oluyor.. bu böcek orayı bulup refleksoloji uyguluyor hatta bunun kamera çekiminide aldım.. ama sertifikam olmadığı için problem olacağından medyaya haber vermedim.. Bu böceği artık dersimin bir parçası olarak kullanıp kişiyi gün geçtikçe iyileştiriyoruz. bu böcek hastamın uyku problemini, stresini, ağrılarını ve ayaklarının uyguladığı refleks sayesinde dengede durmasını sağladı.. Ve daha bir sürü rahatsızlığını iyileştirdiğini gördüm..

Refleksoloji seanslarımda: müzik yani uygulama yerine ve şiddetine göre ritim, haftanın bir günü tüm vücudu zeytinyağı masajıyla tüm vücuda yedirip, böcek, tuzlu su ve rekreasyon çalışmam sayesinde bu duruma geldik darısı diğer hastaların başına..
Bu hastamla 4 ayımı doldurmak üzereyimm.. BU BİR DEVRİMM BENCEEE..

Şuan 6. ayımı doldurdum.. Hastam yürümeye geçti ve paralel barda hiç durmadan gidiş gelişle 2 tur atabiliyor.. Anlayacağınız yürümeye geçtik. İnşaallah 2 ay sonra tammen bağımsız yürüyebilecek..

ömer HATTAPOĞLU
Bunları yazan ve bunlara inanan kişi ya sahtekardır ya da meczup! Ha, bir de utanmaz! Utanmaz, çünkü böyle bir sitede bunları yazmak için hakikaten ar damarının çatlamış olması gerek!
Sen git böceklerle oyna...

Böyle çamur atma zihniyetinde olduğun için Sana Acıyorummm... ben mesleğimden utanmam ve o yazıyı siteye atan benim ve kimseden gizlim saklım yok.. ikinci defa alıntı yapıp onu oraya atman beni daha da yücelttiğine inanıyorum.. benim senle polemik yapacak vaktim yok. keyfine bak, burda yöneticisin diye millete sövmenin ve bilgiçlik edebiyatı yapmanın bir anlamı yok. çünkü herkes yazdıklarımızı okuyor.. inan battıkça batıyorsun ve benim yazdıklarım üzerinden site üyelerine hakaret etme cesareti nerden buluyorsun anlamıyorumm.. lütfen bir aynaya bak ve kendini silkele kimse cahil değildir..

Siz ikiniz bir araya gelseniz yüz yüze konuşsanız inanıyorum çok iyi bir dost olursunuz böyle çok iyi dostluklar arkadaşlıklar tartışmlardan çekişmelrden başlar sayın Bülent Bey ve Ömer Bey düşünün bunu imkanınınz var ise birarya gelmeye böyle siteden deilde ortak biryerde görüşüp savunduklarınızı düşüncelerinizi paylaşın birbirinizden belki birşeyler öğrenceksiniz daha güçlü olcaksınz çekişmeye tartışmaya gerenk yok üzmeyinz birbirinizi hepimz daha iyi bir gelecek için of ların iyiliğini istiyoruz dimiya saygılar..

aliş şerif çok olgun ve kişilikli bir yaklaşımda bulunmuşsun.. dediğin doğru nihayet bu sitede adam akıllı aramıza giren oldu yoksa bu iş uzadıkça uzayacaktı.. sırf bu laf atamalar yüzünden ben siteye yazı yazmıyorum.. ama dediğin çok doğru inan bana istanbula yolum düşerse kessin bülent beyi ziyaret edip ona bir seaans uygulaması yapacam ve ne demek istediğimi o zaman anlayacak ve tedavi yöntemimin ne kadar farklı olduğunu anlayacak hemde beleş..

Arkadaşlar, bakın, beni ister kardeşiniz, ister abiniz, ister arkadaşınız, ister sakat yoldaşınız, isterseniz de uyuz olduğunuz bi adam olarak görün... Ama ne olur söylediklerime kulak verin: OMURİLİK FELCİNİN TEDAVİSİ YOOOOOK! Biri çıkıp "var, ben yapıyorum" derse, ben onu bırakın dinlemeyi, sopayla kovalarım! Kimse "ben mucize adamım" tripleriyle edepsizlik etmesin bu sitede! Bu bir.

İkincisi, yalinayak'la ilgili olarak şurada yazdıklarımı bir daha tekrar etme ihtiyacı hissetmiyorum. Lütfen herkes okusun: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ilesme-hangi-kriterlere-bagli.html#post119636

Üçüncüsü, birileri çıkıp, "şu kadar hastayı iyi ettim", "şu kişiyi kaldırdım", "telefonunu veriim konuşun", "gel seni de kalıriim ayağa", "hem de beleş" vb. saçma sapan sözler söyleyince Allah aşkına bi silkelenin ve kendinize gelin! Yahu hiç bir şey düşünmüyorsanız, bu omurilik hasarının iyileştirilmesi için dünyada milyarlarca dolarlık bütçelerle binlerce bilim insanının çalıştığını ve bir adım dahi ilerleyemediğini düşünün! Hiç bir soru aklınıza gelmiyorsa, "yahu omurilik felcini iyi edebilen bir insan dünyanın en saygın ve en zengin insanı olabilecekken, Nobel dahil bilimum ödülleri toplayabilecekken, neden bu osuruktan forumda veya osuruktan spor salonunda bıdı bıdı boş boş konuşsun ki" sorusunu sorun! Hiç bir şeyden huylanmıyorsanız, dünyayı sarsacak ve dünyadaki tüm medya organlarında manşet olabilecek bir haberi böylesi salakça bi forum başlığında okumaktan huylanın!
Ve son olarak, ne olur kendinize gelin! Bırakın böyle soytarılıklara prim vermeyi ya da size açıklama yapmaları için fırsat vermeyi... Bu tür insanlar sizin karşınızda konuşamamalı! Bir gün omurilik tedavisi mümkün olursa, emin olun bunu bu salak forum başlığından önce duyacağınız çoook yer olacak.

