Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önceden alınmış engelli aracıma, şimdi kullanabilecek kişi ismi yazdırma!?

Çağrı4545

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar... sağ bacak amputasyonu sebebi ile elden gaz fren tertibatılı olarak aracımı almıştım zamaninda ve aracı alırken ruhsata aracı kullanabilecek kimsenin ismini yazdırmamıştım... Şuan babamın ve kardeşimin ismini yazdırmak istiyorum...
1. Güncel mevzuata göre isimlerini yazdırmama gerek var mi kullanabilmeleri için ?
2. Gerek varsa eğer nasil yapabilirim?
Cevap veren olursa çok sevinirim

Merhaba Çağrı4545, ben de sağ ayaktan engelliyim, elden gaz-fren tertibatlı araç kullanıyorum, 3.dereceye kadar aileden birilerinin kullanabilmesi için benim yaptığım işlem İstanbul'da şu şekildeydi, Aracımı 2019 yılında TSE'ye götürüp 520 TL. ödeme yaptım ve orada yapılan inceleme sonucu bana bir evrak verildi, verilen evrakta "Araç üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu araç engeli olmayan kişinin kullanımına uygundur" diye bir belge verildi.

Cevabınız için teşekkür ederim...Aracim 2015 model yine de bu işlemi şuan yaptırabilirim öyle mi?

Evet şimdi de bu işlemi yaptırabilirsin.

TSE'den aldığım[FONT=sans-serif] evrakta [/FONT]"Araç üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu araç engeli olmayan kişinin kullanımına uygundur" diye bir belge verildi.

1- Trafik şubesine gidip bu bilginin sisteme veya ruhsata işletmek istiyorum dediğimde, böyle bir uygulamanın olmadığını ve ruhsat işlemlerini noterde yaptırmam gerektiğini söylediler,
2- Notere gittiğimde ise ruhsata böyle bir uygulama olmadığını yani "bahse konu[FONT=sans-serif] [/FONT]"Araç üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu araç engeli olmayan kişinin kullanımına uygundur " böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söyleyerek ruhsatta her hangi bir işlem yapmadılar.

Arkadaşlar sizden öğrenmek istediğim,
Aracımı aileden "3.derece olan" biri kullanırken Trafik polisi çevirdiğinde cezai işlem uygulayabilir mi;

Ayrıca; Ruhsata bu tür yazıyı yazdıran arkadaşlar var mı; var ise İstanbul'da hangi noterde veya Trafik şube müdürlüğünde bu işlemleri yaptığını yazıp, bilgilendirirseniz sevinirim.

Çapa63

2- Notere gittiğimde ise ruhsata böyle bir uygulama olmadığını yani "bahse konu"Araç üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, söz konusu araç engeli olmayan kişinin kullanımına uygundur " böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söyleyerek ruhsatta her hangi bir işlem yapmadılar.

İş bilmeyen notere gitmişsin elindeki evrağın 30 gün süresi var araç tescilinde uzman noterler yapar.

işlem yapmayan noteride şikayet et.

Üst Alt