Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans son sınıf öğrencisiyim. EKPSS başvuru formunda..?

hırslı

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
açıköğretim fakültesi önlisans son sınıf öğrencisiyim. açıköğretim mezun olur belgesi vermiyor. önlisans bilgilerini başvuru formuna yazmama gerek var mı?

EKPSS başvuru formu eğitim bilgileri

lise mezunu önlisans öğrencisiyim.başvuru formunda iki bölümü de doldurmalı mıyım?

Mezuniyete göre atama yapılır arkadaşlar. Okuyan adam mezun değildir.

Lise mezunu bölümünü doldurman gerekir diye tahmin ediyorum.

Hayır ön lisansı doldurabilirsin ama şu var mezun olmadan tercih hakkını kullanamazsın.Klavuzda boş yere sınavın geçerlilik süresi boyunca mezun olabilecek durumda olabilenler demiyor.Yani şöyleki iki yıl içinde ne zaman ön lisans olarak mezun olursan o zaman tercih yapabilirsin.

Halen bir lisan/önlisans düzeyinde okumakta olan öğrenciler sınava okudukları bölüm itibari ile girebilir fakat!!! tercih yaptığınız tarih itibari ile mezun durumda değilseniz atamanız yapılmaz. üniv. 1. sınıfta okuyan öğrenciler sınvadan sonra tercih yapsalar dahi atamaları gerçekleştirilemeyeceğini unutmasınlar. o yüzden 1. sınıft okuyanlar lise düzeyinde üniv. 3 veya 4. sınıfta okumakta olanlar önlisans düzeyinde, 4. sınıfta olanlar ise lisans düzeyinde başvurularını yapabilirler. son olarak 4 yıllık bir lisans programından kaydını sildirmek şartıyla ön lisans diploması alan adayların alacakları diploma bölüm/alan belirtmeyeceğini ve tercihlerde 3001 kodu ile memur alan kurumları tercih etmeleri yararına olacaktır. nedir bu 3001? bir örnekler açıklayayım. 4 yıllık işletme fakültesi okuyan bir öğrenci 3. veya 4. sınıfı okumakta iken ekpss ye önlisans düzeyinde girdiğini varsayarsak bu öğrenci 2 yıllık işletme mezunu sayılmayacaktır ve okuduğu ön lisans programını işletme olarak seçmemelidir. Diğer olarak seçmelidir.

sonuç olarak sadece ön lisans bilgilerini yazmam yeterli midir?

Diyelim ki ön lisans öğrencisiyim ama başvurumu lise mezunu olarak yaptım. 2 yıl içinde de önlisansı tamamlamayı başardım. O zaman tercihlerde lise mezunu olarak mı tercih yapmam gerekecek yoksa ön lisans mezunu olarak mı ?

sınava hangi eğitim seviyesinden başvurdu iseniz o seviyeden tercih yapabilirsiniz sonradan başka bir okul bitirseniz de farketmez ve diğer soru konusunda da başvuruda belirttiğiniz eğitim seviyesinden tercih anına kadar mezun olmanız gerekiyor

Üst Alt