Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onaylanan vergi indirimi işyerine ne zaman gelir?

xuga

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar eviste 10 kasımda işyerinize gönderildi diyor.bugün 02 aralık hala ses yok.ne zaman gelir?

yazıyı doğru yaz yardımcı olan olur muhakkak

bence çalıştığın yerdeki muhasebene sor gelmeden önce takip etseydin keşke evsis ten

takip ediyorum.eviss 10 kasım işyerinize gönderildi.dreceye girdiniz yazıyor.işyeri gelmedi diyor.yaklaşık bir saat önce vergi dairesini aradım.eğer 10 gün içinde gelmezse gel fotokopisini verelim dediler.

işyerine göndermeleri lazım bir şekilde işyerinede bunu söyle bir aslı gibi fotokopisi verirler sende gider alırsın saat:15:55 şimdiden git derim yakınsa benim başıma hiç gelmiyor böyle olaylar ne kadar erken o kadar iyi

isterse 1 sene sonra gelsin kardeşim senin kaybın olmaz geriye dönük ödenecek çünkü başvuru tarihinden itibaren kafanı takma :)

TDSEMRE;

Geriye dönük olmuyor dediler, benimkini 1 ay tek hesapladılar

Hocam vergi indiriminde .... tarihinden itibaren vergi indiriminden faylandırılması diye bi ibare olur
İşyeri o tarihten itibaren(geriye dönük dahil) vergi indiriminizi yapmak zorunda

Tarih var 21 Ekim'den itibaren diyor, ama geriye dönük olmaz dediler.Sadece Aralık ayında gösterildi.

Benim 25.12.2014 hastaneden %61raporumu aldım.Ankara maliyeden vergi indirimim kaç günde gelir

Son düzenleme:
Geriye dönük falan diyen arkadaşlar, işyeri asla geriye dönük ödeme yapmaz, yok öyle bir şey.
İşveren verginizi kesmiş kasaya atmamış ya götürmüş devlete ödemiş,şimdi size cebinden mi versin?
Geriye dönük vergi indirimi talepleri işverenin bağlı olduğu vergi dairesine tüm ayları belgelendirmek suretiyle yapılır.
Forumda bu konuda ayrı başlık var orada detaylı anlattım.

Asla demeyin
Ben ve benden sonra vergi indirimi alan herkese geriye dönük vergi indirimlerini ödedik :)

Eyüp Bey;
belge elinize geçene kadarki bir iki ayı tamam vergi dairesine düzeltme falan gönderip halledebilirsiniz.
Ben geçen yıl geriye dönük 4 senelik aldım,hangi işveren verebilir bunu?

Ben 28 ağustosta 2014 te vergi indirimine başvuru yapmıştım.Şirket geçen gün ödedi eylül-ekim kasım aylarını
3. derece vergi indirimim var.Aylık 38 tl yansıtmışlar.Akşam ödeme dekontunun resmini yüklerim inanmayan arkadaşlar varsa.
Hakkınızı arayın ,ödeme yapmaz diyen arkadaşlar demekki ödemiyoruz diyince vaz geçmişler.

Vergi indirim belgesi gelmeyen arkadaş vergi dairesine git sor .Ben gidip elden vergi dairesinden aldım.
İş yerine gelmesi uzun sürüyor.

Ufukalp bey,
Vergi indirimleri genelde 2-3 ay içinde sonuçlandığı için işyerleri pek problem çıkartmıyor.
Sizinki ekstrem bi durum sanırım

Eyüp Bey, evet benimki farklı bir durum ve dediğim gibi hiçbir işveren de böyle bir durumda geriye dönük ödeme yapamaz.
İşveren personel müdürlüğü ile inatlaştık biraz.
Emeklisin vergi indirimi uygulanamaz dedi önce ben uygulanır dedim. Yasalar genelgeler bilgi edinme cevapları vs...
Sonra İstanbul vergi dairesinden ...........' in dosyasının incelenmesi sonucu 3. derece vergi indirimi uygulanması şeklindeki yazıyı da burası İzmir gerekçesiyle kabul ettiremedim.
Dosyamı İstanbul'dan İzmir'e naklettirip İzmir vergi dairesinin işverenime tebliğ etmesini sağladım.
Bürokrasi,posta falan derken zaman geçti işte :)
Yazı geldikten sonra geriye dönük 52 aya ait ayrı ayrı maaş bordroları imza sirküleri vs belgelerle işverenin bağlı bulunduğu vergi dairesinden talep ettim ve aldım.

Merhabalar arkadaşlar ben vergi indirimi için ankaraya evrakları gönderdim dereceye girdiniz işyerine gönderildi diye evisten okudum lakin 25 gün oldu evrak hala gelmedi ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler ben Kemal

Beklemeniz gerekiyor.
1 ay içinde elinize ulaşır.

Merhaba @Ufukalp,

4 senelik geriye dönük nasıl aldınız? Benim de geriye dönük uzun süreli var. Size İşveren mi ödemeyi yapan, yoksa vergi dairesi mi? Vergi dairesine dilekçe verdiyseniz işveren sizin için düzeltme vermiş olması gerekir değil mi? İşvereni karıştırmadan nasıl alabiliriz. Çünkü özel sektör de sıkıntı çıkarabilirler. Yardımcı olmanızı rica ederim.

İsmail1710
Geriye dönükten kastınız vergi indirimi onaylanıp işyerine gelene kadar ki birkaç ay ise, işveren düzeltme ile halledebilir.
Ama uzun bir süreden bahsediyorsanız işverenin bağlı olduğu vergi dairesine başvuru yapmanız gerekiyor.

Üst Alt