Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkoloji hastasıyım. Ehliyetimi değiştirmem gerekir mi?

yürüyensolucan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Merhaba hocam şuanda Aktif B ehliyetim var % 40 engelli raporu alacağım Onkoloji hastasıydım önceden kanser atlattım bu %40 raporu aldıktan sonra sadece kendim kullanabılecegım bir araç başvurusu yapabılır mıyım ? Ayrıyetten % 40 rapor alındıktan sonra B sınıfı olan ehlıyetım degısecek mı süreç nasıl işliyor detaylı bilgi aktarabilir misiniz lütfen.

yürüyensolucan

Bedenen bir engel yoksa araç için rapor vermezler.%90 altında raporu olanlar için arac alımında fiziksel engeliniz olması lazım araştırabilirsiniz.Eger bu durumda iseniz ehliyette engelli olarak ve kod ile degisecektir

Hocam merhaba tekrardan ayağımda kısalık var ve yamuk kaynadı kemıgım diğer bacağımla orantısız sağlıklı bir insan gibi yürüyemiyorum

Merhaba sitede bulunan değerli arkadaşımız oturan boğa nin daha önce açılmış konularda ki paylaşımı

Sağ üst ve sağ alt ekstremite kısıtlılığı aynı anda olduğunda özel donanımlı araç ötv'siz olarak alınabiliyor. Buna dair özelge:

https://www.engelliler.biz/arac/sag-alt-ust-ozelge1.jpg
https://www.engelliler.biz/arac/sag-alt-ust-ozelge2.jpg

Sadece sağ üst olduğunda ise salt otomatik vitesli araç ötv'siz olarak alınabilir. Yukarıdaki özelge bunu net olarak söylüyor.

Merhaba abiler ben bu ay engellı raporu alacagım , oncelıkle bana bılgılendırme yaptıgınız ıcın tesekkur ederım . Şuan benım B ehlıyetım mevcut . Ben engellı raporu alırken saglık kuruluna dırekt engellı raporu dıye mı basvuru yapayım yoksa araba alacagım ıcın mı almak ıstıyorum dıyeyım ? Şuanda normal vitesli de kullanabılıyorum otomatıkde kullanabılıyorum . Asıl amacım engellı raporu alıp devletın sınavlarına gırmek Engellı raporunu almısken bırde arac alayım dıyorum sadece engellı raporu almak yeterlı mı yoksa arac ıcın ayrı mı basvuru yapılıyor . Ayrıyetten benım ıcın aracın otomatık veya manuel olması onemlı degıl ındırımlı olması kafiidir. ( 2011 Yılında Osteosarkom'u yendim 6 kür kemoterapı aldım )

yürüyensolucan

engel oranın %90 ve üzeri ise ÖTV siz araç almak için devlet hastanesine başvurabılırsın..

abi şu şekilde bilgi var her yerde ; Engel derecesi %40 ve %89 arasında olan kişiler sıfır kilometre bir araç almak istediklerinde %26,3'lük ÖTV indiriminden yararlanabiliyor. Engel derecesi %90 ve üzerinde olan vatandaşlar ise beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisapları özel tüketim vergisinden tamamen muaf tutuluyor. Yani 40 üzeri olanlar belirli bi tutar dusuyor 90 üzeri tamamen muaf

Her engelli raporu olan araç alabilir mi?
%40 Engelli Raporu ile Araç Alımı

Yüzde 40 ve üzeri engellilik raporuna sahip olan bireyler, ÖTV indiriminden yararlanabilir. Yüzde 40 ve üzeri engellilik durumlarını gösteren rapora sahip Engelli bireyler Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)'den yararlanarak kendilerinin kullanabileceği araç sınıfına sahip olabiliyor. bu bilgi sahte mi çoğu sitede bu sekılde yazıyor .

yürüyensolucan

kardesım iç hastalıgın var ise % 90 ve üzeri olmalı oranın arac alabılmek ıcın . Ortopedık sorunun var ise senın tertıbatlı arac kullanabılecegıne doktor karar verir . ortopedıde % onemı yokdur . % 10 ıle de alırsın ama iç hastalıklarda % 90 ve üzeri olmalı .

Belkı senın aldıgın zamandan bu zamana degısıklık olmus olabılır cunku toyota kendı web sıtesınde paylasmıs abı ; Engellilik derecesi %90 dan az olan malul ve engelliler, tam teşekküllü hastanelerden alınan sağlık kurulu raporu alıp kendi adlarına kayıtlı ve tescilli olan taşıtların, engellilik durumuna uygun hale getirildiğini belirten ‘Motorlu Araç Tescil Belgesi’ ni onaylanmış örneği ile ‘Araçlar İçin Teknik Belge’ ve ‘Proje Raporu’ nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairesine ibraz etmeleri halinde MTV’den muaf sayılabilirler.

yürüyensolucan

tamam da ılk dedıgın ıle bu aynı sey deıl . % 90 altı ortopedık ıcı ngecerli onu da doktor uygun görürse . ben daha gecen ay aldım

Anladım abı benımde bacakta kısalık ve konulan kemıkte hala catlak oldugu ıcın bacagım yamuk kaynadı ondan kaynaklı olarak aksıyorum yururken benımkı genel olarak ortapedı oldugu ıcın dedım %40 onkolojı zaten verıyor ortopedı %10 bile olsa o zaman bana yararlı oluyor . tesekkur ederım

yürüyensolucan

işte onun kararını doktor verir . o yuzden ÖTV muhafiyerınden yararlanmak ıcın rapor basvurusu yapacaksın . Senın kas gücünden tut da uzunluk kısalık ne varsa ölçüyolAR . YAMUK KAYNAyan bacagını tedavi ettir de diyeblır . Doktora bağlı . O yuzden burdan ne yazsak boş . İç hastalıgın burda işe yaramaz isterse oranı % 60 olsun .

Çok teşekkür ederim abicim özelden bır kac soru daha sordum cevaplarsan sevınırım .

%40 onkoloji %15 ortopedi ötv indirimi araç alımı bilgi aktarırsanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar ,

% 40 Onkoloji
% 15 Ortopedi
% 8 Fizik Tedavi

Engelli raporu için bu şekilde başvurdum . Sol ayağımda ortopedik olarak aksamam mevcut ve hareket kısıtlılığım var . Haliyle %90 Altında raporum olduğu için Ötv indirim'li araca basvurabılır mıyım ? Sol ayak tibia ' da kendi kemiğim kesildi kadavra kemik konuldu yaklasık 10 yıldır kemik kırık bir şekilde duruyor yürümem de aksamama neden oluyor . Ayagımda kısalık ve dışa yamukluk mevcut .

Ortopedi %15 olduğu için sıkıntı olur mu ? Yoksa genel %40ı geçtiği için sorun olmaz mı dıyorsunuz ? Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlarım paylaşımına ve yorumuna ihtiyacım var .

Not: Şuanda B ehliyetim mevcut bu ehliyeti'de değiştirmem gerekiyor mu ? Ben eğerki olursa sadece otomatik vites araç için basvuru yapmak istiyorum .

Teşekkürler :)

egemmm Merhaba abicim raporum çıktı Onkoloji %40 FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON % 8 Toplamda %45 rapor verılmıs.
Kişinin engel grubunda da Ortapedik ve Onkoloji işaretli yani hem onkolojik hem ortapedık rahatsızlıgım oldugu ıcın basvuru yapabılır mıyım ötv'ye teşekkürler ?

Üst Alt