Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik zedelenmelerinde yoğun bakım süreci ve sonrası hakkında bilgi verir misiniz?

Zamazingo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
32 gün önce babam 1.kat yükseklikten sırt üstü yere düştü.
48 yaşında ve sigara kullanıyor.
1.gün yani olay olduktan sonra bilinci açıktı ve sadece ayaklarını hissetmiyordu.
Olay esnasında ayaklarını hissetmediğini ve kollarının uyuştuğunu söylemiş.
2.gün 5 saat süren bir ''Boyun Ameliyatı'' oldu.
Bugün 31. gün ve hala yoğun bakımda.
Balgamı dışarı atamaması solunum güçlüğüne neden olduğu için ''3-4 gün önce boğazından bir delik'' (tıpta adı ne bilmiyorum) açıldı.Solunum bu yolla gerçekleşiyor şuan.
''Bilinci açık'', söylenenleri algılıyor ve kaşlarını yukarı kaldırarak, gözlerini kapatarak ve boynunu hareket ettirerek cevap veriyor.
Mamalarla besleniyor ve yatmadan kaynaklanan yaralanmalar olmasın diye pozisyon değişikliği yapılıyor.
Doktor her gün bilgilendirme yapıyor.
Umut veremiyorum diyor.Ne olumlu bir şey söylüyor ne de olumsuz. Ameliyatın güzel geçtiğini söylemişti micro ameliyatlarlar olduğu için ameliyat hasarları konusunda da beklemek sabretmek gerektiğini söyledi.
İnternetten benzeri vakaları araştırıyorum herkesin yoğun bakım süreci farklı

Geçmiş olsun öncelikler..Umarım zedelenme çok değildir..

Benzeri deneyimleri olanlar veya tıbbi bilgiye sahip olanlar konuyla ilgili bilgilerini ve deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Herkese acil şifalar diliyorum.

Mc72 teşekkürler. Zedelenme konusundaki hasar şuan net değil, çünkü ameliyat hasarıyla birleşti.Bekliyoruz sonucu görmek için... Beklemek, sevdiğin birisini orada öylece yatıyor görmek çok zor. Allah sabır ihsan eylesin bütün hastalara ve yakınlarına.

Kaza anında ve sonrasında bilincimi çok az kaybettim..Benim kırık C5-C6 seviyesindeydi ve koltuğun tepeme gelen kısmından tutup kendimi çekmeye çalıştım.Ama ameliyat sonrasında kolları hiç hareket ettiremedim..Ameliyat sonrası güç kaybı oluyormuş..7 saatlik bir ameliyat sonrasında 15 günlük bir yoğun bakım süreci tabii bu herkese göre değişebilir..

Çok geçmiş olsun. Bilincinin açık olduğu zamanlar yoğumdayken neler hissediyordun, etrafta olup bitenden etkileniyor muydun? Neler hissettin acını depreştirmek istemiyorum kusura bakma nolur ancak yardımcı olursan harika olur

Eğer yoğun bakımda yatarken olanları soruyorsan o dönemde göğüsden alt taraf karına kadar uyuşuk sonrası ayaklara kadar hiçbirşey hissetmiyordum..Hocam boyun kırık olsa da his ve hareket dışında olanlar yada extra çıkan balgam gibi sorunlar dışında herşey aynı.. normalde neye tepki veriyorsa ordada öyle

Kalkmak istiyor, psikolojini çok merak ediyorum. Bugün gördüm de biraz duygusalım. Acı çekme gibi bir durum oluyor mu peki?

Birde bu konuda Türkiye'de en iyi doktor hangisi bir bilgin var mı?

Şuan ki his ve hareket yeteneğin nasıl? Ameliyat sonrası nasıl bir tedavi süreci geçirdin?

Alışık olmadığı bi durum tabiiki kalkmak isteyecek birdönem yatmaktan bir dnem oturmaktan sıkılacak.. Nereye kadar tam hissettiğine bağlı o.. Bacaklarının hissetmiyormuş orda acı hissetmez..

Birde bu konuda Türkiye'de en iyi doktor hangisi bir bilgin var mı?

Yaşadığın talihsiz olay ne zamandı? Şuan ki his ve hareket yeteneğin nasıl? Ameliyat sonrası nasıl bir tedavi süreci geçirdin?

