Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkoloji hastasıydım, engelli raporu alabilir miyim?

yürüyensolucan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar ,

2011 yılında osteosarkom 6 kür kemoterapi aldım , sol ayağımdaki kaval kemiğin ( tibia ) yarısı kesilip kadavra kemik konuldu ayağımda 1 cm kıslaık ve dışa doğru yamukluk var amelıyattan bu zamana kadar konulan kemik hala çatlak duruyor ama yürümeme engel dğeil sadece biraz aksıyorum . Bundan dolayı Engelli raporu almak ıstıyorum . Herhangı bır onkoloji atlatan hasta bıreylere %40 verılıyor dıye bılgılendırme gördüm ama net bilgiye sahip değilim . O zamanda tedavi gördüğüme dair tüm evraklarımın fotokopisi bende mevcut . Basvuru ve süreç hakkında bilgi alabileceğim arkadaşlara ihtiyacım var . Engelli raporu alabilir miyim tahmini olarak ortalama ne kadar bi oran çıkar ?

Merhaba,

Kanser geçirmiş hastalar, tedavi bitmiş ve nüks yoksa ilk beş sene için %60, sonrasında süresiz %40 engelli raporu alabilirler. Kisaliktan da belli bir oran alabilirsin ama min %40 kesin. Engelli raporun için tedavi gördüğün hastaneden rapor alirsan daha kolay ilerliyor işlerin.

Çok teşekkür ederim abicim öncelikle , Ben Ondokuz Mayıs Üniversite hastasinde tedavim oldu fakat orası rapor vermıyor sanırım eğitim araştırma veriyor. Ben oradan tüm gördüğüm tedaviler hakkında yaklasık 70/80 sayfa döküm aldım , harici olarak epikriz almama gerek varmıdır teşekkür ederim ? Bir de heyete basvurdugumda hocalar benı gıdecegım bolumlerı soyleyecekler değil mi tekrardan kontrol için . Örnek veriyorum ; Akciğer kbb ortapedi gibi vs .

yürüyensolucan

Geçmiş olsun. Epkriz almanıza gerek yok yapılan tetkitler dediğiniz dökümanlarda mevcuttur. E-Nabızda da görülebilir. Onkolojik tedaviniz de süreğen rahatsızlıklarınız devam ediyorsa o bölümleri işaretleyebilirsiniz. Tibia kemiğiniz onkolojik tedavi sırasında operasyon olmuş sanırım. Öncelikle kendi Dr görüşün sonra rapora başvurun tek onkolojiden de alabilirsiniz.

teşekkür ederim ben hocamla görüşeyim en iyisi minimum %40 dıyorlar ama yükseltmek daha iyi olur dıye dusunuyorum

Yüzde kırk kesin alırsın. Ayaktanda ortopedi ayrıca puan verir. Bence başvuru yapın bir an önce.

çok teşekkür ederim abi ben eğitim arastırmadan almıstım o zaman ıptal edeyım onu Fakülteden alayım daha saglıklı olur tedavıyide orada görmüştüm zaten

Çok teşekkür ederim hocam randevu alacagım en kısa sürede .

Üst Alt