Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oranı düşük vereceklerini öğrendim. Yine de rapor almalı mıyım?

aliihsan32

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
@OğuzHan112,

hocam size bir şey sorabilir miyim?

2019 yılında geçirdiğim kazaya bağlı olarak tibia fibilua parçalı kırığı oluşmuştu. diz ve ayak düzleminde 7 derecelik eğrilik ve diğer dizimde ayrıca Scar(yara izi) vardı 7 cm lik. ve ayrca Kaza ve ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra Psikiyatri ilaçları kullanmaya başladım. bu zamana kadar her yıl kullandım. (desirel ve sulinex isimli) En son Isparta süleyman demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden %13 oran vereceklerini söylediler. sizce almalı mıyım. Soruyorum Çünkü psikiyatriden oran vermemişler sanırım. vermiş olsalardı %33 filan olması gerekiyormuş sanırım. sizce napmalıyım? Fikir verir misiniz

Almanız ve almamanız arasında hiç bir fark yok.

%13 oran olduğu için rapora ücret ödemezsiniz, maddi bir kaybınız olmaz.

Rapor alırsanız %13 oran ile engelli sayılmazsınız, rapor almazsanız zaten engelli sayılmazsınız. Fark yok bence. Alıp almamak tamamen kendi tercihiniz.

Alsanızda almasanızda işe yaramayacaktır. ŞÖYLE ANLATAYIM SİZE:
Bu %13 olan raporu alırsanız eğer İTİRAZ ETME HAKKINIZ DOĞACAKTIR.
Raporu bu şekilde yarım bırakırsanız 6 ay boyunca TÜRKİYE de herhangi bir hastanede rapor alma hakkınız olmayacaktır PROVİZYON diyorlar BANA OLMUŞTU YANİ KİLİT OLACAKTIR.

TAKANAKLI GİBİ DİYELİM.

Son düzenleme:
yok henüz para yatırmadığım için verilen oran resmileşmedi. o yüzden soruyorum. genellikle sigorta çantacıları İzmir Katip Çelebi ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin adli tıp ından alınan sağlık kurulu raporlarını tavsiye ediyorlar yüksek oran verdigi için.
bu normal rapor değil kazaya bağlı olduğu için aslında çok anlam ifade ediyor. işten atılmasaydım maaşım 50 bin tl civarı olduğu için 1buçuk trilyona yakın aktüeryal hesabi çıkıyor buna göre.

@aliihsan32, Sizin sorunuzla alakalı değil merakımdan soruyorum "sigorta çantacıları" Demişsiniz bu tabir ne demek bu raporlar üzerinden bir ticaret mi dönüyor?

@kara duman,

vatandaşın her gün simit yerse geçinebileceğini söyleyenlerin olduğu devirde çantacılara şaşırmazdım

@kara duman,

sanırım bu terimi ben uydurdum yanlış hatırlamıyorsam tvlerde eski dizi ve filmlerin içinde eskiden hastane postane adliyede de evrak kağıt kürek işi olanların işini para karşılığı onun yerine yapanlara çantacı dediklerini hatırlıyorum sanırım.
Bunlarda kaza geçirmiş insanların evraklarını toplayarak ilgili kurumlara onun adına başvuru yaparak para/tazminat almasına vesile olan insanlara ben sigorta çantacısını tabirini kullandım. yoksa onların yapacakları işi kişi kendiside yaparak parayı alabilir. onlar sadece o işi sürekli yaptıkları için daha tecrübeli oluyorlar.

ha ayrıca sizin ticaret mi dediğiniz gibi sürekli bu işi yaptıklarından tanıdık doktor ve yüksek rapor orancıları da var olduklarını iddia ediyorlar.

Üst Alt