Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oranları heyet mi verecek?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Selamlar.Malulen emeklilik için doktorları gezmekteyim.Sadece Beyin cerrahi kaldı,Mr çekildim ve sonuç pazartesi çıkacak.Muayenehaneleri dolaştığımda dikkatimi çeken şu oldu.Hastalık ve şikayetlerimi ,form daki kendi hanelerine yazdılar.Kullandığım ilaçları,yapılan testleri,vs belirttiler ama hiç biri o hastalık hakkında oran yazmadı.Mesela 2 yıldır Diyabet hastasıyım doktor sadece tip2 diyabet yazdı ve kan tahlili sonuçlarımı ekledi.Acaba hastalık için oranları heyet mi verecek?Ve sonrasında Baltazard ile formule edecek?Yoksa muayene eden doktorlar oran belirtmelimiydi?Heyetten önce bu soru kafama takıldı.Tek oran belirten Göğüs hastalıkları uzmanıydı,uyku apnesinden %35 olarak kendi hanesine yazmış ama diğer tansiyon,diyabet,koah,obezite,bel fıtığı için gezdiğim doktorlar oran yazmadılar.

Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar beni aydınlatırsa memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

malulıyet kararını da oranlarını da heyetteki doktorlar ortaklasa verecekler ve onların da bir kitabı var oraya bakarlar hesaplayıp rapora şu kadar oranda diye belirtecekler heyete gireceğin gün de sonucunu alacaksın umarım sonuç istedığın gibi olacaktır sevgili Başgedikli

Teşekkür ediyorum sayın bkapıkaya.Hayırlısıyla İnşaallah

İki gün önce heyete girdim.

5 er kişi içeri aldılar.Hiç bir şey sormadan tamam siz gidin dediler.Dosyanızı biz Sgk ya yollayacağız dediler.Yani hastalıklardan dolayı herhangi bir oran vermediler.Oranı heyet değil,Sgk sağlık kurulu verecek siz bekleyeceksiniz dediler.
Süreç ne kadar sürer dediğimde ise 3 ay civarı dediler.

Acaba mevzuat mı değişti?Yani okuduğum forumlarda arkadaşlar heyetten kendilerine puan verildiğini ve Baltazard formülüne göre bunun oranlandığını yazmaktalar.

Benim müracaatım malulen emeklilik içindi.Muayene eden doktorlar zaten hastalıklar için kağıda herhangi bir oran belirtmediler.Heyette oran yazmadı.Yani iş Sağlık kurulunda mı bitmekte?Tamamen onların insafına mı kalmış durumdayız?

Neden bizde değişik bir durum söz konusu oldu.Sizce bu durum normalmidir?Bu konuda değerli fikirlerinizi rica etmekteyim.Saygılarımla.

Başgedikli

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda rapora oran yazılmaz. YAzılsa zaten SGK'dan geri teper...

Teşekkürler Bülent hocam.Bu 3 aylık süreç kesin midir?Daha aşağı sürede sonuçlanma ihtimali olabilir mi?Birde emekli maaşı başlangıç zamanı bu benim durumumda nasıl oluyor?Heyet mi yoksa Sgk onayından sonra mı maaş işlemeye başlayacak.Saygılarımla...

Üst Alt