Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önce ssk, sonra memurluk ve % 46 rapor ile emeklilik şartları nedir?

esra-han

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01/08/1998 Saglıklı olarak SSK ilk işe girişim
SSK Gün Sayım 2410

27/06/2005 Saglıklı olarak Devlet Memurluguna Baslangıcım

2013 yılı %46 Rapor ile 3. Dereceden Vergi indirimi kazandım

Vergi indiriminden emekli olabileceğim söyleniyor tam olarak ne zaman emekli olabilirim

Sigorta başlangıcınız 98 itibariyle geçerli olur.

(Emekli sandığı başlangıcı - sigorta prim günü = sigorta başlangıcı)

Emekli sandığından sonradan engelli olanlar şu şartlarla emekli olurlar:
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Vergi indiriminin emekliliğinizde faydası olmaz, emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum sevkiyle yeniden rapor almanız şart. Elinizdeki raporu kabul etmezler.

Lütfen daha dıkkatlı okuyup cevap verırmısınz bır umut bılgılenmek ıcın soru yazıyoruz yanlıs yonlendırmeyınız daha once de buna benzer sorular var yenı rapora gerek yoz yazmıssıız asagı yukarı hesap yapıp emeklı olunabıleceklerı tarıhı yazmısınız

Onlar memurluğa engelli statüsünde giriş yapanlar. Siz sonradan engelli olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben mi yanlış anladım, sağlıklı olarak-normal başladım gibi şeyler dediğiniz için ben hiç engeliniz yok olarak algıladım. Eğer memurluktan önce engeliniz varsa, bunu ispat ederseniz hiç almazsınız rapor.

Ama vergi indirimi ile emeklilik sadece 1 Ekim 2008'den öncesi sigortalı olup ssk'dan emekli olacaklar içindir.
VE birde memurluğa engelli statüsünde başlayanlar, memurluktan önce raporu olduğunu ispat edenler rapor almazlar, vergi indirimleriyle de alakaları yoktur.
Bunun dışında herkes emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevkiyle yeni rapor almak zorundadır.

Farkını sordum ben aslında size;
Memurluğa başlarken % 40 ve üzeri raporunuz var mıydı?
Bunu ispat edebiliyorsanız 15 yıl hizmet ile yani 5400 gün ile olursunuz.
Ama engelim yok diyorsanız o tarihte yukarıdaki şartlara göre emeklilik zamanında kurum sevkiyle yeni rapor alma şartıyla olursunuz.

memurluga sağlam raporu ile başladım memurlugun 8. yılında %46 rapor ile muracatettım ve 3.dereceden vergı muafıyetı kazandım

O zaman emeklilik talebiyle başvurduğunuzda aldığınız rapor dışındaki raporlar kabul edilmez en başta söylediğim gibi.

Üst Alt