Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanması sonucu omurgama takılan platin her zaman takılı mı kalacak?

lovest42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
mrb ben omurılık fellısıyım sırtıma t9 dan baslayarak t10.t11.t11.l1.l2 ye kadar uzunlugunda platın attılar bu platın hep sırtımda mı kalcak, yoksa belle bı zaman gectıkten sonra cıkacak mı?

Ekstra bir terslik olmadığı sürece platin çıkartılmaz

benım platınım oturdugum zaman on tarafa dogru egılmemı engellıyor

Bu bilgiyi en sağlıklı doktorlarınızdan alabilirsiniz.
Neden o şıkkı denemiyorsunuz?
Ama sanmıyorum ki çıkartılsın. O bölge'nin bir organıymış gibi vücuda uyumluluk gösterecek zamanla.

platin vücuda uyum sağladığı sürece çıkarılmaz benimde boynumda var 7 yıl oldu vücuduma uyum saladı bir sorun yaşamıyorum

bendede var L1, L2 hemde vidali takili kalacak problem yok dedi doktorlar..

Bendede platin var bir ara çıkartırdım.Ama pişman oldum,çünkü omiriliğim çöktü tekrar taktırmak zorunda kaldım hemde daha uzununu 12 adet vidası var.Titanyumla kaplı vücuda uygun ama yinede soğuklarda ağrı yapıyor.
Ama ALLAH göstermesin herhangi bir düşme sonucu omirilikte kırık olan yeri daha iyi korunma sağlıyor.

Geçmiş olsun Platin arasında kalan kemikler yaklaşık 5 senede tamamen kemikleşir kımıldamaz hale gelir .
Ağrıların vss olursa ondan sonra çıkartılabilir .

Benimde 10 yıldır takılı vücuduma uyum sağladı hiçbir problem yaşamıyorum.

yav bırak tek derdin platin olsun:)sana zararı yok.sen ayağa kalk da platin de nazar boncuğun olsun.

ah keşke ayağa kalksam sırtıma bır cuval demır yuklesınler koymaz valla keske herkez yuruyebılse

Gün gelecek omurilik felci denen illetin çaresini bulacaklar. Çoğu için imkansız gibi görünen bu tedavi bana göre tıbbın ilerlemesiyle kolay tedavi edilebilir bir hal alacak. Düne kadar, kalp nakli imkansız gibi görünen bir operasyondu ama bugün nerdeyse bizim evin yanındaki sağlık ocağı bu operasyonu yapar duruma geldi gibi...:) Bana göre hiçbir şey imkansız değildir.

idosente

Abi boynunuzda platin den hiç sıkınti yasamiyor musunuz.
Ben,ime boynumda da kirik var lütfen bana ulaşır misiniz bilgi için wataap. 0534 373 0306 tskler. Herkese geçmiş olsun

ciiddi bir sağlık sorunu yaratmıyorsa kalması en risksiz çözümdür... selametle..

Benim doktorda omur boyu cikayacak dedi.bi sorun olmazsa.sizde ses yapiyormi peki

Üst Alt