Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oranım % 39'da kaldı! Ne yapmalıyım?

turkboy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben engelli raporu için kartal lütfi kırdar hastanesine basvurdum rapor oranım 39 da kaldı 20+20+5 39
Size sorum su arkadaşlar:

benim dirseklerimde kubital tunel sendromu var
mg raporumda söyle yazıyor:

her iki üst ekremitede periferik sinir iletileri çalışmış bilateral ulnar motor sinir dirsek segmentinde yavaşlama bulgular kubital tunel sendromunun varlıığ ile uyumludur

özürlü oran cetvelini indirdim sayfa 146 dan 150 ye kadar bir kaç tablo var hepsi de birbirine benziyor hangi oranı almam lazım anlayamadım?

ve iki dirsegimde de var doktor tek oran verdi yüzde 5 ikisi içinde 5+ 5 vermesi gerekli değilmi? yüzde 5 mi daha fazla mı onuda bilmiyorum itiraza gideceğim bilgisi olup yardımcı olan olursa sevinirim
hayırlı aksamlar

Bence itiraz etmelisiniz,Bende Rapora başvurdum 15 inde Heyete gireceğim.

Doktor engel oranı ne ise onu vermesi lazım ne eksik ne fazla,
itiraz edersiniz başka hekimler de görür.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

burhany
Teşekkür ederim ama arkadaşım işte bazen O Doktor Arkadaşlar hakkı neyse onu vermiyorlar benim yüzde yirmi aldığım diger hastalığım için bu hastalık için oran yok demişlerdi ilk basvurdugumda sonra internetten engelli oran cetveli kitabını indirip baktığımda hastalıgımın karsılıgı oran olarak yüzde 20 cıktı alıp ertesi gün aynı doktora buyrun doktor hanım oran verilmiyor buna demiştiniz ama
işte size sayfanın cıktısınıda getirdiğim dediğimde aaa kusura bakma bilmiyordum deyip oranı sonradan verdi
öyle çok inanıp pesin pesin ne hak ediyorsa o deme bnce arkadasım
şimdi tekrar baktım kolumdaki sinir uyusması olan hastalıgım için tablo altında vücudun ayrı ayrı her bölgesinde olan için ayrı ayrı toplanarak hesaplanır diyor yani bana verilen 5 oran eger 5 ise tahminimce buda az 5+5 olması lazım buda yanlıs yani
sen öyle yapıyorsan bence bundan sonra öyle yapma yani hemen güvenme

KARTANESİ06
heyete girdiğimde en son baron gibi cevril
i masanın etrafında hekimler :) bende senin gibi dedim hocam bir büyüklük yapın bir puan için bu sınırda kalmasın otomatik hesaplıyor kardeşim dediler :( ama ben bunu burada bırakmam dualarınızı bekliyorum

Cetvelde kendinle ilgili yeri bulman ne güzel... Hayırlı olsun

mademki 39 bi işe yaramıyor yapacağın şey belli itiraz........

arkadaslar bende de %30 luk bır raor vardı ve ıtıraz ettım bugun ıl saglık mudurlugune. ve hastane secmemı soledı sectım hastaneyı. ama 15 gun sonra muayene olabılırsın dedı.saglık kurulunda.neden 15 gun gıbı bır sure ılerı tarıhe attıyorlar. ankara

itiraz süresinden sonraki müracatında 15 gün gibi bir süresi olabilir bu yüzden

gecko06

bana da il sağlığa itiraz etmemi söylediler ben direk kimseye birşey söylemeden eski itiraz edeceğim raporu göstermeden başka ilde müracaat yaptım ve dün itibarı ile heyete girdim çarşamba günü alacağım yeni raporu sanırım oldu bu sefer
yani diyeceğim itiraza filan gitmenize uğraşmanıza gerek yok yeni başvuru yapacağım deyip başka hastaneye müracaat edin

turkboy

ileride problem yaşanabilir bu durumda çünkü eski rapor sisteme girmemiş olabilir

ilk defa rapor müracaatında ikamet ettiğin il dışında bir il den rapor alınca herhangi bir sorun çıkarmıyor mu maliye veya sgk.

ben izmir vergi dairesi başkanlığını ve ayrıca çağrı merkezini arayıp sordum. Türkiye genelinde yetkilendirilen herhangi bir hastaneden rapor alabilirsiniz sorun teşkil etmez dediler. ve eskisi gibi özür oranında düşürülme pek olmuyormuş artık.

bende 1,5 sene önce bu yollardan geçtim.bıkmadan usanmadan itiraz ettim yeniden başvurdum yılmadım.en sonunda nihayet allaha şükür 1 yıldır emekliyim.hakkınızı arayınız..çoğu doktor ezbere konuşuyor.:)

Üst Alt