Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik zedelenmesi sonucu belinde platin olan birinin MR cektirmesi sakıncalı mı?

Acetes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar.

1994 yılında gecirmiş olduğum trafik kazası sonucu olan hasar sonucu belime platin takıldı. Sağlık konusunda herhangi bir sorun yaşamadığım icin film rontgen yada tomografi en önemliside MR cektirmedim. Sonrasında olan rahatsızlığım sonucu MR cektirilmesi gerekli dedi doktorlarımız ama belimde platin olduğu icin cektiremiyoruz.
Sağlık konusundaki zararları nedir bilen arkadaşlarımız yardımcı olursa sevinirim..

şuan takılan çoğu platin mr a uyumlu bi sıkıntı olmuyor ama sizinki uyumlu mu değil mi en iyisini doktorunuz bilir...
uyumlu değilse yerinden oynatabilir dikkat etmek lazım

2006 dan beri belimde platin var.Bu güne kadar en az 10 kez mr çekindim.Başka rahatsızlıklarım da vardı çekinmek zorundaydım.Normal şartlarda platinli hastaların mr ı çekilmez.

Ben bir sorun yaşamadım, sadece 1 kere mr çarptı.Onda da bir zararı olmadı, platinde biraz elektriklenme oldu.Zaten mr çekinmeden önce kağıt imzalattırırlar.Mr ı isteyen doktora ve mr çekenlere belinde platin olduğunu mutlaka söyle.Gerekeni onlar yapar.

otosakal Dooggru soyluyor..takılan platıne baglı..

Platinle emara girebilirmiyim

Bendeki platin emara uyumlu değil 22 yıl önce takıldı emara girmek gerek platinle emara girebilirmiyim doktor gir radyoloji girme diyo kesin bilgisi olan varmı

ertem
Doktor görüşünden daha kesin bilgiyi burada mı arıyorsunuz ?

ertem

Metal implantların tipine göre sorunun cevabı değişebilir. MR'a uyumlu titanyum ve titanyum alaşımlı bir malzeme ise evet, MR'a girilebilir, aksi halde bölgesel MR denenebilir veyahut platinleri takan cerrah ile radyoloji uzmanının konsültasyonu ile bir çözüm bulunabilir. Her durumda bir radyolog ile önden görüşmenizde fayda var. Ciddiye alınması gereken bir durum.

hozgul platini takan doktor emar çektirme radyoloji emar çeken bölüm çektirme yeni muayene eden ortapedi doktoru emar çektir bişey olmaz dedi çok kararsızım emara girsem platinle en fazla ne olabilirki

ertem

Rezonansın etkisi ile makine sizi çeker. Makine ile beraber döner durursunuz.

Yahu iki doktor bir araya gelip ortak karar veremiyorlar mı? Allah Allah!

hozgul radyoloji platin oynar yerinden çıkar yanma yapar dedi yanma ciltte tende değil iç vücudun içinde olurmuşortapedi doktoruda saçmalık dedi arada kaldım her iki tarafta emin konuşuyo makinayla döner durursun dediniz bunun bi zararı olurmu bana emara girmem şart gibi gözüküyo kemikte ki souna bakacaklar

ertem

Başka bir uzman veya hastane ile temas etmenizi öneririm. MR, metalleri kendine çeker. Ciddi bir risktir.

MR Yani Manyetik Rezonans Adında Bir Cihazdır ve Elektro Manyetik Alan İle Film Çekerler Genelde Günümüzde Kullanılan Platinler MR İçin Uyumludur Lakin Her İhtimale Karşın
Size O Platini Takan Yani Ameliyat Eden Doktorunuz İle İletişime Geçin Uyumlu Olup Olmadığını Sorun Durum Hakkında Bilgi Vereceklerdir..!

Geçmiş Olsun

Bu sorun bende de var 1995/1996 yılları gibi bana da takıldı platin ve doktorum Ankara da hastaneden de ayrılmış MR girmem gerekse giremiyorum ne yapıcam bilmiyorum

kardelenn

Aynı Hastanede Bulunan Beyin Cerrahına Danışın Sistem Kayıtlarında Çıkacaktır Gerekirse Farklı Bir Görüntüleme Yöntemi Kullanarak Öğrenebilirler

Geçmiş Olsun

Üst Alt