Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön lisans - Görevde yükselme sınavı

Altruder

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Ön lisans bilgisayar programcısıyım. Atanmayı bekliyorum. İşe girdikten sonra arzu edersek girebileceğimiz ve ön lisans kadememizi lisansa dönüştürebilecek olan "Görevde Yükselme Sınavı" hakkında bilgisi olanlar, bu sınavla ilgili bilgi verebilir mi?

Bu sınav nedir, ne şekilde yapılır, kapsamı nedir, soru örnekleri nelerdir? gibi detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Sağlıcakla kalın

Memurluk için görevde yükselme sınav tarihi
Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavına İlişkin Ek Duyuru

Memurluk için görevde yükselme sınav tarihi

Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan personelin Görevde Yükselme şef ve unvan değişikliği sınavının 13 Eylül 2014 Cumartesi günü yapılacağını 27/11/2013 tarihinde duyurmuştuk.

Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan personelin Görevde Yükselme memur unvanı atanmasına ilişkin sınavın da aynı tarihte (13 Eylül 2014 Cumartesi günü) yapılması planlanmaktadır.

Başvuru ve sınav sürecine ilişkin açıklamalar ileri bir tarihte yapılacaktır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Yönetmeliği Son Hali
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ son hali !!!

- Görevde yükselme eğitimi
Madde 11 — (Değişik:RG-30/6/2011-27980)
Kurumun belirleyeceği tarihlerde Personel Dairesi Başkanlıklarınca, 16 ncı maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (f) ve (h) bentlerinde yer alan ders konularında en az 30 saat (günde en fazla 7 saat), (g) bendinde yer alan ders konusunda ise en az 45 saat olmak üzere toplam en az 75 saat olacak şekilde görevde yükselme eğitim programı düzenlenir. Bu Yönetmelik kapsamında bulunan personelin görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi için eğitim programının tamamına katılmaları şarttır.
Aylıksız izinde bulunanlarda dahil olmak üzere, kanunen verilmesi zorunlu olan izinleri kullanmakta olan kurum personelinin, görevde yükselme eğitimi ve sınavı ile unvan değişikliği sınavına katılmaları mümkündür. (Değişik cümle:RG-18/12/2012-28501) Görevde yükselme eğitimi ve sınavına başvuran personel, başvuru tarihinin son günü ile sınav tarihi arasındaki sürede yıllık izin kullanamaz. Duyurudan önce yıllık izinde bulunanlar, en geç başvuru tarihinin son gününe kadar izinlerini sona erdirmek kaydıyla başvuruda bulunabilirler.
Ancak, kanunen verilmesi zorunlu olan izinler süresince eğitime katılma şartı aranmaz. Aylıksız izinde bulunanlar, eğitim programı ile öngörülen toplam sürenin en az yarısı kadar eğitime katılmaları kaydıyla, bu eğitim sonunda düzenlenecek görevde yükselme sınavına girebilirler.

- Duyuru
Madde 12 — (Değişik:RG-30/6/2011-27980)
Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak boş kadroların sınıfı, unvanı, derecesi, birimi, sayısı, son başvuru tarihi ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek personelde aranacak nitelikler, görevde yükselme eğitimine girecek personele ve birimlere eğitim tarihinden, unvan değişikliği sınavına girecek personele ve birimlere sınav tarihinden en az 45 gün önce; Görevde yükselme eğitimine katılacaklara eğitimin yapılacağı yer, zaman ve diğer hususlar ise eğitim tarihinden en az 15 gün önce kurumca duyurulur.
Başvuru süresi beş işgününden az olamaz.

- Başvuru
Madde 13 — (Değişik:RG-30/6/2011-27980)
Görevde yükselme eğitimi ve unvan değişikliği sınavı duyurusunun yapılmasından sonra durumları aranan niteliklere uyan personel, görevde yükselme eğitimine ve unvan değişikliği sınavına ilan edilen kadrolardan ancak birisi için katılma isteklerini ilan tarihi içerisinde başvuru inceleme kurulunca açılmak üzere kapalı zarf içerisinde bir dilekçe ile ilgili daire başkanlıklarına veya birim amirlerine bildirirler.
İlgili daire başkanlıkları veya birim amirleri, başvuru dilekçelerini ilanın bitim tarihinden itibaren en geç beş işgünü içerisinde personel daire başkanlığına gönderirler.

- Geçici Madde 1 — (Değişik:RG-18/12/2012-28501)
18/4/1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibarıyla iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar, diğer koşullara sahip oldukları takdirde 8 inci maddenin uygulanması bakımından dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edilirler.

Son güncelleme tarihi: 19.02.2014 11:12:43

görevde yükselme ile,önlisans mezunu iken lisans mezunu olunmaz.
eğer hizmetli isen bu sınava girerek memur veya veri hazırlama kontrol işletmeni olabilirsin,
memur veya veri haz.kont.işlt.isen şef olabilirsin,şef isen müdür,müdür yardımcısı olabilirsin.

