Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans bittikten sonra DGS mi daha iyi üniversite sınavı mı?

Konular
14
Reaksiyonlar
6
önlisans bittikten sonra dgs mi daha iyi üniversite sınavı mı?

Soru yanlış.

Siz ne olmak istiyorsunuz? Sizi ne mutlu eder. Önce buna cevap bulmak lazım ki sizi yönlendirebilelim.

Ön lisans bittikten sonra lisans mezunu olmak için dgs sınavına girmek zorundasınız,iki yıllık daha okuyup lisans mezunu olursunuz.Eskiden bazı bölümlerde direk geçişler vardı kaldırdılar,şimdi sınava girmek zorunlu oldu.
Haftaya sınar var mesela ben gireceğim birde taban puanlamasına geçtiler zorunlu.Ben sözel okudum matta hiç aram yok nasıl yapacağım bilmiyorum.

Nurtan

evet zorunlu yaptılar geçen sene başladı hesaplama ben geçen sene bilmiyordum mat yapmamıştım iyide puan almışım puanım geçersiz sayıldı tercih yapamadım çok sinir olmuştum.Sınav salonunda bilgi vermeleri gerekirdi gözetmenlerin herşey karışıyorlar bilgi veriyorlarda onu neden vermediler anlamış değilim.Sırf para için bidaha sınava girsinler bidaha ödeme yapmsın hesabı bence.

ne istediğimi bilmedigimden değil dgs mi daha avantajlı yoksa üniversite sınavı mı sorum bu

Dgs den 2. sınıftan başlarsın. Üni. sınavı sıfırdan. okuduğun önlisans proğramını severek okuduysan devam et dgs ile. yalnız benim zamanın ve imkanım var diyosan 0 dan başla. gökyüzü12

evet aynen örgünde ama cevapladınız tesekkür ederim siz de galiba dgs gireceksiniz

mantıklı olan dgs gibi duruyor

DGS çok zor DGS yi yapan biri zaten rahat 4 yıllık kazanabilir. DGS den yüksek puan alacan da bilmem neredeki üniversitenin alacağı 3-5 kişi arasına giricen de üniversiteye yerleşcen. ölme eşeğim ölme

@sgurkan bana sordu onu.

gökyüzü12
Dgs dikey geçiş sınavı olduğu için okuduğunuz bölümden memnunsanız devam etmek istiyorsanız mantıklı o yüzden sordum.

sizin dediğiniz gibi diyenlerde var dgs sıralama falan baya yüksekmiş ama yapılacak en güzel şey sıkı bir şekilde çalışma olacak dgs de olsa üniversite sınavıda olsa uçarı kaçarı yok:)

gökyüzü12

imkanınız varsa yaşınızda gençse 4 yıllık örgün okumanızı tavsiye ederim tabiki.
ama bana diploma lazım iki yıllık okuyayım sonra geçiş yaparım derseniz iki yıllıkta okyabilirsiniz.biraz ihtiyaç meselesi.

Dgs de mat türkçe var 60 60 120 soru birde okuduğun önlisans programına göre bazı bölümlere geçiş hakkın oluyor her bölüme geçemiyorsunuz. Dediklerimi bi araştırın birde çıkmış sorulara bakabilirsiniz .

anladım çok teşekkür ederim :):)

aynen sıkı bir mat istiyor dgs

dgs daha avantajlı bir çok dersten önlisansta gördüğün için muaf olursun birde dgsde mat 1 sorulur normal üniversite sınavında türev integral zorluyor birde rakip çok

Üst Alt