Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik zedelenmesi olan annem ileriye doğru TAK'sız idrarını yapabilir mi?

Aynur18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum.

Ben kayınvalidemin hastalığı ile ilgili bilgiler ararken bu siteye ulaştım.
Kayınvalidem 6 ay önce kırığa bağlı omurilik zedelenmesi geçirdi. Uzunca bir tedavi sonucunda yürüyebilecek duruma geldi. Herşey çok iyi gidiyor ama sadece idrar yapamama problemi var.
Kayınvalidem tüm vücudunu hissediyor. Ama neden idrar yapamıyor?
Biz de TAK yapıyoruz. Bu sürekli mi olur? Yoksa zamanla hasta normale döner mi? Çünkü his var.

Bu konu hakkında bilgisi olanların bana yardım etmesini istiyorum...

6 ay çok erken bir süre. 2 seneye dek her türlü gelişme beklenebilir. Mesane konusunda terapi görmesini öneriririm. Fizik tedavi bu konuda gelişme sağlayabilir. Zaman içinde kendi kendine idrarını yapmayı öğrenebilir... Yaralanmanın derecesine göre değişse de, bugüne dek elde etiğiniz gelişme bence umutlu olmanız için bir neden...

normalde idrar ilk başlarda büyük tuvaletini yaparken çıkması lazım azda olsa, her tak öncesi idrarını yapmaya çalışsın kendini fazla zorlamadan

idrar çok geç dönüyor cihazsız yürüyen arkadaşlarım var benim ama halen tak yapıyor, idrarını kendi başlatınca mesanede 100cc altında kaldığı zaman doktorlar tak yapmasanda olur diyolar

ben 2 sene sonra idrarımı yapmaya başladım ama 100cc altında kalmadığı için tak yapıyorum, oturanboğanında dediği gibi daha çok erken gelişme beklenebilir

Üst Alt