Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önce Mehmetçik Vakfı'ndan maaş bağlandı, sonra kesildi!?

burak sude

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba

ben 1999 yılı Ağustos ayında askere gittim askerden evvel sivilde gözümden geçirmiş olduğum bir ameliyatım vardı sol gözümdeki mercek alındı görme kaybı oluştu sol gözden olduğundan ve görmenin kısmi azlığından askerlik yoklamasında ve acemi birliğimde Manisa askeri hastanede bu rahatsızlığımın askerliğe engel olmadığı kanaatine varılarak askerliğe devam ettirildim
usta birliğimde 5-6 aylık asker iken yazıcı olmamdan ve görev yaptığım karakolda asker sayısının azlığından geceleri 24 e kadar yazıcı olarak 24-03 yada 03-06 nöbet tuttuğumdan günlük maksimum 2-3 saat arası uyku ve dinlenme sürem olduğundan yoğun tempo nedeniyle gözlerimdeki ağrı neticesinde doktara gittim beni iskenderun askeri hastaneye gönderdiler ordanda gözüme mercek takılması için Ankara Gataya sevk edildim
Gatadada bana mercek ten sonra askerliğime devam edeceğim söylendi Fakat takılan mercek göze uyum sağlamadığından ve hastane tarafından enfeksiyon kaptırıldığı için yoğun bir tedavi uygulandı mercek tekrar geri çıkartıldı ve bu ameliyatlardan dolayı görme tamamen kayboldu ve artık tedavi sürecide olmadığından Askerliğe elverişli değildir raporu verildi.

Birliğimdeki komutanım Mehmetçik vakfına bir yazı yazmış bana ordan bir miktar tazminat ödendi ve 5.ve 6. derece engelli maaşı bağlandı bir süre bu maaşı aldım sonra bir yazı geldi Mehmetçik Vakfından olayın askerden önce den kaynaklandığı tespit edildiği için ödeneğiniz kesilmiştir denildi
bu durumda ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz

burak sude

Karara karşı itiraz edip yeniden değerlendirilmesini isteyin. Askerden önce hastalığın olması ayrı, askerlik şartlarından dolayı rahatsızlığın ilerlemesi ve askerliği yapmaya engel olacak düzeye çıkması ayrı! Israrla hakkını aramanı öneririm.

OturanBoğa

konuyla ilgili avukata danıştım bu tür davalarda zaman aşımın 1 yıl olduğunu yani bi hak talep edemeyeceğimi söyledi

Benim de benzer birndurumum var bana askerdeyken kronik psikoz teşhisi konarak muafiyet verildi giderken sağlam raporu vermişlerdi şu an %45§ raporum var başvuru yazısı gönderdim kabul edilmedi sizce neden olabilir yapabileceğim bir şey var mo bunun için?

Gorme engelli arkadasim bende 1 yildan kisa bi sure icinde dava acabilirsin diye biliyorum ama maasin yeni kesildiyse acilen davani ac diger arkadas saglam verildi sana ama seninde haberin yoktu rahatsizligindan bende ayni sekilde askerde bobrek yetmeZligim ortaya cikti ama bisi cikmaz sana bana cikmadi cunku yapilan muayene belli ellere bakiyo goze bakiyo vs oylesine muayene

Üst Alt