Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onaylanan sağlık raporu kimde kalmalı, işverende mi çalışanda mı?

ibsgmz

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim raporum ankaradan geleli çok oldu ve işyerindeydi. Geçen hafta özürlü kimlik kartı almak için gerekti ilgili bölümden geçici olarak istedim veremeyiz dediler fotokopisini verdiler. Fotokopisinin işimi görmeyeceğini aslı gibidir seklinde hastaneye onaylatacağımı söylesemde bişey değişmedi. Ben işimi hastanedeki nüsha ile hallettim.

Sorum ; rapor onaylandıktan sonra bendemi kalacak, işyerindemi?

Eğer bende kalacaksa o yöneticiyi fena bozucam.

Not : İşyerine giden yazıda " raporun sigortalıya tebliğ edilmesi " gerektiğini yazıyor bu ne anlama gelir.

Raporun kaç nüsha olduğu önemli.Raporun 1.Nüshası hangi kurum sizi sevk etmişse kurumda,diğerleri sıra ile gerekli olan yerlere gönderilir.Raporun işyerinizde olması gayet normal.Raporun fotokopisini çoğaltıp,Noterde onaylatın.İlerde size lazım olduğunda ikinci bir defa uğraşmazsınız.Raporun sigortalıya tebliğ yazısı,raporonuzun işyerinize geldiğini ve sizin bilgilendirilmeniz anlamına gelir.

Sn ibsgmz benim de raporum ankaraya onay için gitmişti ve arka yüzü ankaradan onaylı olan raporumun aslını çalışırken(şu an ayrıldım ordan) çalıştığım işyerinden aldım
ve hiçbir sorun çıkarmadılar dilekçe ile istedim ben.

konu ile ilgili raporda geçen ibare şu şekilde:.......BU NEDENLE,RAPOR ASLI İLİŞİKTE GÖNDERİLMİŞ OLUP,RAPOR ASLININ ÜCRETLİYE TEBLİĞ EDİLMESİNE VE .....diye devam eder.

O ibare rapor işverene ulaştıktan sonra sizi bilgilendirmek için.

Seni vergi indirimi için hastaneye sevk eden vergi dairesine dilekçe ile başvur örneğin; engelli telefon hattı alacağım,toplu taşıma için kart çıkaracağım vb sana tasdikli örneğini verirler.İşyerin sana hastanenin verdiği raporu vermez ayrıca yanlış bilmiyorsam işyerine hastanenin raporu gelmez.Sadece şu tarihten itibaren vergi indirimine hak kazanmıştır gereğinin yapılması diye yazan bir sayfa belge gelir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

ankara bb belediyesi raporumun alını istedi, o olmadan işlem yapmayacakalarını söylediler.
ben şimdi heyet raporuma aslı gibidir mührü için diyarbakır devlet hastanesine mi gideceğim.
böyle bir ahmaklık olabilir mi?

Üst Alt