Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Open dns ne demek ?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
25
bazı linkleri açınce open dns penceresi açılıyor.Bu ne demek ?

Bilgisayarınızdaki dns ayarlarının aynen şu şekilde olduğu ve open dns nin kendince bir sansür uygulaması demek..
pc2nk.jpg

burdaki
208.67.222.222
208.67.220.220 olan(open dns nin dns leri bunlar)

8.8.8.8
8.8.4.4 olarak(google un dnsleri) değiştirirseniz probleminiz çözülür...

Lütfen yaniltıcı bilgi vermeyelim.Bu şekildeki DNS ayarı sorunsuz çalışmaktadır.

Ya bağlanmak istediğiniz site çalışmıyor ya da internet bağlantınızda sorun var.

Hırsızın hiçmi suçu yok hocam..?:p
ya sitede yada bağlantıda sorun var yani ?

size önerim arkadaşın açamadığı sitenin adını öğrenmeniz ve o açamadığı (size göre çalışmayan yada bağlantı yüzünden) siteye, dns ayarlarınızı
8.8.8.8
8.8.4.4 olarak değiştirdikten sonra deneyin ki mucizeyi görün (size göre çalışmayan sitenin çalışmaya başladığı ,kötü olan bağlantı hızınızında birden bire o siteyi açacak kadar iyi duruma gelmesi :p)
kolay gelsin...

söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil:)

yukarıdaki gibi ayar çalışmıyor demişmiyim biryerde???? bazı sitelere open dns sansür uyguluyor dedim burdaki farkı bi ayırt edin önce ve o sansüre takılmak istemiyorsanız google'nin dns adresini önermişmiyim?? evet madem sorunsuz çalışıyor bu dns adresi arkadaş neden o uyarıyı alıyor? bunu bi açıklayıverinde engin dns ayar bilgilerinizle bizde aydınlanıp teşekkür edelim size...:p

208.67.222.222
208.67.220.220 lerinin open dns ye ait olduğunu bilmediğinizi görüyorum bende:p:) ve arkadaşımızın dns ayarlarının 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 olduğu için ve open dns ninde bazı siteleri içerinde barındırdığı (onlara göre sakıncalı) kelimeler yüzünden sansür uyguladığını bildiğim için sansür uyguladığını ve o sitelerinde o yüzden açılmadığını ve o uyarıyı o yüzden aldığını söylüyorum bende ..

haklısın mac72 dns ayarlarım 208.67.222.222 208.67.220.220 idi.senin dediğinden yaptım ama bu seferde hangi site olduğunu unuttum.
Ayrıca hiçbir değişiklikte youytube açılmıyor halen...

youtube için

4.2.2.2
4.2.2.3 youtube bende bu dnsler ile çok güzel açılıyor

haklısın mac72 dns ayarlarım 208.67.222.222 208.67.220.220 idi.senin dediğinden yaptım ama bu seferde hangi site olduğunu unuttum.
Ayrıca hiçbir değişiklikte youytube açılmıyor halen...

youtube sayfası hiç mi açılmıyor? yoksa sayfa açılıyor da videolarmı açılmıyor?

pc nizde Flash player ın kurulu olduğundan emin olun yoksa eğer,
mozilla tarayıcı kullanıyorsanız bunu,

İnternet Explorer kullanıyorsanız bunu kurun

hatta
explorer için shockwave playerı da burdan indirip kurun

Mozilla için bunu indirip kurun
birde bunları yaptıktan ve dns ayarlarınızın
8.8.8.8
8.8.4.4 olduğuna emin olduktan sonra deneyin youtube' a girebilirsiniz sanırım..

mac72 ye katılıyorum google dns ye geçtiğimden beri açmadığı site yok üstelik hız farkıda var google den önce open kullanıyordum flash player sürümünüzü kontrol edin

pc2nk.jpg

Söyledikleriniz yanlış demiyorum.Ama baştaki söylediğim hala geçerlidir.
Resimdeki DNS ayarı ile sorunsuz her istediğim siteye girebiliyorum.

Sorunun DNS jaynaklı olmadığı ortaya çıktı.Baştan beri savunduğum buydu.

Hocam anlamakta zorlukmu çekiyosunuz???? arkadaş başlığı youtube ye giremiyorum diye açmadı open dns uyarısı geliyoor bu ne diye açtı değilmi????? ben ona göre yorum yaptım .Ve arkadaşımızda ne demiş evet ayarlarım
208.67.222.222
208.67.220.220 şeklinde demiş diimi???
bu numaralar open dns ye ait open dns sayfasının açılma sebebininde hala bu numaralarla ayarlı dns den kaynaklandığını söylüyorum...
işte size open dns ye ait olduğunun kanıtı
fp79jb.jpg

çözüm olamıyorsanız problem bari olmayın.....

Şekerkız mac72'nin verdiği yönergeleri izleyerek sorunu çok rahat çözersin.

pc2nk.jpg

Dediğim bu şekilde DNS ayarının sorunsuz çalışmakta olduğudur.

merhaba dns üzt satırına 4.2.2.3 yazıp kaydedin bütün sitelere girersiniz (evde) ofiste ise 8.8.8.8 / 8.8.4.4

open dns dns yi aç demek,ayyy bunu bile soruyorsunuz,bir alemsiniz,open dmek aç demek oluyor

bunu sormaları iyi aslında çünkü dns önemli bir olay ve her dsnye güven olmaz seni yazdığın siteye götürüyorum diye sahte bir siteye götürür al başa belayı

arkadaşlar bir arkadışım windows7 yi kulanıyor oda diyor youtube açılmıyor ayrıca dns ayarlarını ben kendim yaptım 8.8.8.8 8.8.4.4

windows 7 de sorun olsa ben giremezdim orjn win 7 ultimate var giriyorum google dns ile player veya ayar sorunu olmalı exploerinde arkadaşının

Bende win 7 kullanıyorum ve 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 google dns leri çalışıyor(kesin bu google girdiğimiz sitelerinde listesini tutuyodur ama neyse) meraklılar:D

Üst Alt