Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilikte platin olması gündelik yaşamda beni ne kadar etkileyecek?

mesutayvaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay kadar önce metrobüs kazası sonucu L3 kemiğim 3 yerden kırılmasıyla ameliyata alındım. Aynı kemiğe 3 adet platin taktılar. İlk 3-4 günüm çok ağrılı ve sıkıntılı geçti. Şimdi Çok şükür iyiyim. Kendi işimi kendim yapar hale geldim. Benim sorum şu ki,

1- Belimi tam olarak bükemiyorum korse ile dolaşıyorum. Acaba tedavinin bitmesi itibariyle belimi eski şekilde kullanmaya başlayabilir miyim?
2- Tedavi bitiminden sonra (dr demesi 3-4 ay ) ağırlık kaldırmamda bir problem olacak mı?
3- Ben günlük yaşamımda platınleri hissedecek miyim?
4- Kemiğim aynı yerden bir daha kırılır mı?

Kafamı kurcalayan bu sorulara cevap verebilrseniz çok ama çok sevinirim.

Geçmiş olsun Platinler vücuda adapte olduktan sonra her işinizi yapabilirsiniz .
Benim size tavsiyem ilk 6 ay korumanız ...:(hatta 1 sene dikkatli davranmanız ) kemiklere kaynadıktan sonra hiçbir sorun olmaz :)

Vermiş olduğunuz cvp için öncelikle teşekkürler.Ben doktorada danışaraktan 1 ay içinde işe başladım.İşim masabaşı olduğu için bir sıkıntı yaşamıyorum.Ama şuan otururken içimde ufak bir sızı var.Sizce gün içinde devamlı oturmak bir sıkıntı doğururmu.Biraz erkenmi davranmışım.

geçirdiginiz ameliyat hareketlerinizde kısıtlanmanıza neden olur çok erken başlamışsınız işe agrı olması normaldir kemigin platinle tam kaynaması sonrası normal hareketlerinize dönersiniz kendinizi ister istemez zaten koruyacaksınızdır geçmiş olsun

Platin sorunsuzca yerine oturmuşsa, yeniden kırılması ya da bulunduğu yere zarar vermesi çok düşük ihtimal. Yani sıradan kemikleriniz ne kadar risk altındaysa orası da neredeyse o seviyede risk altında diye düşünebilirsiniz.

Vücudunuz zaten size gerekli sinyalleri verecektir. Henüz çok erken bir ameliyat olduğu için şu anda hissettikleriniz normal. Zaman içinde -her şey iyi giderse- platin olduğunu dahi unutacaksınız... Gündelik yaşamda sizi etkilemeyecektir. Ama tabii sonuçta vücutta ekstra bir şey var ve bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Yani çok ağır kaldırmayın, kendinizi olabildiğince koruyun vs.

arkadaşlar benimde bir sorum var...masaj yataklarını duymuşsunuzdur...bunlardan bizdede var...içinde kore yeşim taşları var ...bunlar elektrikle ısıtılıyor...ısısı 45 dereceden 75 e kadar çıkabiliyor...ve bu ısının 7 cm kadar içeri işlediği söyleniyor...sırtımda ağrılar oluyor...sıcak iyi geldiği için bende yatıyorum ....t6 t11 arası platinde var.şimdi asıl soru..acaba bu platinlerim ısınıp dokulara bir zarar veririmi????

Ben 16 yıldır omuriliğimde 2 platinle yaşıyorum ve bugüne kadar hiç rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım. Platinlerin doğru yerleştirilmesi çok önemli.

Merhabalar oncelikle Rabbim herkese acil şifalar versin. Benim sorum şu olacak; yaklasik 50 gün önce omurilik tumorunden ameliyat oldum dr um bir tane platin taktigini söyledi iki ay rapor verdi. Üç dört gün sonra kontrolum var dr um raporumu uzatmazsa eger...masa basinda calisiyorum uzun sureli oturmak omurilik veya platine zarar verirmi???

Bu arada ameliyat sonrası siyatik sinirleri sanırım hasar görmüş ve iki aydir tas catlasin en fazla iki saat oturabiliyorum agridan duramiyorum bunun tedavisi için fizik tedaviyemi gitmeliyim?

Üst Alt