Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Orak Hücre Anemi için hangi oranda rapor verilir?

alfabeta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar. Ben orak hücre taşıyıcısıyım.

Thalesemi merkezinden orak Hücre taşıyıcısıdır diye mavi bir kart verdiler. Onunla doğrudan heyete başvurabilir miyim? Engel oranı kaç verirler acaba?

@alfabeta

D.Hemoglobinopatiler
a. Orak hücreli anemi
1-Yılda bir veya daha az oraklaşma krizi geçiren hafif- orta vakalar % 40
2- Yılda birden fazla oraklaşma krizi veya hayatında bir kez bile stroke veya akut göğüs sendromu geçiren ağır ve terminal vakalar % 80

Arkadaşlar heyete girdim. Yardım eder misiniz?

Arkadaşlar bugün heyete girdim ama hiçbirinde engel oranı yazmıyor.Doktora sordum heyet karar verecek dedi.Başına böyle bir olay gelen var mı?

evet bende de hiç oran yazmadı.. heyet karşısına bile çıkmadım
1 saat sonra seslendiler tamam rapor'unuzu 1 hafta sonra alabiir siniz
dediler. Ve aldım.. % 40 süresiz..

Sağ ol kardeş içimi rahatlattın ayak şekil bozukluğu var askere almadılar, orak hücre anemi taşıyıcısıyım. Oran yazmadılar korktum.Son karar organı heyet yani. Teşekkürler kardeş tekrardan.

Merhaba orak hücre taşıyıcılığına özürlü raporunu alabildinizmi.. telasami derneğini aradım taşıyıcılara rapor verilmediğini söylediler. konu hakkında bilgisi olan varmıdır?

Orak hucre tasiyiciligindan oran alan var mi arkadaslar...%40 hbs tasiyiciyim.bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.tesekkurler...

Üst Alt