Boyun hadiselerinde hasar ne kadar beyne yakınsa hasar o kada fazla oluyor.Mesela belinde hasar varsa belden aşağı sinir fonksiyonlarında his ve hareket olmayabilir eger hasar boyundaysa önceki yazdıklarıma ilaveten kollar ,nefes alma zorluğu ağır vakalarda olabilir.Babanız sigara içicisi ise normalde yatağa bağımlı olduğu için ciğerlerde balgam veya ödem yapma riski her zaman vardır.Babanızın ileşme süreci henuz cok erken en hızlı ileşme süreci 8 aydır, şu durumda ne yapılabilinir öncelikle doktorunuzun dediklerini harfiyen uygulamalısınız, bu dönemde fizyoterapistende yardım alınabilinir, yatar hasta olduğu için yatak yarası oluşmaması için havalı yatak şart.Mesanedeki sonda değişimde hijyene dikkat edilmeli, enfeksiyon kapma riski hastanede çoğu arkadaşımızın başına gelmiştir.Genel söyleyeceklerim bunlar, Allah c.c. şifa versin.

Amin, Şifa bekleyen herkese Allah'ım şifa versin acısını dindirsin.
Enfeksiyon konusunda bizde tedirginiz Ege Üniversitesi Hastanesinde yatıyor.
Bakımı iyi.Yoğun bakımda olan bütün hasta yakınları hem fikir bu konuda.

Bu bilgilerin bir tekine bile o kadar ihtiyacımız var ki ufacık bir bilgi bile bizim için çok kıymetli, teşekkürler.
Durumla ilgili gelişmeleri yine yazacağım burda bilginiz dahilindeki şeyleri yazarsanız tekrar sevinirim.

öncelikle çok geçmış olsun bende 3. kattan duştum benim kırık belde t12 hem kırılmış hem çıkmıştı 4 yıl oldu gelişme pek olmadı çünkü hasar fazla bende. inş babanızda hasar azdır ve iyi bi fizik tedavi sonrası iyileşir. benim hiç yogun bakım durumum olmadıgı için bu konuda size bilgi veremicem. ben 9 eylül universite hastanesi acile başvurmuşlar ordanda ameliyat oldum servise çikardılar bendede ameliyat öncesi sıkıntılar vardı ama bunlar çok önemli şeyler degilmiş biraz bekledikten sonra açilden ertesi sabah ameliyata aldılar beni benim kasıklardan aşagısında his ve hareket yok sıkıntı o bolgeden başlıyor. soracagınız bişey varsa cevaplarım seve seve şimdiden açil şifalar dilerim.

@çeşmeperisi. Amin, Bütün dualarımız onunla. Direnci yüksek bir insan, hep umutluyuz iyi bir gelişme olacak diye. Ancak tabi ki zor bir ameliyattı. İyileşme sürecide zaman istiyor. Çok teşekkürler paylaşımınız için. Merak ettiğim bir nokta var : Profesyonel fizik tedavi gördünüz mü hiç ? ''Ameliyattan çıktıktan hemen sonra'' fizyoterapist yardımı oldu mu hastanede ya da oluyor mu? Hislerinizi kontrol etmek için ne gibi uygulamalar yapıldı?

ben ameliyatta sonra eve gitmeden direk 9 eylul hastanesinin fizik tedavi servisine çıktım 4 ay yattım orda. faydası oldu şoyleki uzun bacak yurume cıhazlarım yapıldı ayaga kaldırıldım onlarla. fızyoterapıstle çalıştık. ben ankara tsk da yattım orası 9 eylulden daha bi profesyonel daha kaliteli . iş aslında omurılıgın ne kadar yaralanmasında hasar çoksa yapcak pek bişey olmuyo malesef.

Çok geçmiş olsun.

Kendi kendine nefes alabilmesi çok önemli. Gerek ameliystın başarısı gerekse yaralanmanın yol açtığı hasarın düzeyi sanırım ancak 1 ay sonra anlaşılabilir. Yani, bugünlerde yavaş yavaş bazı iyileşmeler olacaktır bence.
Sabır, sabır, sabır, sabır.

Yoğun bakımda olduğu sürede fizik tadevi ya da doktor müdahalesi olamayacağı için bence bugünlerde bunlara odaklanmayın. Hele bir yoğun bakımdan çıksın babanız, gerisi sonranın işi...

Şimdilik yapmanız gereken şey ona moral vermek, güleryüz göstermek ve yatak yarası olmaması için çok çok çok özenli olunmasını sağlamaktır. Yattığı yatak bası yarasını önlemek için gerekli özelliklere sahip mi?
Şunlardan birini deneyebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/eng...iskini-ve-terlemeyi-azaltici-yatak-alezi.html
http://www.engelliler.biz/forum/eng...asi-yapmayan-yatak-ariyorum-2.html#post897572

Ayrıca vücut temizliği ve özellikle saç temizliği için şu ürünleri kullanabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eng...izligi-icin-antibakteriyel-temizlik-bezi.html
Temiz olmak, özellikle saçların temiz olması yatan hasta için çok moral verici olur.

Üst Alt