Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ön lisanstan atanan biri KPSS'ye girip lisanstan atanabilir mi?

Psikoz06

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar
Önlisanstan kadrolu gih kadrosuna atanan bir kişi Lisansı bitirip tekrar sınava girmek isterse (normal kpss) gih kadrosuna başka bir kuruma atanabilir mi

lütfen bilen biri yazabilir mi?

Atandiysaniz lisans bitirip görevde yükselmeye girebilirsiniz ya da statunuz nedir gih'te? Memur mu vhki mi? Bitirdiğinizde diplomanın fotokopisi ile bir dilekçe yazarsınız, kurumunuzun evrak kaydina bulunduğunuz bakanliga hitaben iletilmek uzere diye yazarsiniz. Bakanlik diplomanizi ve su anki konumunuzu inceleyip intibak islemleri yaparak statunuz örneğin lise mezunu/onlisans mezunu bir vhki iken, lisans mezunu vhki olursunuz.
Tekrardan atanma süreci daha uzun ve riskli. Sebebine gelince tekrardan sınava girip atanmaniz icin, istifa edip belli bir sure geçmesi lazim diye biliyorum. Memurun tekrar kpss/ekpss girip atanmasi diye bir durum olamaz gibi geliyor bana.

gul2011 intibak işlemleri yapmak istemiyorum tamamen kurum değiştirmek için böyle bir şey olabilir mi diye merak ettim, misal a kurumunda önlisans olarak memur kadrosunda olan biri lisansı bitirmiş olsun sonradan ve daha sonra başka bir kuruma kpss ile yine memur kadrosuna atanabilirmi (ekpss değil normal kpss)

Yeni bir sınav sonucu ve kurumlar arası muvaffakat ile ancak üst kadroya geçilebildiğini biliyorum. Gih isen teknik hizmetlere geçebilirsin gibi. Teknikersen mühendis kadrosuna geçebilirsin gibi. Bende gih sınıfındayım. Önlisanstan teknikerlik diplomam var. 2018 Ekpss ile iki kez tercih yaptım, puanım 87. Memur değil de sadece teknikerliği seçmek zorunda olduğumdan, teknikerlikten de her alımda ancak bir kişilik kadro olduğundan yerleşemedim. Sırf bu sebepten istifa edip en az 6 ay sonraki ilk alımda hem memurluğu hem teknikerliği tercih etme şansını elde etmeyi düşünüyorum. Bulunduğum yer ilçe belediyesi, ve tayin yok. Belediyeyi seçerek bir hata yaptım bir kere.

Skolyoz23 GiH kadrosunda isen üst öğrenimde bitirsen sınava girip GİH kadrosunu tercih edemezsin, atansan bile ataman iptal edilir. Aynı kadroda başka kuruma ancak diğer kurumun seni istemesi kendi kurumununda onay vermesiyle geçersin.
gul2011 V.H.K.İ, Memur, Bilgisayar İşletmeni v.s. bunlar zaten GİH kadrosu şöyle örnek MEB ten veriyorum, vatandaş Memur V.H.K.İ., Bilgisayar İşletmenliği, Şoförlük kadroları açılır bilgisayar sertifikası olanlar sınavsız olarak bu kadrolara YATAY geçiş yapar, tabii ilgili Müdürlüğün uygun görmesiyle

sneyper Gih personeli kimdir biliyorum :) ben personel özlük sorumlusu olarak da çalıştım babam da memurdu biliyorum yani aciklamaniza gerek yoktu yine de tesekkur ederim
Ben örnek verdim ve o yuzden sordum yani vhki iken mühendis olduysa unvan değişikliği sinavina girer, şef, müdür vs olmak istiyorsa görevde yükselme sinavina girer
Diger türlü diplomasini dilekceye ilistirerek bagli bulunduğu bakanliga iletilmek üzere kurumuna sunar.
Baska bir sinavla tekrar atanma durumunu bilmiyorum benim görüşüm mümkün olmadığı yönünde

Bizde memur statusunde bir arkadas vardı üniversite okurken aldigi bilgisayar dersinin transkriptini verdi ve ünvanı bilgisayar işletmeni oldu ama ayni işi yapmaya devam etti çünkü zaten idari mali işlerdeydi ben de o isi yapıyordum mecburen, tekniker olmama ragmen çünkü kurumda teknik is yoktu.

Kamuda kurumlar arası geçişler var oradan geçmek istediğin kurum alımı olursa tercih yapıp geçebilirsin.

ösym merkezini aradım da saatlecre bekledim düşmedi en iyisin onlar bilirdi yine

Skolyoz23 Sınav giriş kılavuzlarına ulaş onları incele orada zaten sınav koşulları atanma şartları yazıyor

neyse yarın tekrar ösym arayayım ya da dediğiniz gibi şu başvuru şartlarını incelemeye çalışayım net bir şey bulursam yazarım buraya

bu arada kimse kızmasın ekpss için yazmıyorum normal kpss için :)

Üst Alt