Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önceden hak ettiğim vergi indiriminin memurlukta da geçerli olması hakkında..?

keteciler

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben 04.01.2008 tarihinde ssk lı olarak işe girdim. Vergi indirmine başvuru yaptım
%45 oranla 22/01/2008 tarihinde onaylandı ve bu tarihten itibaren vergi indiriminden faydalanabilir yazısı işyerime ve dolaysıyla bana iletildi.Daha sonra Mart 2011 De sağlık bakanlığının açmış olduğu sınavı kazandım ve hastanede göreve başladım Mutemetlik vergi indirim için yazı veya belge istedi bende geir müdürlüğüne gittiğimde daha önceki aldığım vergi indiriminin geçerli olduğunu tekrar başvurmama gerek olmadığını söyleyim arşivdek bulunan vergi indirimi yazısına dair maliye bakanlığından vergi dairesine, oradan çalıştığım işyerine ve raporun fokokobilerini çekip mutemetliğe vermemi söylediler.Bende almış olduğum bu fotokopileri mutemetliğe verdim ve fotokopileri kabul edip işleme konup vergi indriminden faydalandırıldım
Soracağım şu ki bu yolla ileride bana herhangi bi sıkıntı çıkar mı çünkü hastaneye değil daha önceki işyerime gönderilen yazıdaki vergi indirimi yazısı ile faydalandırıldım ve elden teslim ettim

Çok teşükkürler...... Hani şunun için sordum ileride emekli olcağım zaman evraklar incelendiğinde karşıma bu çıkar mı? çünkü resmi olarak herhangi bi gelen evrağa kayıt yaptırmadım direk elden fotokopilerini verdim. hiç birşey olmaz demissiniz biraz konuyu açıklarmısınız lütfen
Peki emekli olacağım zaman emekli sandığı vergi indirimi yazsını VE Raporu çalıştığım resmi kurumumdan mı yoksa vergi dairesinden mi ister.eğer kurumum (hastaneden) dan isterse çalıştığım kurumda fotokopisi olduğundan bi sorun olmaz mı ? Emekli olacağımız zaman tekrar rapor almamız gerekecekmi %40 sürekli raporum var eğer cevap verirseseniz çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim BÜLENT BEY K.İB.

Hele bi ogün gelsin emekli olursun korkma! Elinde kazanılmış hakkın var..
Tekrar tekrar rapor almassın vergi dairesinde elindeki yazı zaten kayıtlı.. Yani baki.. Elindeki indirim belgesi ile başvurur işlemlerini sürdürürsün:eek:

Ama orjinal metin belge yokki fotokopiler var SIKINTI OLUR MU

bir sıkıntı olmaz maliyede kayıtlı zaten

benzer sorun bende de vardı,
1999 yılında sakat statüsünde vergi indirimi alarak devlet memuru oldum..
2003 yılında başka bir kuruma nakil yaptırdığımda sakat statüsünde işlem yapılmadığı gibi vergi indiriminin işleme konulmadığını gördüm...

Geçenlerde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın bilgiedinme@ivdb.gov.tr email adresine bilgi edinme amaçlı mail gönderdim.. Emekliliğim geldiğinde yeniden rapor isteyip istemediklerini sordum.. 18 gün sonra resmi bir mail aldım.. Son paragrafı şöyle bitiyor...

"Bu itibarla Merkez Sağlık Kurulunca çalışma gücü kayıp oranlarına ilişkin verilen kararlar kesin olup ........................'in rapor tarihi olan ../../1999 tarihinde üçüncü derece sakat hizmet erbabı için tespit edilmiş olan sakatlık indiriminden faydalanma hakkı devam etmektedir. Sakatlık indiriminden yararlanmak için tekrar başvuru yapmasına gerek bulunmamakta olup emeklilik ile ilgili sormuş olduğu hususlarda Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmesi gerekmektedir.” denilmektedir."

Cevaplarınız için Hepinize çok teşekkür ediyorum. Avni ABİ (ANTİ OKSİDAN ) SEN 1999 DA MEMUR OLMUSSUN Ama ben özel bir işyerinde Yani şahıs adına kayıtlı bir işyerinde sigortalı iş başlayım orada başvuru yapım vergi indiriminden faydalandım. bu aynı şeyi ifade eder mi yani özeldan memurluğa geçiş yaptım.Peki ben bu şekilde Engelli Memur olarak erken emekli olabilirmiyim? Bİrde abim yazıda emeklilikle ilgili sormuş olduğunuz hususlarda sosyal güvenlik kurumuna başvurunuz demiş bunu biraz daha açabilirmisiniz ?
Şimdiden çok teşekür ederim....
Abilerim kusura bakmayın diyeceksiniz ki şimdiden emekliliği düşünüyor allah inş. herkese kısmet eder benimki sadece tedbir ve bilgi amaçlı olup yanlış bi adım atmayım diye çünkü çok zorluklar çektim buraya gelene kadar beni ancak sizler anlarsınız

1- Özelde de başlasanız devlette de başlasanız farketmez, vergi indirim hakkı daimidir.Vergi indirim hakkınız var ve erken emekli olabilirsiniz....

2- Özelde çalıştığınız süreyi (eğer sigortalı çalıştıysanız) şu andaki devlet memurluğunuza saydırabilirsiniz. Buna "Hizmet Birleştirmesi" denir... Örneğin özelde 3 yıl çalıştıysanız emekliliğiniz için 12 yıl kalmış demektir. Bunun için özelde hangi tarihler arasında çalıştığınızı belirten bir yazıyı çalıştığınız kurumdan alıp şu anki kurmunuzun mutemetliğine bir dilekçe ile vermeniz yeterlidir.

3- "Emeklilik için sosyal güvenlik kurumuna başvurunuz" ibaresini anlamı şudur: "Biz sadece vergi indirim hakkınızla ilgili bilgi verdik, emekliliğinizle ilgili bilgiyi SGK'dan alacaksınız."

Memurlukta vergi ind.sadece maaşınıza etki eder. 5510 sayılı yasa çıktıktan sonra memur olduğunuz için emeklilik gününüz geldiğinde tekrar hastaneye sevk edileceksiniz %40 ve üzeri rapor alır iseniz emekli olacaksınız..
Kazanılmış vergi ind. hakkı bakidir.Tekrar vergi ind. hakkı almanıza gerek yok..

Vergi indirimi olmadan 5510 yasaya göre erken emeklli olabliyormuyuz yani engelli memur olarak çalışıyorsak ama vergi indirimden yararlanmıyoruz 15 yılda mı emekli oluyoruz.....

aliş şerif;
kafa karıştırmayın; emekli olabilmeniz için vergi indirimi almanız şart..

Seyhzde66;
5434/39j maddesine göre:
"Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine emekli edilirler" maddesine istinaden 15 yılı dolduğunuzda emekli olabilirsiniz.

çok teşekürler allah işinizi gücünüzü rast getirsin

aliş şerif;
01.10.2008 yılından önce ssk lı olanlar vergi ind.hakkı kazanmadan engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olamaz. Erken emekli olmak isteyen vergi ind.hakkı almalı...
01.10.2008 yılından sonra ssklı olarak çalışmaya başlayan engelli birey vergi ind. hakkı alsa bile gün ve yıl şartını tamamladığı vakit tekrar hastaneye sevk edilir ve %40 üzeri rapor alır ise erken emekli olur..
Seyhzde66;
Sen şu linki incele
http://www.engelliler.biz/forum/eme...li-statusunde-memur-olanlarin-emekliligi.html

Üst Alt