Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön Lisans mezunuyum ve %40 engelli raporum var. İş bulamıyorum!?

murat32

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben süregelen rahatsızlığı olan %40 engelliyim türkiyedeki saygın üniversitelerinden önlisans diplomam var ama işyok iş olsada işveren zeki çalışkan engelli istemiyor isteyenlerde hep ayak işi onu gectim mesleğimle almıyorsun bari ayakişi olarak al buseferde okumamı bahane ediyorlar yani şunu anladım ki katiyen engelliye işyok ve çok kötü bunalımdayım işkura toplu görüşmeye gidiyorum bir seferinde firmaya davet ettiler iki engelliyik bizi sınava soktular yanımdaki arkadaş önceden ayarlanmış ona cevapları söylediler ben hepsini yaptım sonra dönübte bana biz mühendis aramıyoruz dediler adamlar resmen benle dalga geciyor ne ne yapsam bilemiyorum çok allah herkezin yardımcısı olsun

Haklısınız ülkemizde engelliler olarak iş konusunda istenmeyen eleman pozisyonundayız, ancak bunlar sizi yıldırmasın. Yaşadığınız bir ya da bir kaç olaya bakarak karamsarlığa kapılmayın, pes etmek yerine biri olmazsa diğeri olacak nasibim nerede aceba diye düşünün ve mücadeleye devam edin. Ekpss'ye başvurdunuz mu bilemiyorum umarım başvuru yapmışsınızdır 24 Nisan 2016'da yapılacak olan Ekpss sınavından alacağınız yüksek bir puan ile atanma şansınız oldukça yüksek. İşkurun sitesinden engelli personel alım ilanlarını da inceleyebilirsiniz.

Ayrıca şu an iliniz için iki ayrı ilan mevcut.

İzmir Tersenesi Kom. Engelli İşçi Alım İlanı - Memurlar.Net

TCDD İzmir Engelli İşçi Alım İlanı - Memurlar.Net

Engelli İlanları - Memurlar.Net bu linki de takip etmenizde yarar var.

Ayrıca aşağıdaki sitelerde de mutlaka size göre olan bir iş vardır. Pes etmek yok mücadeleye devam :)

Engelli İş İlanları - Kariyer.net

Engelli İş İlanları Yenibiris.com'da!

Bende bankacıyım....8 yıldır sektördeyim. Çok iş görüşmesine gitmişimdir. Bir gün Kamu bankalarının birinde iş görüşmesine çağırdılar. Önlisansdan endüstriyel elektronik mezunuyum.Ama işletmeden lisans mezunuyum. Badem bıyıklı abi ile birlikte 4 kişinin önünde mulakat yapıyorlar. 4 kişi olunca insan kendini önemli hissediyor stres yapıyor az çok...Bir kaç cümle konuştuktan sonra badem bıyıklı abi bize elektrikçi lazım değil demez mi heh.. ok dedim çıktım
O gün laf sokamadığıma çok yandım. Çünkü gerek bu banka olsun gerekse bir çok kurumsal firmada yer alan insan kaynakları görevlileri sizin cv nizi adam akıllı okumaz yada okusa bile sizin anlatış tarzınızı geçmişinizi nasıl anlatabildiğinizi merak ederler.
Kendinizi çok iyi pazarlamanız gerekli.
Yalan söylemekten çekinmeyin çünkü işe giriş yaptığınızda sizden daha kötü birini işe aldıklarını ve bu adamın burada ne işi var sorusunu soracaksınız. O adamı işe alan ik o kadar beceriksiz demekki sizi neden işe almasın?

Hangi okuldan mezun sun bende aynı bölümden mezumum severek seçtim bu mesleği benide bankaya sokacaklar dı ama ben istemedim mesleğimi yapmak istedim ama bin pişmanım çünkü insanlar zeki engelli istemiyorlar pis egolarını tatmin etmek için köle engelli arıyorlar ben çok zorluk çektim dayanma gücüm kalmadı

Üst Alt