Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilikte komplikasyon sonucu iç kanama oluştu. İyileşme süreci nasıl olur?

ondemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler değerli dostlar;

Öncelikle hepinize sağlıklı yaşamlar dilerim

Sorum sizlere şu şekilde, ben sağ,sol ve karın toplardamarımda oluşan pıhtıların alınması için bir ameliyata girdim ameliyat gayet güzel geçti ve pıhtılar alındı stentler takıldı.

Lakin ameliyatta aşırı kan sulandırıcı verildiği için o gün omuriliğimde iç kanama başlamış ama ben hissetmedim yürüyebiliyordum ama sonradan uyuşmalar başladı ameliyattan 2 gün sonra sabaha karşı çok yoğun ağrılar çektim belimden parmak uçlarıma kadar bir sürü morfin vs yeşil reçeteli ilaçlar verildi lakin ağrılar dinmedi daha sonra yoğun bakıma aldılar kvc bölümünde ve sabah tomografi çekilmiş emin olmak içinde birde mr çekilmiş ve T9 sakral segmentler arasında epidural mesafeyi tümüyle dolduran aktif kanama olduğu tespit edildi ve ameliyata almak için kan sulandırıcının etkisini yitirecek transamin tarzı ilaçlar verildi ve beklenen kan değerleri gelir gelmez acil ameliyata alındı ameliyattan çıktığımda sol ayağımı çok az hissediyordum diğerini tam hatırlamıyorum ama baya zayıftı sağ ayak sonra yoğun bakımdan servise aldıktan bir gün sonra falan sol ayağım birden geldi

yaklaşık %87-90 arası ama sağ ayağımda güçsüzlük mevcut sol ayak bileği yukarı sağa ve sola gayet iyi giderken sağ ayakta sağ ve sol var ama yukarı henüz gelmiyor ama iki ayağımı rahatça bir şekilde kaldırıp sağ sol hareketleri yaptırabiliyorum sinirlerde kopma olmadığını belirtmişti doktorlar idrar ve barsak kontrolü henüz yok ama idrarımı karnımı kasarak yapabiliyorum o yüzden sonda bağlanmadı ve ben 10-13 gün içinde wolker ile yürümeye başladım şimdi kendi başıma kısa mesafede tutunmadan sağ ayaktaki güçsüzlük nedeni ile penguen gibi yürüyorum 😀

Peniste ise baş kısmı gerisinde yüzeyel hissiyat bir miktar var arka taraflarda özellikle ama başta hissiyat yok

Sorum şudur

Bu duruma göre tecrübelerinize dayanarak iyileşme süreci nasıl olur bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla..!

ondemir

çok geçmiş olsun. Oluşan hasarın az olduğu ve düzelme eğiliminin yüksek olduğu belli. Bol bol klasik fizik tedavi ve yürüyüş çok önemli. Mümkünse bol bol yüzün.

Baskı uygulayarak da olsa kendi başınıza işeyebilmeniz çok kıymetli. İşeme sonunda mesanede çok idrar kalmaması önemlidir. Mümkün olduğu kadar boşalttığınızdan emin olun. Asla çok sıkışmayın, düzenli olarak işeyin. Kabız olmamaya dikkat edin. Üşütmeyin. Bol sıvı tüketin.

Öncelikle cevabınız ve verdiğiniz motivasyon için çok teşekkür ederim OturanBoğa
Peki bu sağ ayağımda kaslarda güçsüzlük mevcut bunları güçlendirmek için ne tür çalışmalar yapmalıyım ve bu tuvalet hissiyatı hemen gelmiyor okuduklarım kadarı ile geçde olsa gelir mi veya ihtimal süreci mi

geçmiş olsun fizik tedavi görmeniz iyi gelişmelirin olma ihtimallerini artırır kaslarda atrofi incelme olmadanen yakın zamanlarda fizik tedavi görmeye çalışın atrofi kas zayıflaması oluşunca giden kasların geri gelmesi zor oluyor çekemediğiniz ayak bileğine kas sümülasyon cihazları bağlayarak zararsız elektirik veren cihazlarla bilekler güçlenip çekme itme hareketlerini kazanabilirsiniz kısacası erken alınan fizik tedavi yada fizyoterapistlerin doğru egzersiz hareketleri epeyce fayda sağlayacaktır medi compex isimli fizyoterapistlerinde kullandığı cihaz var baya pahalı cihaz alma imkanınız olursa fayda sağlar öncelikle yatılı bir fizik tedavi görün

