Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öncesinde sigortalıydım, 2013'de memur oldum. Ne zaman emekli olurum?

alone63

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar 1980 doğumluyum 1999 kasım ayın da engelli olarak sigortalı çalışmaya başladım. rapor oranım 60 vergi indiriminden yararlanıyorum 2013 yılına kadar devam ettim toplam gün sayım 4476. 2013 yılında kamuda memur olarak başladım halen devam ediyorum bu durumda emekli nasıl olurum emekliligim hangi yılda olur. ustalarım yardımcı olursa sevinirim teşekkürler...

alone63

Her ne kadar "%60 ve üzeri olduğunda mevzuata göre doğuştan engelli olmak" şartı bulunsa da, uygulama aşağıdaki tabloya göre oluyor diye görüyorum.

Emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihini gün/Kasım 1999 olarak alıp aşağıdaki tabloya göre hesaplayacaksın.

Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile alacağın rapordaki oran belirleyici olacak.

bagkur.PNG

Not: 1261 gün memur olarak devam etmelisin ki memur (4c) statüsünde emeklilik gerçekleşsin.

Üst Alt