Sevin kendinizi yahu! Yok efendim ayağa kalkacakmış, yok efendim tedavi olacakmış... Bırakın bunları. Birazcık sevin kendinizi ne olur. Hayat her şeye rağmen kısa ve güzel. Tadını çıkarmak varken böyle saçma sapan şeylerle zamanınızı da paranızı da aklınızı da heba etmeyin. Ben, deyin, ben tekerlekli sandalye kullanıyorum ve yaşamı seviyorum. Yaşayacak çoook şeylerim var; şu yeryüzüne ve insanlığa bir sürü şey vereceğim ve bir sürü şey alacağım! Ve beni/bedenimi illa iyileştirilmesi gereken bir "şey" olarak gören herkes sandalyemin tekerindeki çamuru yesin; bana uzak, cehenneme direk olsun!

bakın beni ciddiye alın lütfen inan ben sizin için bir çok önemli bir şeyden bahsediyorum ve ben kasılmaların nasıl harekete dünüştüreleceğini başardım ve inanın bu çok basit ama siz beni rencide ederek inanın kaybedersiniz.. böyle gelmiş böyle gidecek mantığından sıyrılın bana bunu sergileyecek bir zemin hazırlayın ben heryere gelirim.. hemde seve seve yeterki bilgilerim ve tedavim herkese bir ışık olsun..

yine diyorum kasılmaları harekete çeviriyor benim tedavim.. bunu lütfen ciddiye alın bakın.. ve kessinlikle kimse bana gelmesin ve ben bu tedavimi bir paltformda sergilemeyinceye kadar kimseye tedavi uygulamayacam.. yeterki bana bir şans verin bu şansı dilenmek anlamında anlamayın kendime güvenmesem bu kadar size yalvarmam yalvarmamda bir beklentimden değil allah bu şifayı elime vermişse herşeyden önce allaha karşı sorumluluğumu ve kulluk görevimi yerine getirmek istiyorum ama hayrıda derseniz başım gözüm üstüne derim.. kendi köşeme çekilirim zaten çok başarılı olduğum bir mesleğim var ve siz kaybedersiniz..

bak yalınayak,her insanın vucut genleri farklıdır..belki sen kendine özgü bir tedavi bulmuş olabilirsin ama bu konuda seni sadece tebrik eder hayatının daha iyi olmasını umut ederekten başarıların devamını dileyeblrm.ama sen burda kalkıpta tüm insanların geneli için aynı şeyleri söylersen burda,bu ortamda kavga çıkar..her insanın omurilik hasar boyutu farklıdır,her felçlide de kasılma olmaz,her kasılma olanda da iyileşme olur gibi bir hipotez ortaya atman doğru diil ama yine de bizimle paylaşmış olduğun bilgiler için sana çok teşekkür ederiz ...

sayın yalın ayak arkadasım senın bu kasılma yontemın ne sekılde ise burda tum omurılık felclısı bızlere anlatsan bızlerde faydalansak daha ıyı olmazmı neden anlatmıyorsun bı işi para karsılığımı yapıyorsun farketmez parada verırız yeterkı bıze faydalı ol bızede oğret senın yontemını beklıyorum arkadasım . saygılar ben de de cok fazla spasıtıse var ayrıca baklofen pompası taktırdım yınede kasılma % 50 var bende .

avet yalınayağın yazıları yaklaşık iki seneyi bulmuş iyileştirdiği kişi çoğalmış olsa gerek iyikeşenlerin telini verde arayıp konuşalım hem bu sürede kendinide geliştirmiş olmalısın

Y aa ALAH aşkına bırakın birbirinizle çekişmeyi hekes bildiği bişi varsa söylesin . Eğer yanlışsa yanlış doğruysa doğru. Hrkes kendini ifadeetsin. Birbirinize laf atmaktan asıl konuyu unutuyorsunuz. Ne olacak bu kasılmalar ?Bitti...

Kasılmalar

On gündür kasımalarim çok fazla sandalyede zor oturuyorum bacaklar titriyor

Karnım karşılıyor ogün sandalyadan attı kısacası çok çok fazla rahatsız ediyor sellamlar

hdaglar

Bende kasılma olunca derin derin nefes alıyorum. O anda da psikolojik olarak sakinlesmeye çalışıyorum. Kasılmaların duruyor. O an kasılmalar durmasa ellerimle ayaklarımı durdurmaya çalışıyorum ama genel olarak ikincisine gerek kalmıyor.

Derin derin nefes alarak sakinlesmeye çalışın. İnşaallah faydası olacaktır.

Üst Alt