Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önce malülen emekliliği hakedip sonra vergi indirimi ile emekli haketmek hakkında?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
661
Reaksiyonlar
426
3600 gün primi olan bir kişi malülen emekli olur.
(2250 SSK + 900 EM.SAN. + 450 AS.BOR. =3600 GÜN)

(Bu kişinin ayrıca % 80 vergi indirimi vardır)
(15 yılı doldurmadığı için vergi indirimi ile emekli olamamaktadır)

Kişi malülen emekli iken 15 yılı doldurduğu zaman
kendi isteği ile engelli emekliliğini hakedip hiç uğraşmadan

VERGİ iNDIRIMİ İLE EMEKLİLİĞE DİREK GEÇİŞ YAPILABİLİR Mİ?

Aydın bey,malulen emekliliği kazanmışken,engelli emekliliğine geçiş istemenizin sebebi nedir acaba,engelliden emeklilik malùlenden dahamı avantajlı.Keza bende malulen emekli olmak için mahkemelerde uğraşıyorum ve elimde %85 engelli raporum var,engelli emeklilik daha avantajlıysa bilmek isterim.teşekkürler.

AYDINYAVUZ,
Malulen emekli olur emekli maaşını almayı hak eder. 15 yıl dolduktan sonra bir iş yerinde ssk lı olarak çalışmaya başlar ve malulen emekli maaşı otomatikman kesilir.
Bireyin vergi indirim hakkı da olduğu için ssk dan çıkış alır ve sgk ya erken emekli olmak için vergi indirim belgesi ile müracaat eder.

Oficer,editörüm.birde maaş bakımından hangisinin daha avantajlı olduğu hakkında bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkOficer,editörüm.birde maaş bakımından hangisinin daha avantajlı olduğu hakkında bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

Mehmet005

Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise malulen emekli maaşı %10 yüksek verilir. Onun dışında malulen emeklilikte erken Yaşlılık emekliliği arasında maaş açısından anlamlı bir fark olmaz. En erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa, olmak lazım. En büyük avantaj bu.

AYDINYAVUZ malülen emekliliğin hayırlı olsun darısı bizim başimiza olsun . 3600 gunle ne kadar maaş baglanacak bilgin var mi

mehmet b.

aydın yavuz un emekliligi kolay oldu raporu aldı emekli oldu sizinki neden böyle uzadı hiç anlam veremiyorum aynı rapor herşey aynı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM Hiç deme kardeşim . Ama aydın yavuz geçen rapor çikarttıgında bizimki ğibi 2.3. hastaneye sevk etmişlerdi ve sonuçta emekli olamamişti. Okudugum kadarı ile . Ama bu defa hastanemi işini tam yaptı . Aydın kardeşim mi tecrübeli oldu tam yaptı . Bilmiyorum ama kolay olmuş . İkinci hastaneye sevk etmemişler . Olumlu sonuç almiş . Allah isteyen bekleyen herkese nasip etsin .

AYDINYAVUZ

aydının emeklilik serüvenini biliyorum ilk hastaneden %80 almıştı daha önce sonra ara karar vermişlerdi 2 hastane daha gezmişti sonrasında red
ama şimdi yine başvurdu ilk aldıgı hastaneden tekrar aldı yine %80 verdi direk emekliligi onaylandı
aradaki farkı anlamadım rapor aynı rapor sgk neden böyle çelişkili işler yapıyor bence doktorların o anki ruh haline baglı sgk daki kurulun

aslında daha önce ilk gittigi hastaneden %80 almış o zaman neden ara karar veriliyor anlamıyorum o zamanda emekliligi onaylanması gerekti bu kadar uzamaması lazımdı

Vatandaşı kaç ay süründürürseler devlete okadar kar ettirdiklerini düşünen masabaşı memurlarımız olduktan sonra daha çok vatandaş böyle sürunur,

AYDINYAVUZ ilk aldığin hastaneden mi ? Aldın bu defa raporu . Aydın kardeş bilgi verirmisin hastane ilk raporu gönderdiğinde neden ara karar başka hastaneye gönderdi sgk bu defa neden onayladı ara karar vermedi .aynı hastane aynı işlemler degil mi ne değiş ti ? Ara daki fark nedir bilgi verirmisin biz lere bir faydası olur inşallah .

İlk seferde 3 hastaneden RAPOR ALMIŞTIM.
1. HASTANE % 80 ŞİZOFRENİ "Ted. Çal. Olan. Olmayan" ve
......................SGK BU ALDIĞIM RAPORU YETERLİ GÖRMEDİ, görmemiş ki
......................ARA KARAR İÇİN BAŞKA HASTANEYE SEVK YAPTI.
2. HASTANE (Kararı tedavi gördüğüm hastaneye bıraktı)
3. HASTANE ( ANKSİYETE "Ted. İşlev. Düzelmeyen" dedi, yani % 50,
...................BU RAPORU VEREN ÜVİVERSİTE HASTANESİ yani KISACASI KESTİRİP ATTI.
....................KISACASI BEN SENİ EMEKLİ FALAN ETMEM DEMİŞ OLDU.

