Merhabalar. Ben de yaklaşık 10 yıldır hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım. 5 yıl önce %50 engelli raporu aldım. 21 ocak 2021 de Alkol ablasyon ameliyatı oldum. aynı zamanda kalp pili takıldı. eskiye nazaran çok daha iyiyim ama nefes darlığı, çarpıntı, yorgunluk haala devam ediyor. ben de yasalarda yazana göre semptomatik olduğumdan dolayı %100 rapor alacağım umuduyla Ankara Şehir Hastanelerine baş vurdum. muayene yapan doktor % 100 olarak onay verdi fakat kurul itaraz etti. Bu neye göre % 100 demiş, başka bir doktordan daha onaylat dedi yolladı beni. doktor doktor gezdim fakat, sözlü olarak onaylamalarına rağmen hiç birisi "evet sen % 100 engellisin" diye yazılı onay vermedi. hepsi sen şu hocaya git, diye top gibi birbirine atıp durdu. en son pazartesi günü kardiyoloji ve kalp damar kurulu toplanacağını, pazartesi sabahtan gelmemi söylediler. pazartesi sabah beni ilk muayene eden doktor yineden ekomu çekti ve kurula götürdü. beni içeri almadılar. yine net bir şey söylemeden çıktılar kuruldan. yasal olarak %100 vermeleri gerektiği için itiraz edemiyorlar. ama anladığım kadarıyla da bu kadar yüksek bir oranın altına imza atmaya hiç birisi cesaret edemiyor. "Alkol ablasyonun tam sonuç vermesi 3 ayı bulur, sen git 3 ay sonra gel bidaha bakalım" dediler ve elime evraklarımı verip yolladılar. ben de ne yapmam gerektiğini nasıl hareket etmem gerektiğini bilmiyorum. konu ile ilgili detaylı ve doğru bilgi sahibi olan birisi varsa bizlere yardımcı olsun lütfen.