Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurlarda kayma, eğrilik ve kötü duruş ve sırt, bel ağrıları için % kaç oran verilir?

EZ_T

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ;

Polio sekeli ile hariç bel fıtığı , 4 ve 5. omurlarda kayma omurgada eğrilik ve kötü duruş ve sırt, bel ağrıları için % kaç oran verirler sizce?

Teşekkürler.

arkadaşım dünkü sorunu yanıtlamaya çalıştım. senin biraz sabredip beklemen lazım ankara maliye ne diyecek o önemli bence %40 -45 arası bir oran olması lazım

%40 ve üstü olursa inşallah evde beni bekleyen 2 çocuğum var ve bu nedenle acaip sabırsızım maalesef :( bu oran olursa doğum borçlanması ile emekli olabileceğim inşallah. bütün derdim dediğim gibi evlatlarımın yanında olabilmek.

seni anlıyorum arkadaşım ama ; "sabır acı meyvesi tatlıdır."

Çok haklısınız. İnşallah sonu tatlı ve hayırlı olur.

Teşekkür ederim.

once gecmıs olsun ben 4 kattan dustum belımde platın ayagım da kullandıgım cıhaz var yuruyorum ama zorluk cekıyorum ayagımda hısstmedıgım yerler dahı var ılk rapor aldıgım da %40 verdıler emeklılık ıcın basvurdum tekrar %19 verdıler arkadasın da dedıgı gıbı %40 vermelerı lazım vakıfgrabaya gıttım vermedı %19 verdı

yasemin hn ilk verilen raporda %40 sürekli ibaresi varmıydı. bu arada büyük geçmiş olsun
birde verilen ilk raporda tanıda ne diyor yazarsan yardımcı olurum

ikinci verilen raporda ne yazıyor. açıklarsan sevinirim.

Sagolun ama gercekten suan hatırlamıyorum ılk raporda 8 sene gectı aradan 2 de kızdım %19 oldugunu ogrenınce hıc bakmadım yalan degıl ozur dılerım

%40 ıs vs ıcın sureklı kullanıyorum ama emeklılık ıcın yenı ıstıyorlar o yuzden gıtmıstım 2sıne calısıyorsun ayaktasın ısını kendın goruyorsun dıyerek %19 verdıler sadece onu hatırlıyorum :(

yasemin hn siz malulen emekli olmak için mi müracaat ettiniz.

tamam şimdi anladım öğrenmek için açık ve net olmak lazım ne istediğini sen biliyorsun. Ancak malulen emekli olmak biraz zordur. önemli olan burda verilecek rapor en az 1800 gün prim ödeme şartı var. ayrıca siz çalışırken mi kaza geçirdiniz.

malülen emeklilik işe başlarken sağlam olan (yada işe başlarken Y altında işşgücü kaybı olup ilerleyen yıllarda artış gösterenler belgeler ise) sonraki yıllarda en az ` ve üzeri işgücü kaybı oluşturursa Malülen emeklilik hak eder.

hayır ben 16 yasında kaza gecırdım ıse gırdıgımde %40 engellı ıdım

SONUÇ BANA GÖRE SİZ MALULEN EMEKLİ OLAMAZSINIZ ANCAK ERKEN EMEKLİ OLURSUNUZ.

kamuda memur olarak mı çalışıyorsunuz yoksa özel sektörde sigortalımısınız. 1- doğum tarihiniz ve işe giriş tarihiniz nedir.?
2-işe girerken engelli olarak mı girdiniz. verilen rapor %40 ise 3. derecesiniz. vergi indirimden yararlanmak için vergi dairesine başvuruda bulundun mu.?

bırsey soyleyecegım pekı benım ılk sıgorta baslangıcım kaza gecırmeden once cocukluk sıgortası olarak basladı yanı saglamken onun uzerınden devam ettı 14_11_1987dogum tarıhım 02_06_2003 ılk ıse gırıs yanı sıgortamın baslangıcı gırdıgım gun basladı suan ozel de calısıyorum engellı olarak gırdıgımde evet %40 dı

Yasemin nh. 19 hizmet yılı ve 4240 prim gün ödeme şartıyla emekli olabilirsiniz.

04.10.2012 İTİBARİYLE; 9 YIL 4 AY 2 GÜN HİZMETİNİZ VAR. (3362 PRİN GÜN)

EMEKLİ OLMA TARİHİNİZ: 02.06.2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ EMEKLİLİĞİNİZİ HAK EDİYORSUNUZ.:eek::eek::eek:

Üst Alt