ŞİMDİ RAPORU ALDIĞIM HASTANE İLK ALDIĞIM HASTANEYLE AYNI.
2 SEFERDE ŞİZOFRENİ DEN % 80 Ted. Çal. Olan. Olmayan DEDİ.
2. SEFER RAPOR ALDIGIM DA ŞUBAT 2017 den beri MÜCADELE ETMEKTEYİM.
..............................YOK TESTİYMİŞ YOK SOSYAL İNCELEMEYMİŞ YOK RANDEVUYMUŞ.

malulen emeklilik zor oluyor nedense

hastanede hiç yattınmı aydın epikıriz raporun varmıydı

Yattım ruh sinir hastanesinde.
Epikriz raporumda vardı.

Malüliyet raporunu aldığım hastanede 5 yıldır
İlaçlarımı düzenli kullanmaktaydım.
Ve takibim bu hastanede yapılmaktaydı.

AYDINYAVUZ . Hastanenin hatası ilk baş vurdugunda testi yatışi ve bütün belgeleri eksiksiz verseymiş . İlk başvurdugunda emekli olurmuşşun demekki . 2 yılına mal olmuş ama . Allahtan bu sefer tamam lamişlarda onayladı sgk . Hayırlı olaun inşallah maaşinda yuksek baglanır . Emegine deger .

mehmet b.
alakası yok rapor rapordur 1 sayfa kagıttan ibarettir aydınınki hastanesi nin prosedürü öyle oldugu için bakırköyün teşşizi iyi koymak için test sosyal inceleme falan fistan yapıyor sonuçta sgk ya 1 sayfa kagıt gidiyor ya tedaviyle çalışma olanagı veren yazıyor yada çalışma olanagı olmayan şizofreni diye yazar başkada bişey yazmaz zaten agzı gözü yok raporun

AYDINYAVUZ
aydın aldıgın raporu kopyalasana bi görelim
başka konuda sanki görmüştüm kopyalamıştın link versene bulamadım

AYDINYAVUZ KARDEŞİM ne yaptın malülen emekligi maaşini alıyormusun yoksa engelli emekliliğini mi bekliyorsun . Şafak sayıyorsun takip ettiğim kadarı ile neden malülen emekliliği istemiyorsun .

şu an 1860 gün ile malulen emekliyim,

konu başlığıyla ilgili olarak malulen emekliliğimi iptal edip çalışmaya başlasam 3600 gün ile vergi indirimi ile emekli olabilirmiyim (%80 raporum var)

yaşa takılma durumu var mı kaç yaşında emekli olabilirim;
sigorta başlangıcım 1993 ve 42 yaşındayım.

@officer @OturanBoğa

@mehmet b.

Vergi indirimi ile emeklilik daha çok avantajlı. %80 vergi indirimim var.
Ve benimde 415 günüm kaldı vergi indirimi ile emeklilik için.

@ahmet75

Önce primi 3600 güne taşıyacaksın.

@AYDINYAVUZ kardeşim malülen emekli maaşin ne kadar alıyormusun iptal mi ettin

@AYDINYAVUZ eşiminde malülen emekliliği onaylandı . Bu arada 3680 günü var 20 yıldan beride sigortalılık süresi var . Engelli emekliliği olsa daha mi iyi olur du ? Ne gibi avantajı var ? Bilgilendirirsen sevinirim .

AYDINYAVUZ

5510 nolu kanunla değil 506 nolu yasaya göre emekli olacağım sanırım çünkü sigorta başlangıcım 1993..
bu durumda 3600 günü tamamlarsam kaç yaşında emekli olabilirim
yani şafak kaç olacak diyelim kısaca?

mehmet b.

Bu forumun üst kısımlarında OturanBoğa nın bu soruya verdiği yanıt aşağıdadır.

@Mehmet005

Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise malulen emekli maaşı %10 yüksek verilir. Onun dışında malulen emeklilikte erken Yaşlılık emekliliği arasında maaş açısından anlamlı bir fark olmaz. En erken hangi statüde emekli olunabiliyorsa, olmak lazım. En büyük avantaj bu.

ahmet75

15 yılı 2008 yılında doldurduğunuz için geriye bir tek
1860 olan prim gün sayısını 3600 e taşımak kalıyor.

Yaşla alakası yok vergi indiriminin. Şöyle ki 1993 yılında
ilk SSK lı oldunuz. Ve %80 ve üstü vergi indirimi mevcutsa eğer
İlk SSK tarihinden itibaren 15 yıllık süreyide fazlasıyla
doldurduğunuz için yaşı falan beklemeden 3600 günü
doldurduğunuz tarihte emeklilik dilekçesini verirsiniz.

İlk hedefiniz 3600 günü doldurmak olsun. Yani şöyle böyle
5 yıl gibi bir prim yatırma süreniz var ve 2022 yılında nasip
olursa eğer HiÇ ARA VERMEZSENİZ emekli olabilirsiniz.

AYDINYAVUZ

Benim anlamadığım kısım malulen emeklilik ile ilgili forumda bir arkadaşımız %60 raporun varsa 1800 gün ile olabilirsin demişti 5 yıl daha mı uzadı bu durum?

@TahaAY

YOK TAHA MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN 1800 GÜN ŞARTI VAR

VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK İÇİNSE EN AZ 3600
GÜN PRİM OLMASI ŞARTI VAR.

AYDINYAVUZ Şimdi benim %60 raporum var yaklaşık olarakta 3300 günüm var. Emeklilikte düşünmüyorum çalışırken para daha çok geliyor abisi ev felan almam lazım dünyalık telaş işte. Sorum şu olacak 3600 gün içinde 15 yıl şartı yok mu? Oda mı kalktı?

Üst Alt