Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik yaralanmasında MR sonucu ne anlama geliyor?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
MR VERTEBRA,LOMBER...
Emara gırdım gecenlerde son durumumu ogrenmek ıcın 17 ay oldu kı trafık kazası gecırdım...daha doktora gostermedım pazartesı gosterecem ama anlayan arkadaslardan ogrenmek ıstıyorum..

teknik: sagT2 FRFSE - sagt1 FSE - Axt2 FRAFE
lomber lordoz nomaldir.vertebra korpus yükseklikleri ve korpus sinyal intensiteleri normaldir.intervertebral disk aralığı ve sinyal intensitesi normaldir.disk herniasyonu ile uyumlu gorunum izlenmemiştir.medulla spinalis sinyali intensitesi kalınlıgı ve spinal kanal normaldir.nöral bası saptanmamıştır ve nöral foramenler ve lateral resesler acıktır.
SONUÇ: normal sınırlarda lomber MR incelemesi.​

Ne demek oldugunu nasıl oldgunu cok merak edıyorum lutfen anlayan varsa cevaplasın...

besalti biz uzman doktor değilizki yorum yapalım..çoğumuz senin o konunu okuyup geçtik...MR ni alıp hangi doktor istediyse al götür...MR yi yorumlamak bize düşmez....

abla haklısın bılıyorum..benım amcam ankara unı. prof. o ıstedı dıye cektık ve ben kaza gecırdıgım berı bana hıc bı sey demedıler demıyorlar sureklı bekle bekle dıyorlar..bu da zoruma gıdıyr yeter dedım...fotokopısını cektım yanımda boyle bı sekılde ogrenecem ınş. gelişmler sukur cok cok ıyı bunun bır de bılımsel boyutu ne nasıl dıye merak edıyorum..yıne teşekurederım sagol..

sen fotokopisini ve en önemlisi çekindiğin MR ni alıp bi beyin cerrahına göster...
gerekli açıklamayı doktor yapsın....

Üst Alt