karedyen

Fizik Tedavi görmeye başladım lakin fizik doktorum sadece elektriği verip odasına çekiliyor bana çalışmam gereken hareketleri söyledi bende onları tek başıma çalışıyorum böyle olması mı doğru yoksa başka bir hastaneye mi yönelmeliyim, şu anki tek sorunum sağ ayağımda güçsüzlük var, ağırlığı tam taşıyamıyor sağ ayak bileği, çok zayıfta olsa yukarı gelmeye başladı aşağıya tam iniyor ama yukarı çok az cm lik geliyor

Spinal Epidural Hematom

Merhabalar Değerli Dostlarım

Oluşan Gelişme Sürecini Sizlere Bildirmek ve Aklımda Kalan Soruları Yöneltmek İstiyorum

Daha Önceki Konuda Wolker İle Yürüdüğümü ve kısa mesafede kendim gidebildiğimi söylemiştim yaklaşık

35 ila 45 gündür wolkersız yürüyorum ve şu anda sağ ayak bileğim aşağı sağa sola net gidiyor yukarıya ise 3 cm kadar geliyor yürürken çöktüğümden bahsetmiştim çökmenin nedeni doğru fizik tedavi ile ortaya çıktı

Sağ medillus kası yani sağ leğen kemiği kası aşırı atrofiye uğradığı için ve sanırım sinir iletimi henüz orada yok sağ tarafa çökme bundan kaynaklanıyor ekstra olarak spora yazılıp kas kütlesini artırmaya yönelik çalışmalar yapacağım lakin sağ leğen kemiği kasını nasıl güçlendiririm bilmiyorun squad hareketi falan yapıyorum ama yeterli mi? Bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa ve zahmet olmaz ise yazabilirler mi?

Sorum ise şunlara yönelik;

Konuda belirtmiştim peniste baş kısmın hissiyatı mevcut değil diye büyük oranda ilerleme geldi penis ağırlığını hissediyorum çekme hissiyatı zayıfta olsa gelmeye başladı gaz çıkarırken gazın çıktığını hissediyorum lakin büyük hacetin çıktığını hissetmiyorum bunların ortalama gelme süresi ne durumdadır gelir mi? Yoksa ihtimal süreci mi?

Not : Birde Kabız Olmuşum Arkadaşlar Sormayın Ürodinami Testinde Bu ne Oğlum Taş Gibi Kalçan Demişti 🧐😊

Birde Sizlere Yeni Küçük Bir Bilgi :

Önceden Hasar Gören Sinirlerin Çalışabildiği Maksimum Veride Çalıştığı Yenilenmenin Olmadığı Zannediliyordu Lakin Öyle Değilmiş
Beyin Cerrahi Tarafından Yeni Gelen Bilgiye Göre Sinirin Hasar Gören Kısmından Aşağısı Eriyor Aksonlar (Fibriller) yani sonra Günde 1mm olacak Şekilde Yeniden Uzuyor Tabi bu vücutta Bulunan Vitamin Değeri Sigara Kullanımı vb Durumlara Göre Değişiklik Gösterebiliyor

Örneklemek Gerekirse

Amcamın Hanımı Bundan 8 yıl Önce Geçirdiği Bir Trafik Kazasında Yüzünün Sağ Tarafını Hissetmiyormuş

Geçtiğimiz 2 Hafta Öncesinde Sağ Kaşını İsteyerek ve Hissederek Oynattığını Söylediler

İşte Vücut Bu Kadar Garip

Okuduğunuz ve Bilgilendirdiğiniz İçin Şimdiden Hepinize Teşekkürlerimi ve Saygılarımı Sunarım.

Hep Birlikte Çabucak İyileşmek Dileği İle

Esenlikle Kalın Sağlıkla Kalın..!

Üst Alt