Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkoloji ve nörolojiden vergi indirimine esas raporlar Ankara'da aynen onaylanır mı?

kasvetsever1977

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir sorum olacak. Bilgi Hazinedir üstad ile paylaşmıştım ama kafam hala karışık. Engelli sağlık raporum % 60 oranında onkoloji ve %28 nöroloji (parkinson) olmakla beraber süresiz % 71 olarak çıktı. Gerekli belgelerle birlikte vergi indirimi için İstanbul Büyük Mükelleflerden Ankara bakanlığa 3ay evvel gönderdim. Vergi indirimi başvurum nasıl sonuçlanır sizce? Ankara oranı düşürüp red edermi veya süreli yada süresiz onaylar mı? Buna benzer bir örnek malumatı olan var mı? Teşekkür ederim.

@kasvetsever1977

Merhaba, inşallah sorunuza daha açıklayıcı ve net cevap veren çıkabilir.Herkesin tek dileği burada sorularına yanıt bulmaktır.Bilen arkadaşlarımızın yardımcı olacağına inanıyorum.

Saygılar.

Teşekkür ederim.

ama kafam hala karışık. Engelli sağlık raporum % 60 oranında onkoloji ve %28 nöroloji (parkinson) olmakla beraber süresiz % 71 olarak çıktı. Gerekli belgelerle birlikte vergi indirimi için İstanbul Büyük Mükelleflerden Ankara bakanlığa 3ay evvel gönderdim. Vergi indirimi başvurum nasıl sonuçlanır sizce? Ankara oranı düşürüp red edermi veya süreli yada süresiz onaylar mı? Buna benzer bir örnek malumatı olan var mı? Teşekkür ederim.

kasvetsever1977 Bilgi Hazinedir

yönetmeliğe göre onkolojiden %60 oran remisyondaki ilk 5 yıl için veriliyor genelde. aslında raporunda buna istinaden süreli olması gerekebilirdi ama süresiz vermişler. buna istinaden vergi indirimi süreli olaabilir gibi geliyor ama umarım yanılıyorumdur, siz gene umutsuzluğa kapılmayın.

Parkinson hastalığından dolayı sürekli verildi herhalde, sureli vergi indirimi olursa emeklilik için başvurulur mu sizce? Teşekkür ederim.

kasvetsever1977

onkolojik bir rahatsızlığınız olduğu için engellli yönetmeliğinee göre hiç bir zaman 40ın altına düşmeyeceksiniz, dolayısıyla sürelide olsa başvurulabilir.

sadece 40 3. dereceyken, 71 2. derece olduğu için emeklilik için yıl ve prim günü şartları değişiyor o tabloyu inceleyip karar verirseniz daha uygun olur.

25 yıllık hizmet süresi ve prim ( 8400 ) dolmuş durumda, teşekkür ederim.

Üst Alt