Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oran düşerse memuriyet iptal olur mu?

ortopedik engel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ekpss ile 3 yıl önce %48 ile atamam yapıldı şuan memurum. Şimdi ötv muafiyeti için tekrar rapora girecem ancak rapor oranım düşerse memuriyetime bir şey olur mu bununla ilgili çok söylenti var ancak kanıta dayalı birşey bulamadım.

memur maaşı yüksek ötv muafiyetine ihtiyacın yok. normalde düşmez ama hükümetin de ne yapacağı hiç belli olmaz.

Özel sektör de problem oluyor ama memuriyette sorun olmuyor diye biliyorum bende ÖTV muafiyeti için neden tekrar heyete gireceksin

Hayır bununla ilgili çıkarılmaz diye bir madde bulunmuyor. Fakat zaten memuriyetten çıkarılma ancak kanunda belirtilen hallerde yapılabilir. Sizin durumunuzla ilgili ne kanun ne de yönetmelik maddesi bulunuyor. Yani şöyle özetleyebilirim "devlet memuru 5 dakika geç gelirse memuriyetten atılır" diye bir madde bulunmuyor. Bir memur da "ben 5 dakika geç geldim memuriyetten atılır mıyım" diye düşündüğünde hayır cevabı veririz. Fakat bununla ilgili bir madde gösteremeyiz. Çünkü atılma nedenleri zaten ancak kanunda sayılmış nedenler olabilir. Ayrıca "kazanılmış hak" temel bir hukuki kavram bu nedenle böyle bir ihtimal bulunmuyor.

Üst Alt