Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba.omurilikte sivi birikimi olan var mi bu nefes darligi yapar mi bir haftadır nefes alamıyorum hareket ettikçe daha kötü oluyorum cogerleimde bisey yok solunum testi zayıf çıktı.bu hastalıkla bir ilgisi var mıdır?
Aynı sorunu ameliyattan sonra bende yaşadım omurilikte BOS sıvısı birikti ve sinir zedelenmesi oldu senin dediğin gibi yani nefes darlığı sanmıyorum ama akciğerler giden sinire bir baskı olabilir
Genelde Omurga ve Omurilik Operasyonu Sonrası Zamanla Beklenen Bir Durumdur Araknoid Kist vb Dengesiz Sıvı Dağılığımı Bir Beyin Cerrahından Yağ Baskılı Diffizyon MR isteyin Sonuçlara Göre Sinire Baskı Yapan bir Sıvı Mevcut İse Direkt Olarak Sıvı Boşaltılır
Syringomiyeli hastalığına benziyor anlattıklarınız. Sıvıyı boşaltmak için omuriliğe şant takılıyor.
Sıvı sinirlere baskı yaptığından zamanla kaslarda güçsüzlük olabilir, sıcak-soğuk his kaybı.
Bir de ani hareketlerde basınçtan dolayı, mesela hapşırınca ya da ani düşme, sırtınıza bıçak saplanır gibi ani sancıya sebep olabiliyor..
Güç kaybı olan kaslarda güçl3nme tekrar sağlanır mı acaba ben yaşadım şuan baskı yok dedi doktor fakat ben biraz hissediyorum baskıyı sizce geri dönüş olur mu olsa da ne kadar sürer
Sinirlerde zedelenme olmuşsa belli bir zaman özellikle ilk bir yıl içinde olabildiğince hızlı iyileşme oluyor.Buna bağlı olarak kaslarında kuvvetlenir.Ama sonra pek bir umut kalmıyor.Ama tabiki kaşlarını devamlı kuvvetli tutmak zorundasin.Ben iki yıl önce omurilik kanserine yakalandim.Tumor çıkarılırken sinirler hasar görmüş ilk bir yıl iyi süreç işledi.Su anda 1 hafta yurumezsem özellikle kis aylarında kaslarim kuvvetsiz olduğunu fark ettim
Osman.bass
Yürüyorum ama ayak tabanlarim da his yok gibi birşey.oda bazen dengeyi zorluyor.Bacaklarimdaki güçsüzlük geçen yıla oranla daha iyi seviyede ama
Çok soru sorduğumun farkındayım özür dilerim ama merak ediyorum düşük ayak düzeldi mi yada varmıydı bnde şuan düşük ayak ve kalça güçsüzlüğü var verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim
Merhaba.4 yol önce kol ağrısıyla gittim doktora o zaman çok küçük bir sıvı var dedi doktor omurilikte c6 seviyesinde cok aciklama yapmadi onemli bisey degil deyip gönderdi.simdi parmaklarda uyuşma karıncalanma vücudumun heryerinde uyuşma yanma agri terleme yaşıyorum. Sirtimin solunda surekli yanma sizlama agri var òn tarafında da oyle.Doktora gitmeye korkuyorum. Siz ne gibi belirtiler yaşıyorsunuz.? Durum çok mu vahim sizce ameliyatlık midir?