Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oranı değişen yeni aldığım raporu vergi dairesine bildirmem gerekir mi?

muhammed42

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 2014 yılında yüzde 46 engelli raporu aldım süresiz vergi indirimide süresiz yüzde 46 onaylandı
2016 yılında başka bir konuda gerektiği için tekrar engelli raporu aldım yüzde 41 bu raporada vergi indirimi almam gerekirmi kafam karıitı herkes son rapor geçerli diyor yoksa 2014 yılında aldığım raporla emekli olabilirmiyim.

Hayir vergi indirimi.almana gerek yok. Vergi indirimi zaten almissiniz onunla.emekli olabilirsini,. Sikinti cikarsa zaten yeni rapor mevcut onu verirsiniz ayni sey olur.

muhammed42

Merhaba swimmer arkadaşımızın söylediği gibi süresiz engelli vergi indiriminiz var ise bu belge ile emeklilik şartlarını karşıladığınız zaman SGK emeklilik servisine teslim ederek emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Ancak swimmer arkadaşımızın diğer paylaşımı ne yazık ki doğruyu yansıtmıyor.Allah korusun olaki SGK kurumu size süresiz engelli vergi indirimi ile sorun çıkarttı ve dediki" en son aldığınız engelli sağlık kurulu raporun ile alınmış engelli vergi indirimi belgesini getirin"

İşte burada elinizdeki en son aldığınız engelli sağlık kurulu raporunu SGK kurumuna veremezsiniz.Dikkat ederseniz emeklilik sisteminin adı Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik'tir.Yani Allah korusun sizden yukarı yazdığım neden ile yeniden belge isterse o zaman elinizde bulunan en son alınmış engelli sağlık kurulu raporu ile sizin tarafınızdan engelli vergi indirimi başvurusu yapılmalı ve sonuç belgesi SGK emeklilik servisine verilmelidir.

Bu konuda bazen duyduğum bu konu çok karıştırılmaktadır.Bahsettiğim gibi Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik işleminde engelli vergi indirimi belgesi(Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu-ANKARA) ibraz edilir.Hastaneden aldığımız engelli sağlık kurulu raporu emeklilik başvurusunda ne yazık ki hiç bir fayda sağlamaz ve kabul edilen evrak değildir.

İnşAllah elinizdeki süresiz engelli vergi indirimi belgesi ile emekli olabilirsiniz.

Saygılar.

Üst Alt