Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Önceden vergi indirimim vardı. Yeni işyerinde yeniden mi alacağım?
slm arkadaşlar ben iş bulamadığım için kendi sskmı ödemeye başladım köyde bir bakkaldan kendimi çalışan göstererek benim 1buçuk yıl ssk ödemem gerek daha önce çalıştım vergi indirimi almıştım benim sorum seneye 11.ayda doluyo benim ssk günüm ben şimdi vergi indirimi alayımmı yada seneye günümün dolmasına yakınmı vergi indirimine baş vurayım.
vergi indirimi bir kere alınır; ne kadar iş değiştirirseniz değiştirin, vergi indirimi bir kere alındığından ve her işyerinde de geçerlidir. Muhasebeciniz var ise bildiriniz. yok ise sıkıntı yok. Muhasebeci vergi dairesine durum bildirir ve numarasını alır işleme koyardı: amaç gereksiz vergi ödememek..
Emekliliğiniz geldiğinde SGKya yazı yazar vergi indiriminden faydalandığınızı da bildirirseniz olur biter: Sıkıntı olmaz...
diğer foruma yazmışsın...
umarım yöneticiler birleştirir...
Sakatlık oranınızın değiştiğini söylüyorsunuz...
Baştan yazayım...
17 yaşında iken yatırılan primler sigortaya esas alınır. ama emekliliğe esas alınmaz.
1999 tarihinde 18 yaşında iken çalışıyor iseniz o tarih geçerli olur.
şimdi vergi indirimine geliyoruz..
3. dereceden vergi indiriminiz mevcut diğer forumda okudum...
Vergi indiriminin amacı: sizin erken emekli (diğer adı ile engelli emekli) olmanızı sağlar ve devlete gereksiz vergi ödemenizi engeller. O vergi sana yansır.
eğer tekrar heyete girer sakatlık oranınızı 2 dereceye getirirseniz.
3 dereceden daha erken emekli olursunuz. bunun için çalıştığınıza dair yazı alıp tekrar ilde iseniz defterdarlık yada ilçede iseniz mal müdürlüğüne gitmeniz gerekecek. tekrar heyete tekrar vergi indirimine tabii olacaksınız..
Not: erken emekli ile normal emekli arasında fark yoktur. Erken emekli olmanın bir kuralı: 1 ekim 2008 den önce ise girmiş ise vergi indiriminden faydalanmak. Vergi indiriminden faydalanamıyorsa herkes gibi normal emekliliği bekler.
benim şu anda ssk ödediğim yer köyde sıradan bir bakkal basit vergi usulüyle çalışan bir bakkal ben burdan maaş almıyorum ricaya minnet çalışıyo görünüyorum ssk ödemek için.ben 2013 emeklilik için hastaneye sevk edildim ankaradan gelen sonuç yüzde60 malül görünmediğiniz için red edildi diye geldi.benim net olarak öğrenmek istediğim konu tam olarak emekliliği hangi yılda hak ettiğim 3derce vergi indirimiyle.benim sskdan 1261 gnü doldurmam gerekiyomuş yani bağkurdan 4300 gün olması bana yetmiyo
malül başka erken emeklilik başka
Malül demek; işe başlamadan ya çalışıyor yada az sakat olmak ama sonra hiiiç çalışamayacak durumda olmak demek..
Sizinki önceden var olan sakatlık veya sonradan varolan %40 sakatlık ile çalışmak demektir. Malül emeklilik zordur kabul edilmesi zordur. Ama erken emeklilik sakatlık derecesine göre değişir.
bu arada heryere yazma:ilk yazdığın forumunu koru ve hakim tut: benden başka diğer kardeşler sana fikir verir yardımcı olur...
SSK.lı emekli olmak daha mantıklı. ama SGK son 7 yıl içinde hangi kurumdan fazla prim yatmış ise ona bakar. Bağkur mu fazla SSK mı fazla siz bileceksiniz.
Bağkur iken de engelli emekli olabilirsiniz dikkat çekerim malül emekli değil erken emekli..
ben bilmiyorum soruyorum bana burda 2015de bile olucam söylendi ama burda birinin dediği birini tutmuyo bu yüzden durmadan soruyorum bakarsanız eski konulara herkes değişik bişey söylüyo
sağlam bir insanda okadar yılda emekli oluyo nerdyse ne öğrendim ben erken emekli olmaktan
eskiden 15 yılda emekli olunuyordu: bu haber doğruydu. ama yasa ile kademeli olarak değiştirildi.
Şimdi 15 yıl diye bir kavram yok var ama
1. sakatlık derecesi ne olursa olsun :1991 ve o tarihten önce işe girmiş olmak.
2. sakatlık oranı %80 ve üzerinde olmak bunuda vergi indiriminde göstermek.
sizin durum 3 derecede ve 20 yılda emekli olursunuz
SGK doğum tarihine bakar ...
Sonra işe giriş tarihine bakar...
Sonra vergi indirimine bakar...
Sonra Primlere bakar...
Bunlardan biri eksik ise işlem yapmaz...
Önce doğum taarihinizi veriniz.
sonra işl işe giriş tarihinizi ama 18 yaşında olduğunuz tarih önemli.. Şayet 18 yaşında olup da çalışmıyorsanız o yaştan sonraki ilk işe giriş yılınızı veriniz...
Şimdi primleri yazınız...
Listeyi sana açıklarım...
arkadaşınız 77 doğumlu ise onun zaten emekliliği çoktan gelmiş olur...
Bağkur iken yatan primler ayrı hesapda durur..
SSK iken yatan primler ayrı hesapda durur..
Hizmet birleştirmesi yapmazsanız yada talep etmezseniz;
SGK sizin son primleriniz olan SSK.ya bakar...
Yani anlayacağın bir nevi işgüzarlık...
Önerim şu: emekliliği bekleyene kadar hizmet birleştirilmesi talep ediniz dilekçe yazınız SGK.ya veriniz. Sonucun elime ulaşmasını talep ediyorum deyiniz.. O belgeleri de saklayınız...
Emekliliğiniz geldiğinde tereyağdan kıl çeker gibi olsun demek istedim: İşlemleri hazır vaktiniz var iken hallediniz derim...
bugun bır arkadasım emeklı oldugunu söyledi. sıgorta aslangıcı 1997 nin 9 ayı %55 engelli sgk basvurdu 2015 in 3 ayında emeklı oldu. normalde hesaplara göre 2015 in 10. ayında olması gerekmezmıydı.hesaplamada yılmı baz alınıyor ;aymı bılgı verırsenız
c.dogdu
Sizin arkadaşınız 3 derece engelli olduğundan 18 yıl 4080 günden emekli olabilir bu durumda 1997 yılının 9 u ayında iş başı yapmış sada yıl olarak 9 ayda dolduruyor bu durumda kurum emekli etmez ancak arkadaşınız sgm li olmadan askerlik yaptı ve bunu borçlandıysa sgm başlama tarihini öne çekmiş olabilir Tam bir bilgi alırsanız net cevap alırsınız