Görevde Yükselme İle İlgili Soru Cevaplar:

Görevde Yükselme İle İlgili Soru Cevaplar | www.memuruz.biz

Sorumun cevâbını buldum.

Mill Eitim Bakanl Personeli Grevde Ykselme ve Unvan Deiiklii Ynetmelii

MADDE 8- (Değişik:12.12.2008/27078 RG) (1) Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak genel şartlar şunlardır;

a) Atanılacak kadro unvanını öğrenim durumu itibariyle kazanmış bulunmak,

b) Yürürlükten kaldırılmıştır. (23.7.2010/27650 RG)

c) Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

(2) Unvan değişikliği suretiyle atanacaklarda aranacak özel şartlar şunlardır;

a) Programcı kadrosuna atanabilmek için;

1) Kadronun görev alanıyla ilgili eğitim ve öğretim yapan en az iki yıllık yüksekokuldan mezun olmak,

2) En az iki programlama dilini bildiğini belgelemek,

b) (Değişik bent : 24.12.2010 RG) Tekniker ve teknik ressam kadrosuna atanabilmek için, atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda tekniker yetiştiren iki yıllık bir yüksekokuldan mezun olmak.

c) Teknisyen kadrosuna atanabilmek için, atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlardaki ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

ç) (Değişik bent : 24.12.2010 RG) Laborant, hemşire, veteriner sağlık teknisyeni kadrolarına atanabilmek için, atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanda en az ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

d) (Değişik bent : 24.12.2010 RG) Mimar, mühendis, istatistikçi, grafiker, psikolog, biyolog, sosyal çalışmacı, veteriner hekim, fizyoterapist, mütercim, kütüphaneci kadrolarına atanabilmek için, mesleğin gerektirdiği alanlardaki yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak.

yazıda yazan konu ayrı bir konu.seni etkilemez.18.04.1999 dan önce 2 yıllık okul bitirenler 4 yıllık olarak kabul ediliyor.ve 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı aranan müdürlük kadrolarına başvuruda bulunabiliyor.eğer siz,2 yıllık okulu 18.04.1999 dan önce bitirmiş(yani bu tarihten önce mezun olmuş iseniz),müdürlük kadrolarına başvurabilirsiniz.ama direkt müdürlük sınavı için başvuramazsınız.eğer memur olarak atanmışsanız,önce şef olmanız lazım.
ama maaş olarak,önlisans mezunu olarak işlem görür ve derece ve kademeniz önlisansa göre ödenir.fiili olarak gene önlisans mezunu sayılırsınız.

teknisyen,tekniker,programcı ve çözümleyici kadroları ünvan değişikliği ile ilgili.

her kurumun ayrı görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği vardır.yukarıda verdiğiniz yönetmelik eski.o yönetmelik değişti.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

meb in yeni yönetmeliği bu linkte.

içişleri bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına 2011 yılında ben de girdim.

Benim mêzuniyet târihim 14.09.1998. 18.04.1999'dan önce 2 yıllık M.Y.O bitirdim. O zaman 4 yıllık fakülte mêzunu olma şartı yerine geliyor ve kabul ediliyor. Peki şunu soracağım: "Ben tekniker kadrolarına baş vuracağım. Tekniker kadrosu ile atanırsam, daha sonra şef,sonra müdür yardımcısı, en son da müdür olabilir miyim? Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği sınavı, 19.10.2014 târihinde yapılacak olan, ÖSYM'nin düzenlediği Üniversitelerdeki İdari Personel İçin Görevde Yükselme Sınavı 2014-ÜGYS şeklinde midir? Bu sınava mı tekniker olduktan sonra girmem gerekir? Bir de 3 yıl zorunlu hizmet süresinden sonra mı bu sınava başvurabilirim?"

Teşekkürler...

atandıktan sonra,yönetmelikte yazılı sürede çalışmanız olması halinde girebilirsiniz bu sınava.3 yıl çalışma şartı aranmışsa,3 yıl çalışmadan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına giremezsiniz..

şeflikten ziyade proğramcı veya çözümleyici kadrolarına müracaat edebilirsiniz.şef,teknikerden daha az maaş alır.gerçi şeflikten müdürlüğe s
ınav kazanarak geçerseniz maaşınız artar.

bizim içişleri bakanlığı her 4 yılda bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açar.diğer kurumlar belki 3 yılda belki 15 yılda açabilir.b
akanlığa göre değişiyor sınav açıp açmamak.

Merhaba, Meb Unvan Değişikliği ile ilgili bir şey soracaktım : Açıköğretim önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu birisi, Meb unvan değişikli sınavı ile teknikerlik kadrosuna atanabilir mi? Örgün okumak mı gerek, yoksa açıköğretim yeterli midir?

Üst Alt